Kitas Haringtonas

Išgirdus žodį „Holivudas“ tikriausiai ne vienam atsiminimuose iškyla geriausi matyti Holivudo filmai bei širdis pavergę žavūs, jauni, charizmatiški aktoriai, vis labiau stebinantys savo talentu. Nors visai ne paslaptis, jog šiandieniniame kine sužavėti žiūrovą ir pelnyti simpatijas tampa vis sudėtingesnė užduotis jauniems aktoriams, ypatingai Holivude, kuriame vyrauja didžiulė atranka ir konkurencija, tačiau čia kiekvienas talentingas aktorius įgyvendina savo vaidmenis taip, kad neliktų abejingų. Tuo ir išsiskiria tikrieji Holivudo aktoriai: universalumas, improvizacija, sugebėjimas įtikinti žiūrovą neatsiejamos ir reikalingos savybės sėkmingai karjerai.

Šiandien jie mums puikiai žinomi ir jų pavardės minimos garsiausiuose Holivudo filmuose. Pažvelkime iš arčiau į mūsų atrinktą 10-ties naujojo kino ikonų sąrašą, tarp kurių neabejojame, rasite ir savo mėgstamą pavardę.

10. Kit Harington

Anglų aktorius ir prodiuseris Kitas Haringtonas (Christopheris Catesby Haringtonas) jau būdamas moksleivis Karališkojoje centrinėje kalbos ir dramos mokykloje, debiutavo su pagrindiniu Alberto Narracotto vaidmeniu spektaklyje „Karo žirgas“. Kai spektaklis buvo perkeltas į Vest Endo naująjį Londono teatrą, Kitas Haringtonas ir toliau atliko Alberto vaidmenį, kuris tuo metu sulaukė didelio pripažinimo. Taip pat šis vaidmuo pritraukė vieno iš „Sostų karai“ prodiuserių dėmesį, kuris paprašė išbandyti jėgas šio serialo aktorių atrankoje. Tai buvo proveržis aktoriaus karjeroje, jo įkūnytas Jonas Snow fantastinės televizijos seriale (2011-2019) ne tik sulaukė tarptautinio pripažinimo, bet ir pelnė „Auksinio gaublio“ nominaciją už geriausia aktorių – televizijos serialų dramą bei dvi „Primetime Emmy“ apdovanojimų nominacijas. Dėl nelengvo vaidmens, o ypatingai dėl „Sostų karai“ filmavimo pabaigos, aktoriui teko gulėti ligoninėje dėl streso, išsekimų ir problemų su alkoholiu, ir kaip pats K. Haringtonas paminėjo, jį kiek gąsdino populiarumas, kurį jam atnešė šis vaidmuo.

9. Charlie Hunnam

1980 m. gimęs Charlis Hunnamas televizijos ir kino karjerą pradėjo gana anksti. Būdamas 17 metų išgarsėjo Didžiojoje Britanijoje, suvaidinęs savo pirmąjį didesnį vaidmenį seriale „Keista mūsų liaudis“ (angl. „Queer as Folk“). Talentingas aktorius įkūnijo 15-metį Nathaną Maloney’ą, maištingą mokyklos vaiką. Vėliau sekė pagrindinis vaidmuo Charleso Dickenso įkvėptoje dramoje „Nikolas Niklbis“ (2002) bei pagrindinis vaidmuo „Šaltasis kalnas“ (2003). Tiesa, kuo toliau tuo daugiau aktorius vaidino vis didesniuose projektuose, o vaidyba filme „Futbolo chuliganai“, patraukė amerikiečio scenaristo Kurto Sutterio dėmesį ir jam atiteko pagrindinio herojaus Jaxo Tallerio vaidmuo, televizijos laidoje „Anarchijos vaikai“. Serialas apie neteisėtą motociklų klubą buvo itin sėkmingas ir tapo populiariausia FX laida. Aktorius taip pat buvo atrinktas vaidinti seksualiojo bestselerio „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ ekranizacijos, pagrindinio veikėjo vaidybai, tačiau Charlis Hunamas atsisakė projekto ir paaiškino, kad sunku derinti grafiką su kitais filmų ir serialų filmavimais, nors kituose šaltiniuose neslepiama, jog ir pats aktorius dvejojo dėl šio vaidmens.

9. Adam Driver

Amerikiečių aktorius, išpopuliarėjo atlikęs antraplanį vaidmenį HBO seriale „Merginos“, vaidindamas emociškai nestabilų, vienišių Adamą Sacklerį. Už atliktą vaidmenį, aktorius Adamas Driveris gavo tris „Primetime Emmy“ nominacijas už puikų antraplanį aktorių komedijos seriale. Aktoriui taip pat teko vaidinti blogieti, garsioje „Žvaigždžių karai: galia nubunda“ dalyje. O kino juosta „Tyla“ pareikalavo iš A. Driverio netgi minus 23 kilogramų, bet kaip pats aktorius įvardino, tai buvo visai įdomi patirtis, reikalaujanti nemažai pastangų. Režisierius ne tik liepė numesti svorio, bet ir reikėjo suprasti, ką reiškia badavimas. Šiandien aktoriaus vardą išgirstame tarp populiariausių Holivudo žvaigždžių. Pasak režisierių, aktorius puikiai sugeba įsijausti į skirtingus vaidmenis, kurie patinka ir žiūrovams, bet taip pat neaplenkia ir kritikų bei pelno svarbius apdovanojimus kino karjeroje, todėl toks universalus aktorius Holivude labai reikalingas.

7. Jesse Eisenberg

Garbanoti tamsūs plaukai ir greitas kalbėjimas – taip trumpai apibūdinamas žinomas aktorius Džesis Eisenbergas. Pirmasis aktoriaus debiutas televizijoje įvyko 1999 metais, trumpametražiame komedijos-dramos seriale „Get Real“. Jau 2002 metais pirmąjį savo pagrindinį vaidmenį atliko filme „Moterų numylėtinis“. San Diego kino festivalyje jis pelnė apdovanojimą už „Perspektyviausią naują aktorių“, o 2010 metais nominuotas geriausio aktoriaus kategorijoje „Auksiniuose gaubliuose“ ir „Oskarų“ apdovanojimuose už „Facebook“ platformos kūrėjo, Marko Zukerbergo vaidmenį filme „Socialinis tinklapis“. Nors pats aktorius labai nemėgsta žiūrėti į save kino ekrane, tačiau vienas jo didžiausių gerbėjų ne ką mažiau talentingas ir žymus – Robertas Pattinsonas tikina, kad Džesis Eisenbergas yra puikus aktorius. Šiuo metu aktorius taip pat sėkmingai vaidina įvairiuose filmuose, tęsdamas holivudinę karjerą.

6. Chris Pine

Gražus, talentingas ir daug vaidmenų įgyvendinęs aktorius Chrisas Pinas yra tikras Holivudo „sandoris“. Nuo tada kai 2004 metais suvaidino romantinėje komedijoje įsimylėjusį personažą filme „Princesės dienoraštis 2: Karališkosios sužadėtuvės“ ir sužavėjo žiūrovus, iki dabar aktoriaus vaidyba nepalieka abejingų. Per pastarąjį dešimtmetį aktorius pasirodė daugybėje gerų, įvairaus žanro filmų, tarp jų ir: „Nesustabdomi“, „Z reiškia Zacharijų“, „Žvaigždžių kelias“, o vieną geriausių ir pelningiausių savo vaidmenų atliko filme „Nuostabioji moteris“ (2017). Šiame filme jis įkūnijo pilotą Stivą Trevorį. Scenaristas Zakas Snyderis gyrė aktorių už šio filmo vaidybą ir išskyrė kaip vieną geriausių aktorių su kuriais teko dirbti kartu.

5. Chris Prat

Šiuo metu profesionalus amerikiečių kino aktorius karjeros laiptais kilo pamažu, pradžioje vaidindavęs įvairiuose smulkiuose televizijos serialuose, aktorius net nesvajojo, kaip sėkmingai pasisuks jo karjera. Dar iki vaidybos, Ch. Prattui teko ilgai ieškotis įvairiausių darbų, teko ir būti benamiu Havajuose bei Čikagoje. Tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis, kuomet dirbdamas padavėju aptarnavo režisierę ir aktorę Rae Down Chongą, kuri jam pasiūlė suvaidinti jos pačios režisuotame filme „Prakeiktasis. Trečia dalis“. Nors šis filmas nebuvo itin sėkmingas ir kritikų įvertintas kaip blogiausias siaubo filmas, tačiau aktorius parodė savo išskirtinį vaidybos talentą, o visiškas proveržis įvyko suvadinus fantastiniame filme „Galaktikos sergėtojai“ (2014). Sulaukęs pripažinimo, aktorius „CinemaCom“ buvo apdovanotas „Aktoriaus Proveržio“ kategorijoje. Chrisas Prattas ir toliau vaidino veiksmo filmuose, taip pat vieni sėkmingiausių filmų tapo „Lego filmas“, „Juros periodo pasaulis“ bei „Galaktikos sergėtojai“ visos dalys.

4. Robert Pattinson

Aktorius savo kino karjerą pradėjo būdamas 15 metų, suvaidinęs Cedricą Diggory fantastiniame filme „Haris poteris ir ugnies taurė“. Vėliau Robertas Pattinsonas savo šlovės viršūnę pasiekė suvaidinęs vampyro Edvardo Kaleno pagrindinį vaidmenį filme „Saulėlydis“, sukurtame pagal to paties pavadinimo Stephenie Mayerio romaną. Jau tuo metu aktorius tapo pripažintas visame pasaulyje už vaidybą dramose ir komedijose. Penkių dalių filmas (2008-2012) aktoriui atnešė itin didelį pasisekimą ir įtvirtino tarp geriausiai apmokamų bei labiausiai žinomų pasaulio aktorių. Vaidyba neatsilieka ir romantiškose dramose „Prisimink mane“ (2010) ar „Vanduo drambliams“ (2011). Nesenai atlikta vaidybą ir Christopherio Nolano filme „Tenet“ ir „Netflix“ trileryje „Velnias visą laiką“, o visai netrukus išvysime ir Robertą Pattinsoną kaip superherojų, būsimame Matto Reeveso režisuotame „Betmeno“ filme, kuris turėtų pasirodyti 2021 m. Be aktorystės Robertas Pattinsonas turi ir muzikinę pusę. Aktorius yra paminėjęs, jog norėtų išleisti kompaktinę plokštelę. Jis pats kuria dainas, groja pianinu ir gitara. Be to net du jo muzikiniai kūriniai buvo filme „Saulėlydis“ parinkti kaip muzikiniai takeliai.

3. Ryan Gosling

Vieną ryškiausių Holivudo žvaigždžių laikomą Ryaną Goslingą įvardina kaip perspektyvų, talentingą ir be galo žavų vyruką visame Holivude. Pradžioje aktorius buvo išrinktas dalyvauti šeštame ir septintame sezonuose „Mickey Mouse Club“. Didžiulė atranka nesutrukdė dalyvauti šou ir taip tapęs vaikų svajonių klubo nariu pradėjo pirmuosius savo aktorystės žingsnius. Nors niekada neturėjo profesionalių aktorystės pamokų, jo, kaip aktoriaus karjera, tapo viena žinomiausių. Charizmatiškas jaunuolis pateko į televizijos ekranus, o ryškiausia vaidyba seriale tapo „Jaunasis Heraklis“, tai buvo pirmasis laiptelis į tolimesnės kino karjeros aukštumas. Vėliau sukūręs pirmąjį pagrindinį vaidmenį kine „Fanatikas“ aktorių liaupsino kino kritikai ir įžvelgė jame įspūdingą talentą bei perspektyvą kine. Garsus tapo ir įkūnytas Nojaus vaidmuo romantinėje dramoje „Užrašų knygutė“. Meilės istoriją pasakojanti drama ne tik sujaudino daugelio širdis, bet ir tapo vienas žymiausių romantinių filmų, o aktorius minimas kaip vienas iš Holivudo svajonių jaunikių. Holivudinė karjera tapo visiškai pasiteisinusi, daugybę apdovanojimų ir nominacijų nusipelnęs aktorius toliau stebina savo talentu įvairiuose vaidmenyse.

2. Henry Cavill

Henris Cavillas savo kino karjerą pradėjo vaidindamas vaidmenį filme „Laguna“ (2001) ir Kevino Reynoldso ekranizacijoje „Grafas Montekristas“ (2002). Toliau tęsė aktorystę BBC televizijos laidose ir filmuose. Nors aktoriui reikėjo daug pastangų pasiekti vaidmenis kurių jis nori, tačiau galiausiai jam tai pavykdavo, siekis užkariauti Holivudą pasitvirtino. Aktorius labiausiai atpažįstamas iš „Žmogus iš plieno“ vaidmens, tai 2013 m. apie superherojų sukurtas filmas, pagal „DC Comics“ veikėją Supermeną. Jau 2016 metais, aktorius pakartojo Supermeno vaidmenį filme „ Batmanas prieš Supermeną: teisingumo aušra“, kuris yra „Žmogus iš plieno“ filmo tęsinys. Taip pat buvo daug vaidmenų, kuriuose Henris Cavillas buvo įsivaizduojamas, kaip tinkamas pagrindinei rolei, vienas iš tokių filmų buvo garsusis „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“, taip pat ir „Saulėlydis“.

1. Jake Gyllenhaal

Džeikas Gylenhalas yra amerikiečių aktorius ir kino prodiuseris, pasirodęs per 35 kino filmus, tris televizijos programas, vieną komercinį ir keturis muzikinius vaizdo įrašus. Pirmą kartą aktorius išbandė savo jėgas filme „Spalio dangus“ (1999) suvaidindamas Vakarų Virdžinijos moksleivį. Šis vaidmuo aktoriui buvo sėkmingas ir atnešė žinomumą. Keliai į Holivudą aktoriui atsivėrė po filmo „Kuprotas kalnas“. Tai filmas, kuris susilaukė daug ir įvairių reakcijų, įvertintas trimis Oskarais ir daugybę nominacijų bei pelnęs BAFTA apdovanojimą. Apie patį aktorių dažniausiai sužinome iš tų šaltinių, kuriuose jis yra paminimas, nes kaip pats aktorius įvardina, stengiasi išlaikyti privatumą ir nemėgsta dalintis per daug savo asmeninio gyvenimo detalėmis: „Nemanau, kad visiems reikia žinoti apie mano asmeninį gyvenimą, apie mano šeimą“. Daugybę pasisekusių filmų suvaidinęs aktorius šiuo metu ir toliau sėkmingai įkūnija nelengvus vaidmenis filmuose ir iki šiol liaupsinamas kaip vienas iš garsiausių bei perspektyviausių Holivudo aktorių.

Taip pat skaitykite: TOP 25 Holivudo žydų tautybės aktoriai

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: