Galipo Ozturko instagramo paskyros nuotr.

Dar prieš metus laiko Kristina Öztürk buvo vienos mergaitės mama, o dabar jau gali pasidžiaugti augindama 20 kūdikių, kurie yra jos biologiniai vaikai.

Iš Rusijos kilusi 23 metų Kristina ir jos milijonierius verslininkas vyras Galipas (57 m.) susipažino, kai ji kartu su dukra atostogavo Batumyje. Pora pasakoja, jog tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Savo socialiniuose tinkluose vyras rašė, „kai pirmąkart tave pamačiau, iš karto įsimylėjau. Tu tokia švelni, visada su šypsena veide, tuo pat metu labai drovi ir paslaptinga. Tokios žmonos sau ir norėjau! Tavyje mačiau nešlifuotą deimantą, mačiau, kokia tyra ir gera tavo širdis.“

Vieno interviu metu pora pasakojo, kad abu visada norėjo didelės ir laimingos šeimos, tad po kurio laiko ėmė įgyvendinti šią svajonę. Galipas, kuris iš ankstesnės santuokos turi devynis vaikus, ir Kristina, kuri jau buvo mama savo šešerių metų dukrai Viktorijai, prieš metus pasveikino savo pirmąją atžalą, mažą berniuką Mustafą. Tiesa berniukas pasaulį išvydo surogatiniu būdu. Surogacija Sakartvele, kur šeima gyvena, buvo įteisinta 1997 metais. Netrukus po pirmojo kūdikio, tokiu pat būdu, sekė dar 19, kurie pasaulį išvydo nuo 2020 m. kovo 10 d. Iki 2021 m. sausio 16 d. Šeima neatmeta galimybės turėti ir daugiau vaikų tik jau natūraliu būdu.

Prieš kurį laiką Kristina socialiniuose tinkluose pasidalino visų kūdikių vardais ir jų amžiumi: Mustafa 14 mėnesių; Mariam, Ayrin ir Alisai 13 mėnesių; Hasan ir Judi vieneri; Harper, Teresa ir Huseyin 11 mėnesių; Anna ir Isabella 10 mėnesių; Ismail, Mehmet ir Ahmet 9 mėnesiai; Ali ir Kristina 8 mėnesiai; Sara ir Lokman 7 mėnesiai; Galip 6 mėnesiai ir Olivia 4 mėnesiai.

Kristina Öztürk pasakoja, kad „visą laiką esu su vaikais ir darau visus dalykus, kuriuos paprastai daro mamos. Vienintelis skirtumas yra vaikų skaičius.“ Su šeima, jų 3 aukštų didžiuliame name, gyvena ir 16 auklių, kurios padeda rūpintis vaikais. Mama pasakoja, kad kol kas 2-3 vaikai dalinasi po vieną kambarį, tačiau taip yra „kol jie tokie maži, vėliau juos atskirsime. Kol kas namuose turime tris aukštus. Ateityje galbūt pastatysime daugiau aukštų, galbūt nusipirksime didesnį namą. Mes neturime tikslaus plano, nes šiuo metu turime pakankamai vietos visiems “. Taip pat Kristina atskleidžia, jog auklės dirba 4 dienas ir turi dvi laisvas, jų kambariai yra šalia vaikų, taip pat jos turi atskirą virtuvę. Užsiminus apie išlaidas K. Öztürk pasakoja, jog kiekvienai iš auklių moką po 500 dolerių (apie 408 EUR), būtiniausi daiktai vaikams per savaitę kainuoja 5-6 tūkst. dolerių (apie 4077 – 4893 EUR), o per pastaruosius metus ir du mėnesius surogatinėms motinoms jau sumokėjo 160 000 eurų.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Galip Öztürk (@galipozturkofficial)

Paklausus, kaip jautėsi dukra, staiga turėdama 20 brolių ir seserų, moteris atsako „ji labai džiaugiasi, kad dabar turi daug brolių ir seserų. Ji visada visiems pasakoja apie savo mielus brolius ir seseris. Vikorija mėgsta žaisti ir vaikščioti su vaikais. Kartais paprašo leisti pamaitinti kūdikius arba paskaityti jiems pasaką.“

Užsiminus apie visą procesą Kristina pasakoja, kad jos klinika Batumyje parenka surogatines motinas ir prisiima visą atsakomybę už gimdymo procesą. O pati Kristina ir jos vyras nėra pažįstami ir neturi jokio tiesioginio kontakto su surogatinėmis motinomis, kad ateityje išvengtų problemų.

Nors daugelis žmonių gali nesutikti su tokiu šeimos sprendimu, ir reiktų paminėti, kad daugelyje šalių tarp jų ir Lietuvoje surogacija yra uždrausta, Kristina tikina, kad jos vaikai yra lamingi, ir sako, kad, tai niekieno kito reikalas. Ji paaiškina: „mes negalime pasirinkti savo tėvų. Kai kurie vaikai gali nenorėti būti vieninteliais vaikais šeimoje, tačiau jų tėvai turi kitų idėjų. Tai gyvenimas – tu esi toks, koks esi, mano vaikai gali pasirinkti sukurti savo būsimą šeimą tokią, kokios nori. Žmonėms, kurie nesutinka su mano pasirinkimais, sakau, kad neturėkite tiek vaikų jei jų nenorite, tai jūsų pasirinkimas. Nenaudokite surogatinės motinystės, jei nenorite, tai yra jūsų pasirinkimas. Bet tai yra mūsų gyvenimas, ir tai yra mūsų pasirinkimas.“

Kristina Öztürk savo „Instagram“ profilyje daug dalijasi apie vaikus, šeimą, kaip jiems sekasi, su kokiomis problemomis susiduria. Jos vyras Galipas, kaip ir žmona, reguliariai dalijasi šeimos nuotraukomis savo „Instagram“ profilyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: