Adamas Saaksas / Instagram archyvo nuotr.

Dizaineris Adamas Saaksas nusprendė pademonstruoti, kokią neįtikėtiną galią gali slėpti paprasčiausia žirklių pora.

Per kiek daugiau nei septyniolika metų jis meistriškai įvaldė techniką, leidžiančią kurti šedevrus naudojant tik blizgias, it skustuvo ašmenys aštrias žirkles, jomis atliekant strategiškai apgalvotus kirpimus. Pasitelkdamas tik įrankį ir savo įgudusią akį, A. Saaksas įvairiais ornamentais iškarpo įprastus kombinezonus, sukneles ir triko, taip juos paversdamas aukštosios mados produktais, išmargintais ornamentais, kurie pabrėžia žmogaus kūno linkius.

Nors patys rezultatai verčia jais gėrėtis, dar įspūdingiau atrodo pats kūrybinis procesas. Neretai kūrėjas paleidžia tiesiogines transliacijas, kurių metu demonstruoja savo darbą: rodo, kaip karpo rūbus juos dėvint modeliams. Dizainą Adamas Saaksas sugalvoja spontaniškai, transliacijos metu, nesiruošęs iš anksto. O tai – itin sudėtinga, kadangi stebint krūvai žiūrovų, kiekvienas veiksmas yra svarbus, kadangi galimybės pasitaisyti, ką būtų galima atlikti dirbant be žiūrovų, nėra. Kiekvienas jo kurtas rūbas – rankų darbo, preciziški pjūviai nesikartoja.

Dizaineris savo karjeros metu jau puošė tokias įžymybes kaip Heidi Klum, Justin‘ą Timberlake‘ą, Katy Perry, Britney Spears, Shakirą, Eminemą, Carmen Electrą ir daugelį kitų. Išskirtinis jo kūrinių dizainas jau tapo vizitine kortele, atpažįstama kone visame pasaulyje. Užsisakyti dizainerio kurtų rūbų galima jo internetinėje svetainėje, kuri pasiekiama kiekvienam norinčiam.

Taip pat skaitykite: Šokiruojantis ir spalvigas Leigh Bowery [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: