Mick Hucknall | Simplyred Ltd

Muzika – tai yra vienas iš svarbiausių žmogaus išraiškos būdų, leidžiantis kartu įnešti emocijas, mintis ir idėjas į mūsų gyvenimus. Daugelis muzikantų, kurdami muziką siekia palikti bent dalelę gerų prisiminimų apie juos, kaip kūrėjus, sugeba išsiskirti ir pasiekti išskirtinę sėkmę. Viena iš tokio tipo grupių yra “Simply Red” – energinga ir talentinga muzikinė grupė, sugebėjusi užkariauti pasaulinę muzikos sceną.

Britų grupė “Simply Red” susikūrė Mančesteryje 1985 m. Grupei vadovauja dainininkas ir dainų autorius Mickas Hucknallas. Nuo tada, kai buvo išleistas jų debiutinis studijinis albumas ”Picture Book” 1985 m. , dešimt dainų pasiekė populiarumo viršūnę, įskaitant ”Holding Back the Years”  ir “If You Don’t Know Me by Now”, kurios abi pasiekė pirmąją vietą JAV Billboard Hot 100-uke. Grupė turėjo penkis albumus numeris vienas Jungtinėje Karalystėje, o jų 1991 m. albumas ”Stars”  buvo vienas perkamiausių albumų Didžiojoje Britanijoje topų istorijoje.

1992 ir 1993 m. ”Brit Awards” apdovanuojimuose  jie gavo apdovanojimą už geriausią britų grupę. Viso jie turi tris ”Grammy” apdovanojimų  nominacijas: už geriausią naują atlikėją 1987 m. ir “Holding Back the Years” bei “If You Don’t Know Me by Now” už geriausią dueto ar grupės vokalo POP pasirodymą. Muzikinę pertrauka padarė 2010 metais, vėl susibūrė iš naujo 2015 m. bei pardavė daugiau nei 50 milijonų albumų.

Hucknall’as paskelbė, kad “Simply Red” grupė daugiau nebekoncertuos po atsisveikinimo turo, kuris prasidėjo 2009 m. pradžioje ir baigėsi 2010 m. “Aš tarsi nusprendžiau, kad 25 metų užteks, todėl planuoju, kad tai bus paskutinis “Simply Red” turas”, – kalbėjo grupės narys. Paskutinis koncertas įvyko 2010 m. gruodžio 19 d. “O2010” arenoje Londone. Koncertas buvo tiesiogiai rodomas kino teatruose visoje Jungtinėje Karalystėje.

Po keleto metų grupė susibūrė iš naujo. Šių metų kovo mėnesį Simply Red paskelbė apie savo tryliktojo studijinio albumo “Time” išleidimą. Pirmasis pristatytas albumo kūrinys yra “Earth in a Lonely Space”, kuris jau buvo išleistas kaip singlas prieš du metus.  Nors ilgametis grupės klavišininkas Dave’as Claytonas įrašė kai kurias “Time” dalis ir netgi grojo “Better with You” su “Simply Red” per paskutinius 2022 m. pasirodymus, Claytono sprendimas palikti grupę po beveik 20 metų, kad galėtų daugiau laiko praleisti su savo šeima buvo paskelbtas baigiantis praėjusiems metams. Per kelis mėnesius iki albumo “Time” išleidimo “Simply Red” išleido dar du singlus – “Shades 22” ir “Just Like You”.

Šią vasarą grupė turėjo vienintelį pasirodymą Jungtinėje Karalystėje, kurio metu pristatė savo naująjį albumą. Pasirodymo metu Mickas Hucknallas taip pat gerbėjams oficialiai pristatė ir Gary Sanctuary kaip naująjį grupės “Simply Red” klavišininką.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: