© Red Bull Media nuotr.

1912 metais Astūrijos architekto Manuel del Busto suprojektuota ir pastatyta Santa Barbara bažnyčia Llanera, Asturias (šiaurinė Ispanija) – šiandien vieta ne tik maldai.

Bažnyčioje jau daug metų nevyko pamaldos, kol vieną dieną riedlentininkų kolektyvas, žinomas kaip Church Brigade (liet. Bažnyčios komanda), susivienijo su „RedBull“ ir interaktyvia lėšų rinkimo platforma. Ši komanda nusprendė apleistą bažnyčią paversti riedlenčių parku, kurį pavadino „Kaos Temple“.

Ne tik rampos ir kiti atributai reikalingi riedlentininkams pakeitė bažnyčios vidų. Vienas gatvės menininkas prisidėjo prie Church Brigade ir RedBull tam, kad sukurtų įspūdingus vaizdinius ant vidinių bažnyčios sienų.Okuda San Miguel freskomis išdailino sienas, tik remdamasis ne šventųjų atvaizdais, o kaukolėmis, gyvūnais ir žmonių veidais. Pro kaleidoskopo stiklą matomą vaizdą primenančios formos, tarsi įelektrinos gyvybingos, ryškios spalvos, visa struktūra primena gatvės stiliaus Sisksto koplyčia, kaip sako pats freskų autorius.

Taip pat jis prasitaria, kad jo darbai šiek tiek kalbą ir apie tylų karą vykstantį tarp natūralios gamtos ir žmogaus. Tačiau jo kūriniai neturi kažkokios apibrėžtos reikšmės ir tik pamačius visą darbą galima atpažinti tam tikrą ikonografiją.

Taip pat kviečiame susipažinti su video, kuriame Okuda pasakoja apie savo įkvėpimą „Kaos Temple“ dailinimui ir kitiems darbams, kuriamiems visame pasaulyje.

00 11 33 44 55 66 88 99

La Iglesia Skate / Red Bull Media / okudart nuotr.

Sužinok daugiau! Spausk čia ir tapk mūsų draugu „Facebook’e“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: