Organizatorių archyvo nuotr.

Tarptautinės moters dienos proga, kovo 8 dieną, menininkė Agnė Kišonaitė restorane „Kitchen“, Vilniuje, pristatė milžiniško lūpdažio instaliaciją.

Moteriškumą simbolizuojantis meno objektas pavadinimu ,,Lūpdažis MILŽINAS“ yra sudarytas iš 5 tūkstančių lūpų dažų tūbelių. Ryškioje teatrinėje šviesoje eksponuojamas meno objektas atkreipia dėmesį į grožio industrijos šiukšlių perdirbimo problemas.

Iš naudotų lūpdažių tūbelių sukurto analogų neturinčio lūpdažio-milžino aukštis – 2,5 metro, svoris – apie 170 kilogramų. A.Kišonaitė taip pat kreipėsi į Lietuvos rekordų fiksuotojus bei į „Guinnesso“ rekordų knygą.

„Kartą, dažydamasi lūpas, pagalvojau, kiek daug yra skirtingų lūpų dažų spalvų. O kai sužinojau, kad lūpų dažai nėra perdirbami, nutariau prasmingai juos panaudoti – sukurti meno kūrinį“,– apie netradicinę idėją pasakojo menininkė Agnė Kišonaitė. ,,Šiuo projektu taip pat skatinu kiekvieną moterį pagalvoti, ar tikrai viso to, kas yra tavo rankinėje, tau tikrai reikia“,– pridūrė A. Kišonaitė.

Nuo idėjos ir brėžinio lape prasidėjęs projektas objektu, prie kurio įgyvendinimo prisidėjo kompanija AVON – jos klientai bei konsultantai daugiau nei mėnesį rinko lūpų dažus, kurie keliaudavo į Agnės dirbtuves. Visi norintys pamatyti “Lūpdažį MILŽINĄ” gali tai padaryti nuo kovo 13 d., AVON Grožio centre Vilniuje (Šeimyniškių g. 21), o nuo   balandžio 5 d. – ,,Pirklių klube” (Gedimino pr. 35), Vilniuje, kur bus atidaryta personalinė dailininkės paroda ,,Grožio papildai“. Paroda veiks iki balandžio 30 dienos.

„Dažna mano kūrybos tema – šiuolaikinė miesto moteris. Ji žavinga, įvairiapusiška, nenuspėjama. Nors pagrindinė mano kūrybos sritis – tapyba, neapsiriboju vien ja. Šio meno objekto kūrimas buvo įdomus iššūkis realizuoti idėjas ir tokiose meno formose kaip skulptūra, instaliacija“,– oficialaus atidarymo metu sakė Agnė Kišonaitė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: