© Malgorzata Chodakowska

Lenkų kilmės skulptorė, Malgorzata Chodakowska, skulptorių meną studijavo Varšuvoje ir Vienoje. Saldžiais mokslo vaisiais Malgorzata dalinasi jau 30 metų, o dabar ji net „prikelia“ bronzines statulas gyvenimui, paversdama jas fontanais. Vandens pagalba, šios skulptūros įgauna svarbią detalę – gyvumo jausmą, kuri išpildo autorės kūrinį ir paverčia skulptūras įspūdingais fontanais.

Procesas.

Pirmiausia, ji išdrožia norimą skulptūrą iš ąžuolo kamieno. Tada skulptūra išskaptuojama ir padengiama bronza. Paskutinis šios metodikos žingsnis – skylučių išgręžimas. Skylutės išgręžiamos pasirinktose vietose, pro kurias vėliau veržiasi vanduo. Taip kūrinys įgauna svarbią detalę, kurią autorė norėjo perteikti. Trykštantis vanduo, suteikia gyvumo jausmą ir šiltą aurą.

„Pagaminti tokį šedevrą užtrunka apie 2-6 mėnesius, priklausomai nuo skulptūros sudėtingumo“, sakė Malgorzata. „Sujungus vandenį ir bronzą, mano fontanai spinduliuoja tyrą gyvenimo džiaugsmą.“

Pasigrožėti šiomis skulptūromis, žmonės atvyksta iš įvairių pasaulio kraštų. Ne itin įprastas materijų panaudojimas, metodika ir fontanų grožis, traukia žmonių minias pamatyti, šiuos nuostabius autorės kūrinius.

12

13

14

151_14_34+43

16

17

18

Taip pat skaitykite: Bažnyčia, virtusi riedlentininkų maldos namais [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: