© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Jeigu tu esi vienišas, tu tikriausiai jau naudoji šią programėlę. Jeigu tu turi savo mylimąjį, tu tikriausiai padėjai savo vienišiems draugams išsirinkti potencialias antrąsias puses. Sunku būtų nepakliūti į šios programėlės pažinčių sūkurį, kai ji yra tokia populiari.

Prieš keletą metų internetinės pažintys buvo laikomos, beviltiškumo simboliu. Dauguma žmonių manydavo, kad visi tie, kurie dalyvauja internetinėse pažintyse yra žlugę vienaip ar kitaip ir niekaip nesugeba susirasti sau artimo žmogaus. Jie netgi bijodavo prisipažinti, kad naudojasi tokiomis pažintimis, tačiau ši programėlė perkėlė internetines pažintis visai į kitą lygi. Dabar, tai yra vienas iš paprasčiausių būdų susipažinti su naujais žmonėmis. Kadangi ši programėlė muša populiarumo rekordus ir ja jau naudojasi begalė žmonių, internetinės pažintys jau nebėra laikoma kažkokia keistenybe, dabar tai jau yra daugelio mūsų kasdienybė. „Tinder“ programos pagrindinis tikslas supažindinti poras, kurios visų pirmą atitiktų fizinį potraukį ir jeigu abi vartotojų pusės patenkintos, jie turės galimybę pratęsti bendravimą ir toliau. Tačiau jeigu bent vienam iš jų kažkas netiks jie taip ir nebeturės galimybės pabendrauti.

Ši programėlė buvo išleista 2012-ujų metų rugsėjį. Aplikacijos prototipas, kuris galiausiai patapo į dabar jau visiem žinomą „Tinder“ programėlę iš pradžių buvo pavadintas „Matchbox“.  Tik išleista „Tinder“ aplikacija pradžioje buvo naudojama tik Jungtinių Amerikos Valstijų studentų miesteliuose.  Dabar programėlė jau turi apytikriai apie 50 milijonų vartotojų įvairiose viso pasaulio šalyse. Remiantis „GlobalWebIndex“ tyrimų duomenimis net 42% aplikacijos vartotojų turi antrąsias puses. Įdomu kam, beveik pusė programos vartotojų turėdami mylimuosius naudoja šią programą.

Labiausiai šia programėle apsėsta valstybė ir yra JAV,  antroje vietoje rikiuojasi Jungtinė Karalystė, trečioje Brazilija. Populiarioji aplikacija priklauso kompanijai „InterActiveCorp“, kuriems taip pat priklauso ir internetinis pažinčių portalas „Match.com“.

Dar vienas įdomus faktas apie „Tinder“ vartotojus išaiškėjo atlikus itin neįprastą tyrimą. Skutimosi reikmenų kompanija „Gillete“ susikooperavusi su „Tinder“ kompanijos komanda atliko tyrimą norėdami patikrinti ar švariai nusiskutę vyrai susilaukia daugiau dėmesio. Sekant 100,000 koledžo amžiaus, vyriškos lyties atstovų veiklą aplikacijoje, buvo išsiaiškinta, kad vyrai be barzdos net 37% daugiau, turi galimybę gauti teigiamą įvertinimą iš moteriškosios lyties atstovių. Išvada yra tik viena – laikas skustis.

Viena iš didžiausių naujovių programėlėje buvo įdiegta praeitų metų rugsėjį. Programa buvo atnaujinta ir į ją buvo įterptas naujas „Super Like“ mygtukas. Šį mygtuką gali panaudoti tik viena kartą per dieną, tam žmogui, kuris tau tikrai patinka. Pamatęs, tai kitas žmogus iškarto supras, kad jis tau patiko labiau už visus kitus, kuriuos tu matei per visą dieną. Aplikacijos „Super Like“ mygtukas pirmiausia buvo išbandytas Australijoje ir remiantis „Tinder“ atstovybės teigimu, rezultatai buvo neįtikėtini. Vartotojai linkę net tris kartus dažniau bendrauti su tais, kurie panaudojo „Super Like“ mygtuką ir pokalbiai, kurie prasidėjo panaudojant tą mygtuką tęsiasi net 70% ilgiau. Skaičiai patys kalba už save, programos atnaujinimas tikrai pavykęs.

Aplikacija paplito neįtikėtinu mastu ir tai lėmė „Tinder“ vakarėlių atsiradimą. Daugelyje užsienio klubų yra specialūs vakarėliai skatinantys naudotis šia programa vakaro metu ir taip susirasti sau porą. Tokio tipo vakarėliai palengvina paieškas klube ir suteikia galimybę greitai susirasti sau patinkančią kompaniją. Lietuva irgi neatsilieka nuo kitų pasaulio šalių ir pas mus jau vyko ne vienas teminis „Tinder“ vakarėlis.

Lietuva iki šiol nepapuolė net į dvidešimtuką labiausiai „Tinder“  naudojančių valstybių. Bet programėlė populiarėja ir mūsų šalyje. Humoro klubo komikas Lukas Ramonas pateikė šmaikščių pavyzdžių kaip nereiktų pradėti pokalbių „Tinder’yje“. Taigi, patikrintai neveikiantys „Tinder’io“ pick-up’ai:

1. Nenoriu pradėt nuo įžeidimo, bet ar nepyksti ant tėvų, kad tau davė vardą Dagnė?

2. Kodėl mane palaikinai? Gali ir geriau, nepasiduok.

3. Prieš tęsiant pokalbį man reikės geresnės rezoliucijos tavo foto/bendro plano nuotraukos, kur normaliai matytųsi plotas žemiau kaklo.

4. Matau esat fb draugės su mano pana, bet tikiuos tai išliks mūsų paslaptis.

5. Tu atrodai kaip angelas, jei angelai kiek savo standartus atlaisvintų.

6. Jei tokia graži mergina kaip tu vis dar ieško bičo, tai tikriausiai dėl charakterio, joa?

7. Norėčiau būti herpesu ant tavo lūpų.

8. AR BAIGSI MANE PERSEKIOT??

9. Labas.

10. Kokia tavo kraujo grupė? Klausiu ne inkstų vogimo sumetimais.

Ši programėlė tikrai verta dėmesio. Visiems tiems, kuriems sunku prieiti ir užkalbinti kitą žmogų aplikacija yra puikus išsigelbėjimas. Aišku aplikacija pati nesuras tau antrosios pusės, bet, tikrai palengvins paieškas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: