© Betsy Gregory nuotr.

Oklahomos (JAV) mergaičių softbolo komandos „Freeze“ fotosesija sulaukė didelio susidomėjimo socialiniuose tinkluose ir tapo kone interneto sensacija dėl neįprasto pateikimo: nuožmios ir piktos žaidėjos kartu yra ir princesės dailiomis suknelėmis. Pasak fotografijų autorės Betsy Gregory, taip parodoma, kad šiais laikais mergaitėms renkantis kokiu sportu užsiimti nereikia svarstyti tarp „buvimo princese“ ir „buvimo purvina“. Visa tai puikiai dera kartu.

Iš pradžių visos 4-5 metų mergaitės buvo toje pačioje šokių klasėje, kol vienos iš jų mamai kilo puiki mintis, kad jos gali užsiimti „berniukišku“ sportu. Įkvėpimas komandos pavadinimui kilo dėl mergaičių susižavėjimo Disney animaciniu filmu „Frozen“. Jos – tikros šio filmo gerbėjos: nuolat jį žiūri, dainuoja dainas, rengiasi kaip pagrindinės veikėjos Elsa ir Ana. Komandos aprangą – turkio spalvos marškinėlius ir baltus šortus – įkvėpė Elsos drabužiai. Netgi pagamintos specialios skrybėlės su netikrais šviesiais plaukais! Deja, mergaitėms neleidžiama su jomis žaisti.

Akivaizdu, kad fotosesija taip pat buvo įkvėpta animacinio filmo „Frozen“. Mergaitės apsirengusios dailiomis princesės Elsos suknelėmis, tačiau jų akyse, papuoštose juodais dryžiais, galime matyti laukinę jėgą, slypinčią kiekvienoje mažojoje sportininkėje. „Apsimeskite, kad brolis pavogė kažką iš jūsų.“ – paslaptį, kaip privertė mielas mergaites virsti nuožmiomis, atskleidė fotografė ir vienos iš mergaičių mama B. Gregory. Ji teigė, kad viešumas – nebuvo fotosesijos ketinimas. Tačiau susidomėjimo sulaukta net iš „Sports Illustrated Kids“! Turbūt labiausiai visuomenę sužavėjo nuotraukų linksmumas, mergaičių mielumas, o svarbiausia – mergaičių galia, kurios neįmanoma nepastebėti.

Fotosesija nebuvo atliekama rimtai, tačiau joje slypinti žinutė yra svarbi: ,,Esi maža mergaitė ir gali padaryti viską. Neleisk žmonėms stovėti savo kelyje. Jei nori, dėvėk Elsos suknelę ir žaisk softbolą.“ – nuo pat mažens skatinamas užsispyrimas ir tvirtos nuomonės svarba.

© Betsy Gregory nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: