Filmo “Sick Girl” kadras

Kino komedijų pasaulyje juokas dažnai kyla iš pačių paprasčiausių prielaidų, o gerai parinkta potekstė gali praskaidrinti net pačią niūriausią dieną. Tai žanras, galintis priversti mus pamiršti rūpesčius, nors kelioms valandoms, ir Kvailas melas (Sick Girl, 2023) tai ir padaro. Jennifer Cram režisūrinis debiutas – tai komedijos perlas, kviečiantis mus įžengti į linksmybių ir chaoso pasaulį, kurį išprovokuoja vienas netikėtas melas. Tačiau po juoku ir chaotiškomis linksmybėmis slypi ir gilesnė mintis.

Filmo pradžioje matome keturias drauges Wren (Nina Dobrev), Laurel (Sherry Cola), Cece (Stephanie Koenig) ir Jill (Hayley Magnus). Nostalgiška scena nukelia mus į jų jaunystės dienas, kai šios jaunos ir kupinos svajonių kartu užvaldyti pasaulį merginos važiuoja ir dainuoja mašinoje. Vien iš šios scenos matoma, jog merginų grupelė mėgsta linksmintis ir gyventi nerūpestingai.

Filmo “Sick Girl” kadras

Kiek vėliau, parodomas ryškus beprotiškos praeities ir rutinos bei suaugusiųjų problemų kupinos dabarties kontrastas. Tačiau kai kas per visą šį laiką nepasikeitė – tai pati Wren, pagrindinė filmo veikėja. Susidaro vaizdas, tarsi mergina amžinai įstrigusi paaugliškoje mąstysenoje, kurią matėme filmo pradžioje.

Filme pasakojama kaip Wren Pepper, kurią vaidina Nina Dobrev, pajaučia, kad jos geriausios draugės tolsta nuo jos bei baiminasi, kad ji galimai pasiekė savo viršūnę vidurinėje mokykloje, nes visos jos draugės ištekėjo, subrendo ir atsiskyrė nuo savo glaudžios grupės, o ji liko senąja Wren. Taigi, desperatiškai norėdama sugrąžinti jų ankstesnį ryšį, ji pasako nekaltą melą, o jos draugės supanikuoja ir jų buvusi glaudi draugystė bei rūpestis grįžta. Tai priverčia Wren blaškytis tarp naujai gaunamo dėmesio ir kaltės jausmo dėl melo, galinčio nutraukti draugystę, kurią ji taip brangina.

Filmo “Sick Girl” kadras

Tai, kas iš pradžių buvo paprastas melas, netrukus tampa nekontroliuojama situacija, kuri sukelia grandininę linksmybių ir chaoso reakciją ir įtraukia jas visas į pašėlusią kelionę. Na, o koks tai melas, ir kokios jo pasekmės, pamatysite pažiūrėję filmą.

Nors filmas parašytas labai lengvai ir linksmai, jame subtiliai parodomos ir nesaugumo bei savigarbos problemos, su kuriomis susiduria daugelis. Atrodo, kad Wren nepajėgi suvokti, jog jos draugės dabar turi kitų įsipareigojimų, ir tai sukelia sudėtingą emocijų mišinį, įskaitant nesaugumo jausmą, žemą savivertę ir egocentriškumą. Ji nesuvokia, į ką įsivėlė, kol nėra per vėlu. Taigi tai, kas atrodo kaip komedija, iš tikrųjų potencialiai yra puiki pamoka visiems žiūrovams.

Filmo “Sick Girl” kadras

Savo režisūriniame debiute didžiajame ekrane Jennifer Cram nukelia žiūrovus į absurdiškų scenarijų ir neįtikėtinų draugysčių kupiną kelionę. Filme nagrinėjamos Wren melo pasekmės ir gilinamasi į asmenybės, autentiškumo ir tikrų santykių galios temas. Šis humoro ir nuoširdumo derinys, patiks visiems, ieškantiems gero juoko su trupučiu gyvenimiško gilumo.

Žanre, kuriame dažnai dominuoja šabloniškas humoras, filmas „Kvailas melas“ – gaivaus oro gurkšnis, siūlantis unikalų ir gaivų požiūrį į draugystę, autentiškumą ir netikėtų gyvenimo posūkių absurdiškumą. Šis filmas, sustiprintas garsių aktorių, įtraukiančio siužeto ir svarbios gyvenimo pamokos, turi visas komedijos šedevro sudedamąsias dalis. Nesvarbu, ar norite gerai pasijuokti, ar filmo, kuris primintų tikrų santykių vertę, „Kvailas melas“ suteiks viską.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: