Naujasis Twitter ženklas

Socialinis tinklas Twitter atsisakė ikoniško paukščio logotipo ir pranešė, kad nuo šiol “X” bus oficialus logotipas. Šis žingsnis žengtas po to, kai Elonas Muskas savaitgalį paskelbė apie pokyčius. Su pokyčiais buvo tiesiogiai supažindinama pačioje svetainėje.

Pats E. Muskas tviteryje parašė, kad dabar x.com taip pat nukreipia į twitter.com. Įraše Muskas tai taip pat tikino jog šis naujas logotipas yra tik laikinas, todėl ateityje galime tikėtis, kad logotipas pasikeis. Tai jau ne pirmas kartas, kai Muskas keičia “Twitter” logotipą. Šių metų pradžioje jis trumpam pakeitė socialinio tinklo logotipą į vieną iš ”Doge” ,,memų”.

Socialinis tinklas gali neapsiriboti tik logotipo pakeitimu. Vėlai sekmadienį E. Muskas pakeitė savo profilio nuotrauką į naują Twitter logotipą. Oficiali Twitter paskyra taip pat pakeitė pavadinimą ir paveikslėlį į naująjį ,,X” logotipą.

Bendrovės generalinė direktorė Linda Yaccarino sako, kad nors Twitter pakeitė žmonių bendravimo tarpusavyje būdą, X eis toliau ir turės funkcijų, orientuotų į garsą, vaizdo įrašus, pranešimus ir daugybe kitų. Įmonė bandys žengti  į mokėjimų, bankininkystės bei prekybos sritis. Manoma, kad socialinis tinklas taps “pasauline idėjų, prekių, paslaugų ir galimybių rinka”.

E. Musko manija su raide “X” yra gerai žinoma. Jis įkūrė X.com dar 1997 m., Kuris galiausiai tapo PayPal. Jo kosminio startuolio “SpaceX” logotipas yra “X”. O visai neseniai jis sukūrė dirbtinio intelekto kampanija ”X.ai”. Perėmęs “Twitter”, “Tesla” įmonės generalinis direktorius jau kelis kartus kalbėjo apie socialinio tinklo pavertimą į ,,X, viskas programa”.

Bendrovės žingsnis pakeisti savo prekės ženklą įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai Muskas atsakė vienam iš vartotojų, sakydamas, kad vis dar yra “neigiamas pinigų srautas” dėl apie 50% sumažėjusių reklamos pajamų ir didelės skolų naštos.

Pirmaisiais gyvavimo metais “Twitter” neturėjo savo ikoniško paukščio logotipo. 2010 m. kompanijos oficialiu simboliu tapo logotipas pavadinimu “Larry the bird” – jis pavadintas legendinio Bostono “Celtics” krepšininko Larry Birdo vardu.

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: