Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seth‘as Rogen‘as žinomas kaip tipiškas komediantas, jis puikiai atpažįstamas iš tokių filmų kaip „Marihuanos ekspresas“ ar „Kietakiaušiai“.

Ir nors jo kelias į šlovę buvo gana linksmas, jis nebuvo lengvas, o tam, kad visas galėtų atsiduoti komedijos pasauliui visų pirma jis turėjo mesti mokyklą…

Pirmasis pasirodymas – lesbiečių klube

Seth‘as Rogen‘as gimė 1982 – metais Vankuveryje. Būdamas dar paauglys jis jau bandė savo jėgas „Stand up‘o“ scenoje. Pirmasis jo pasirodymas įvyko lesbiečių bare, būdamas vos trylikos Seth‘as Rogen‘as manė, kad tai tiesiog merginų vakarėlis. Sulaukęs šešiolikos jis jau tapo gana pripažintu komiku ir laimėjo antrą vietą Vankuveryje vykusiame komikų konkurse. Įkvėptas vietinio pripažinimo jis pasiryžo išbandyti savo jėgas didesnėse scenose ir išvyko į Los Andželą.

Metė mokyklą, nes buvo atrastas

Seth‘as Rogen‘as metė mokyklą, kuomet jį pastebėjo režisierius Judd‘as Apatow‘as ir pasiūlė jam vaidmenį komedijiniame seriale „Išsigimėliai ir apkiautėliai“ (Freeks and Geeks). Nors serialas buvo atšauktas vos po vieno sezono tai buvo puiki pradžia ir puiki patirtis jaunam aktoriui. Jis toliau sekė paskui Judd‘ą Apatow‘ą ir vaidino kitame jo seriale „Nepaskelbtas“ (Undeclared). Šio serialo filmavimas buvo nutrauktas greičiau nei po metų, tačiau čia Seth‘as Rogen‘as spėjo įgauti ne tik aktorinės, bet ir rašytojo patirties.

Kelias į pripažinimą

Turbūt ne visi žino, kad Seth‘as Rogen‘as vaidino filmuose „Donis Darko“ ar „Žinių vedėjas“.  Tai nebuvo pagrindiniai vaidmenys, tačiau panašu, kad svarbiausia išlikti bent šiek tiek matomam. Matomumas suveikė ir šis komikas gavo vaidmenį komedijoje „40 – ties  ir vis dar skaistus“, o visai netrukus jis grįžo į Judd‘o Apatow‘o komandą ir  tapo pagrindiniu personažu filme „Užkibo“. Ledai pajudėjo ir vaidmenys pasipylė, visai netrukus jis jau vaidino su Adam‘u Sandler‘iu filme „Juokingi žmonės“. Seth‘as Rogen‘as neslėpė savo susižavėjimo šiuo aktoriumi, o kažkada yra garsiai pareiškęs, kad puikiai atsimena dieną, kuomet gavo pirmąjį Adam‘o Sandler‘io kompaktą – „Tai buvo juokingiausias kada nors girdėtas dalykas. Ir vis dar yra“.

„Kietakiaušiai“ savo pasirodymo laukė dvylika metų

Paranojiškai juokingą komediją „Kietakiaušiai“ Seth‘as Rogen‘as kartu su savo draugu Evan‘u Goldeberg‘u parašė būdamas vos trylikos metų. Filmas pasirodė tik 2007 – tais metais, tačiau panašu, kad kantrybė pasiteisno, nes su šio filmo dėka Seth‘as Rogen‘as buvo pripažintas ne tik kaip puikus aktorius, bet ir kaip talentingas scenaristas.

Žinomas ne tik veidas, bet ir balsas

Ekrane Seth‘ą Rogen‘ą pažįstame kaip mielą, pasišiaušusį, dažniausiai nelabai vykusį ir kiek nesubrendusį vyrą – berniuką, tačiau jo balsas nemažiau populiarus už jo vizualų įvaizdį. Savo balso karierą jis pradėjo animaciniame filme „Šrekas Trečiasis“ ir ten įgarsino laivo kapitoną. Ši patirtis jam pasirodė įdomi, tad savo balsą jis padovanojo ir kitiem personažams. Jis suteikė kalbos dovaną Mortonui „Hortone“, Mančiui „Kung Fu Pandoje“ ir nepaprastai charizmatiškam ateiviui filme „Polas“. Taigi, šis žmogus – pilnas komplektas: balsas, vaizdas ir dar vaizduotė.

Sėkmės paslaptis

Akivaizdu, kad šiam talentui atsiskleisti labai padėjo Judd‘as Apatow‘as. Svarbu būti pastebėtam, o kad būtum pastebėtas, be abejo, turi kažkuo užsiimti. Pats Seth‘as Rogen‘as yra sakęs, jog jis negali pasakyti nieko pakankamai gero, nieko ko būtų gana apie Judd‘ą Apatow‘ą , „…tai tiesiog žmogus, kurio dėka aš nesu benamis“. Aktorius mano, kad svarbiausias sėkmės komponentas yra nuoširdumas. Nuoširdumas ir tikrovė. „Jei jauti, kad pokštas yra išgalvojamas ten, kur jo iš tikrųjų nėra – tai jo ten ir nereikia“. Taisyklė atrodo paprasta bei aiški ir jei jos laikydamasis Seth‘as Rogen‘as tiek pasiekė, tai ,matyt, ji ne tik aiški, bet ir veiksminga.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: