Socialinių tinklų nuotr.

Rusijos ortodoksų bažnyčia tiria vieno iš savo dvasinikų veiksmus dėl jo Instagram paskyroje pasirodžiusių fotografijų serijos, kurioje matomi prabangių drabužių prekių ženklai, pranešė stačiatikių bažnyčios atstovas spaudai.

Popas Vyacheslav Baskakov sukėlė prieštaringas diskusijas dėl daugybės fotografijų, kuriose dominavo brangūs drabužiai, įskaitant ir Louis Vuitton rankinę, bei Gucci batus. Nors ir Instagram paskyra, kurioje buvo laikomos nuotraukos panaikinta, tačiau jos vartotojai spėjo pasidalinti piktinančiais vaizdais.

Rusijos dvasininkai ir praeityje yra sukėlę diskusijų dėl prabangaus gyvenimo būdo.

Turbūt žinomiausias atvejis – 2012 m. Rusijos stačiatikių bažnyčios patriarchas Kirilas liko sukritikuotas po to, kai pasirodė su prabangiu Breguet firmos laikrodžius.

Patriarcho Kirill atstovas Aleksanderas Volkovas neseniai teigė, jog bažnyčios drausminė komisija ištirs Baskakovo įrašus ir bandys sugrąžinti jį į deramą kelią.

Popas 1

Toks nepadorus gyvenimo būdas neturėtų būti būdingas kunigams bažnyčioje“, – sakė Volkovas. „Dvasininkas ryte negali būti bažnyčios kunigas, o po pietų būti kažkuo kitu“, – pridūrė jis.

Na, o pats aptariamas popas viešame laiške atsiprašė už savo pasidalintas nuotraukas.

Popas 2

Taip pat saitykite: Kas atsitiktų jeigu kunigams leistų praktikuoti lytinius santykius ir būtų panaikintas celibatas?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: