Kino filmo "Last tango in Paris" kadras

„Paskutinio Tango Paryžiuje“ režisierius Bernardo Bertolucci prisipažino, kad jis ir Marlonas Brando susimokė prieš aktorę Marija Schneider filmuojant išprievartavimo sceną, kuomet vietoje lubrikanto buvo naudojamas sviestas. Režisierius prisiminė šią sceną vieno interviu metu.

Pasak Bertolucci, jis ir Brando susitarė nieko apie tai nesakyti Schneider, nes pats režisierius norėjo prievartaujamos merginos reakcijos, o ne suvaidintos aktorės reakcijos. Jis teigė, kad su aktore, kuri mirė 2011, daugiau nebesusitiko, nes aktorė jo nekentė už tai ką jis padarė.

Interviu metu, Bertolucci prisimena kaip vyko visa scena tarp Brando, kuriam tuo metu buvo 48 m., ir Schneider, kuriai buvo 19 m.

„Su Marlonu [Brando] pusryčiavome susėdę ant grindų bute, kuriame filmavome,“ sakė jis. „Ten gulėjo bagetė ir gabalas sviesto, mes pasižiūrėjome vienas į kitą ir be žodžių supratome ką reikia daryti.“

„Iš dalies aš buvau siaubingas žmogus, kad nepasakiau Marijai kas įvyko,“ pridūrė jis.

Režisierius prisipažino, kad jaučiasi kaltas, jog nepasakė aktorei apie sviestą, bet nesigaili nusprendęs filmuoti šią sceną.

„Nenorėjau, kad Marija suvaidintų savo pažeminimą, savo pyktį,“ sakė jis. „Norėjau, kad Marija pajustų ir pažeminimą ir pyktį. Dėl to ji manęs nekentė visą likusį gyvenimą.“

Prieš mirtį, Schneider prakalbo apie šią sceną interviu su „Daily Mail“ metu ir sakė, „Jaučiausi pažeminta, ir tiesą sakant, šiek tiek išprievartauta tiek Marlono tiek Bertolucci. Po filmavimo Marlonas manęs neatsiprašė. Ačiū Dievui filmavimas buvo tik vienas.“

Žinomas Lietuvos kino apžvalgininkas besislepiantis po pseudonimu Telemanas taip pakomentavo šią žinią:

„Apsivalyti reikia. Kaip kad lietuviai po truputį pradeda kolaborantus nebevadinti geriausiais poetais ar kūrėjais istorijoje, taip ir Holivudas pagaliau ištraukia didžiausias šlykštynes į paviršių.

Marlono Brando garbinimas visad buvo slidus reikalas, nes jo, buvo žiauriai faina, kai jis su visais elgdavosi kaip paskutinis šiknius ir neišmokdavo savo dialogų, nu nes galiausiai vis tiek jis buvo nuostabus aktorius. O dabar gi paaiškėjo, kad jis su Bernardo Bertolucci neįspėjo Last Tango in Paris aktorės apie prievartavimo sceną, ir dabar jiedu susilaukia būtent tokios reakcijos, kokios ir turėtų susilaukti.

Jiedu yra atmatos, kokių reta, ir kuo greičiau visi tai pripažins, tuo visiems bus lengviau judėt į priekį.”

Taip pat skaitykite: Kaip filmuose ir serialuose iš tikrųjų yra atliekamos sekso scenos (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: