Green Arrow (DC)

Nors įprastai superherojai siejami su planetos ar net galaktikos saugojimu ir gynyba, ne visi jie apsiriboja tik blogiečių tramdymu ar drausminimu. Plačioje ir turiningoje komiksų istorijoje gausu atvejų, kuomet superherojai, mažiau žinomi ar garbinami eilinių žmonių, ne visuomet kovoja už žmonių gyvybes. Mažiau besidomintieji komiksų pasauliu nustebs sužinoję, kad daugelis gerai žinomų superherojų yra nužudę didžiulius kiekius niekuo nenusikaltusių žmonių. Nors tai retai daro savo malonumui, tačiau dažniausiai žmonių numylėtiniai pernelyg nesuka sau galvos dėl atimtų gyvybių. Šiandien kviečiame susipažinti dešimčia superherojų, kurie nužudė daugiau žmonių nei jų medžioti piktadariai.

10. Green Arrow

„DC Comics“ visatos atstovas – Green Arrow. Sukurtas 1941-aisiais, Oliveris Jonas Queenas – turtingas verslininkas, kuriam priklauso „Queen Industries“ įmonė. Savo reputacija jis naudojasi idant paslėptų savo kitą tapatybę, Green Arrow. Šis savo ruožtu yra lankininkas, savo įgūdžius naudojantis kovoje su Star Sičio ir Sietlo nusikaltėliais, taip pat kovodamas kartu su savo bičiuliais iš Teisingumo Lygos. Savo dėtuvėje jis turi ne tik įprastų, bet ir specialių strėlių, kurios būna patobulintos klijais, granatomis ar net kriptonitu. Bene geriausiai šis herojus žinomas iš pastarąjį dešimtmetį transliuojamo serialo „Arrow“, kuriame pasakojama šiuolaikinė šio komiksų herojaus adaptacija. Pakliuvęs į atokią salą, Oliveris ištobulino savo įgūdžius šaudant iš lanko. Kaip Teisingumo Lygos narys, jis nužudė nesuskaičiuojamą kiekį priešininkų, tiek itin pavojingų, tiek ir smulkių. Tačiau priešingai nei kiti kolegos, Green Arrow niekada negarbino gyvenimo, todėl šaltakraujiškai atima gyvybę tiems, kurie to nusipelnė. Minėtame seriale gerbėjai suskaičiavo jau daugiau nei pusantro šimto žmogžudysčių, o prisiminimai apie praeitį atskleidžia vis daugiau Oliverio aukų.

9. The Spectre

„DC Comics“ visatoje egzistuojantis superherojus buvo sukurtas ir pirmą kartą pasirodė 1940-aisiais. Jis atsirado kaip policininko Jimo Corrigano asmenybės dalis, kai šį, pakeliui į savo sužadėtuvių vakarėlį, užpuolė ir nužudė nusikaltėliai. Jo kūnas buvo įgrūstas į statinę su cementu ir įmestas į vandens telkinį. Jo sielai nebuvo leista patekti į pomirtinį pasaulį, tad Jimui teko grįžti į Žemę su tikslu kovoti su blogiu. Spectras siekia atkeršyti savo žudikams, kurių vieną jis paverčia skeletu, pasmerktu klajoti. Jimas susikuria unikalų kostiumą, kuriuo puošiasi Spectras, nutraukia savo santykius su buvusia sužadėtine ir gyvenimą toliau tęsia kaip Jimas Corriganas, tapdamas Spectru tuomet, kai prisireikia. Jis tapo pirmosios superherojų komandos, JSA, nariu. Po kurio laiko Spectras ir Jimas tapo atskirais, ir Spectras kovojo greta Betmeno. Per ilgus metus užsitęsusią savo keršto misiją, Spectras nužudė galybę žmonių, niekaip nenorėdamas sustoti.

8. Jonah Hex

Taip pat „DC Comics“ visatai priklausantis herojus, ar veikiau antiherojus. Jonahas Woodsonas Hexas – vakarietis premijų medžiotojas, pirmą kartą komiksuose pasirodęs 1971-aisiais. Prieš tapdamas premijų medžiotoju, Jonahas Hexas buvo konfederatų armijos, sąmoningai pasidavusios šiaurei JAV Pilietinio karo metu, leitenantas. Po karo jis pasuko premijų medžiotojo keliu, tad vienaip ar kitaip vis tik kovojo su nusikaltėliais, tačiau neilgai trukus paaiškėjo, kad jis laikosi ne to paties moralės kodekso kaip kiti jo kolegos DC visatoje. Tiesą sakant, jis noriai žudė savo priešus ir visus tuos, kurie galimai siekė pakenkti nekaltiesiems. Jonahas Hexas gyveno Senuosiuose Vakaruose. Nors žudynės ne visuomet buvo palankios šiam premijų medžiotojui, jis visuomet stengėsi kovoti idant nugalėtų didesnis gėris. Daugelį kartų Jonahui teko susigrumti ir su Betmenu.

7. Blade

„Marvel“ visatoje gyvuojantis personažas pirmąsyk skaitytojams pasirodė 1973 m. Ericas Brooksas gimė 1929-aisiais Londone. Jo tėvas buvo slaptos draugijos, besidominčios okultiniais dariniais, o ypač – vampyrais, nariu. Erico mamai gimdant jį, jai įkando vampyras. Taip Ericas tapo pusiau vampyru, turinčiu visas jiems būdingas galias, tačiau paveldėjęs ne visas jų silpnybes. Paauglystėje Ericas užtiko vyriškį, kurį užpuolė vampyrai, ir Blade‘as jam padėjo. Vyriškas pasirodė esąs vampyrų medžiotojas, ir atsidėkodamas už pagalbą, jis sutiko šio amato mokyti Ericą. Taip šis nusprendė savo gyvenimą pašvęsti vampyrų išnaikinimui Žemėje bet kokiu būdu. Juodaodis superherojus tapo gerai žinomu, o jo istorija persikėlė ir į didžiuosius ekranus – sukurta trilogija, kurioje Blade‘ą vaidino Wesley Snipesas. Blade‘as, siekdamas išvalyti planetą nuo kraugerių vampyrų, nužudo nesuskaičiuojamą skaičių jų.

6. The Midnighter

1998-aisiais sukurtas „WildStorm“ ir vėliau „DC Comics“ perimtas superherojus Midnighter geriausiai žinomas kaip nesąžiningų superherojų komandos „The Authority“ narys. Taip pat jis žinomas kaip vienas iš nedaugelio homoseksualių superherojų. Kartu su savo vyru, Apollo, jiedu laikomi tarsi paralele Betmeno ir Supermeno formuotoms „World‘s Finest“ partnerystėms. Midnighter retai kada pasirodo be savo kostiumo ir kaukės, taip pat jo kūrėjas, Warrenas Ellisas, pabrėžė savo sukurto personažo pomėgį smurtui ir žudynėms. 2016-aisiais buvo sukurta 6 dalių istorija, pasakojanti būtent apie Midnighter ir Apollo santykius. Midnighter yra apdovanotas žmogui nebūdinga jėga, greičiu, refleksais ir atsparumu. Vykdydamas įvairias užduotis, jis nukauna nesuskaičiuojamą galybę priešininkų. Vėliausioje istorijoje Apollo siela yra įkalinama pragare, todėl Midnighter pasiryžta išgelbėti savo mylimąjį ir leidžiasi į kelionę pragaran, kur taip pat be jokios sąžinės graužaties žudo tuos, kurie pasitaiko jo kelyje.

5. Wolverine

Lietuviškai žinomas kaip Ernis, Jamesas Howlettas daugiausia siejamas su Iksmenais. Ernis – mutantas, kuriam būdingi gyvūnų instinktai, patobulintos fizinės savybės, gebėjimas greitai pagyti ir ašmenys, išnyrantys iš abiejų rankų. Pirmą kartą komiksų gerbėjai Ernį išvydo 1974 m. Ernis iš dalies panašus į daugelį antiherojų, kurie pasirodė amerikiečių popkultūroje po Vietnamo karo. Jo noras naudotis mirtina jėga ir jo bauginanti išvaizda neilgai trukus tapo kone standartine aštuoniasdešimtųjų komiksų antiherojų charakteristika. Fanai netruko pamilti Ernį, todėl jis gana greitai išpopuliarėjo. Vis tik bene daugiausia dėmesio jis sulaukė kaip Iksmenų sagos dalis. Kino juostose, skirtose Iksmenų istorijai, Ernio rankos daugybę kartų buvo suteptos krauju – na, tačiau tai neatrodo taip keista turint omeny, kad jo rankas puošia aštrūs it skustuvai ašmenys. Pasak internautų, vien filmuose, kuriuose pasirodė Ernis, jis nužudė beveik pusantro šimto priešų.

4. Punisher

1974-aisiais „Marvel“ pasaulis pasipildė dar vienu personažu. Francis Castle, žinomas Baudėjo slapyvardžiu – amerikietiškų ir sicilietiškų šaknų turintis personažas, į savo rankas perėmęs bendruomenės ramybę ir teisingumą. Kovodamas prieš nusikalstamumą, jis pats nevengia žmogžudysčių, pagrobimų, turto grobimo, prievartos ir kankinimų. Po to, kai žūva jo žmona ir abu vaikai, Baudėjas pats vienas stoja į karą prieš nusikaltėlius pasitelkdamas įvairius ginklus. Jo artimųjų žudikai buvo pirmieji, kritę nuo jo keršto. Būdamas karo veteranu ir JAV karinio laivyno snaiperiu, Francis yra puikiai įvaldęs kovos meną. Jo brutalumas ir siekis žudyti greitai tapo anomalija aštuntojo dešimtmečio komiksų pasaulyje ir pelnė jam didžiulį populiarumą. Daugiausia Francis pasirodydavo Dardevil pasaulyje, tačiau dėl savo sėkmės kaip atskira kino juosta sėkmingai persikėlė ir į didžiuosius ekranus. Kovodamas prieš nusikaltimus, Punisheris nužudė daugybę žmonių, tačiau tai darė vedamas minties, kad kovoja už teisybę.

3. Spawn

„Image Comics“ 1992-ųjų gegužę visuomenei pristatytas herojus veikia to paties pavadinimo kasmėnesinio komikso puslapiuose. Albertas Francis Simmonsas – vidurinysis vaikas Bernardo, keliaujančio prekeivio, ir Esteros, šėtono garbintojos, šeimoje. Jis – protingas ir stiprus, todėl po tarnavimo JAV kariniame laivyne įsidarbina CŽV. Čia Simmonsas tampa labai pajėgiu žudiku. Po užsakytos žmogžudystės žuvus pačiam Albertui, dėl savo gyvenimo žudant jis patenka į pragarą. Čia jis sudaro sandėrį su velniu, Malebolgia, ir tampa Hellspawn, tarnaujančiu šėtonui idant paskutinįsyk galėtų pamatyti savo žmoną Vandą. Į gyvųjų pasaulį Simmonsas grįžta netekęs beveik visų savo prisiminimų, apdegusiu kūnu ir su demonu sargu. Žemėje jis, dabar jau žinomas kaip Spawn, yra apsvaigęs ir nesiorientuoja aplinkoje. Pamažu pasirodant prisiminimams apie sandėrį su Malebolgia, jis niekaip neįstengia prisiminti savo žmonos tapatybės. Suvokęs, kad nuo jo mirties praėjo penkeri metai ir Vanda susituokė su jo buvusiu geriausiu draugu, jis netyčia sutinka kitą Hellspawn. Iš šio sužinojęs, kad išnaudojęs visą energiją, turės grįžti pragaran, Spawn randa naują tikslą savo gyvenime. Jis kovoja su gatvių plėšikais ir nusikaltėliais Niujorke, pasitelkdamas brutalią jėgą. Savo nuotykių metu jis žudo begalę nusikaltėlių.

2. Dr. Manhattan

1986-aisiais „DC Comics“ visatoje debiutavo naujas fikcinis veikėjas, Daktaras Manhetenas. Jonathanas Ostermanas 1929 m. gimė vokiečių-amerikiečių šeimoje. Jis planuoja sekti tėvo, laikrodžių meistro, pėdomis, tačiau amerikiečiams Hirošimoje numetus atominę bombą, tėvas sūnų skatina rinktis šiuolaikišką ir perspektyvią specialybę, todėl Jonathanas baigia Prinstono universitetą ir įgyja branduolinės fizikos daktaro laipsnį. Vėliau, užsukęs į laboratoriją pasiimti sutvarkyto ir palikto laikrodžio, laboratorijos durys užsitrenkia. Kolegos nepajėgia atidaryti užrakintų durų, taip pat negali pakeisti laiko, likusio iki eksperimento pradžios, tad Jonathano kūnas generatoriaus jėgos yra suplėšomas į daleles. Vėliau tyrimų centro darbuotojams pradeda vaidentis besikuriančio kūno vaizdiniai – keletui sekundžių pasirodo nervų sistema ir akys, vėliau – vidaus organai, galiausiai susikuria pilnas kūnas, ir Jonhatanas atgyja kaip aukštas, beplaukis mėlynaodis, kurio oda švyti it ultravioletiniai spinduliai. Turėdamas nežemiškų galių, kurios daugiausia pasireiškia kaip gebėjimas valdyti mintimis, jis yra kone galingiausias superherojus „DC“ visatoje. Gebėdamas vien mintimis naikinti žmones, tokiu būdu jis nužudė daugelį.

1. Deadpool

Wade‘as Winstonas Wilsonas – „Marvel“ visatos atstovas, pristatytas 1991-aisiais. Daugelis jį veikiausiai žino iš prieš keletą metų pasirodžiusių to paties pavadinimo filmų, tačiau originaliai Deadpool‘u vadinamas personažas sukurtas kaip blogietis. Kiek vėliau jis prigretintas antiherojams. Šio personažo sukūrimą inspiravo kitų superherojų atvaizdai. Nors apie šio veikėjo istoriją žinoma nedaug, esmine tampa dabartis. Savo istorijos Deadpoolas neprisimena dėl savo psichologinės būklės. Jis žino, kad yra komiksų veikėjas, tad dažnai sugriauna ketvirtąją sieną, ir tai neretai tampa humoristiniu elementu jo elgesyje. Pagrindinė jo supergalia – gebėjimas greitai išgyti. Tiesa, visam šio veikėjo gyvenimui didžiulę įtaką daro jo psichologinė būklė, nuo kurios priklauso ir jo žaizdų gijimas. Nors jo galva turi būti susieta su kūnu, kad šis galėtų gyti, Deadpoolui net pavyko atsiauginti Hulko nutrauktą galvą. Viename iš komiksų, „Deadpool Kills the Marvel Universe“, jis tiesiog išžudo visus gyventojus, ir nesiruošia sustoti. Gyvenimą jis laiko kalėjimu, todėl nusprendžia visus išlaisvinti paprasčiausiu būdu – tiesiog juos nužudydamas.

Taip pat skaitykite: TOP 10 kompanijos DC Betmeno filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: