Pierre'as Richeris / „Loto-Québec“ nuotr.

Ką darytumėte, jei laimėtumėte loterijoje? Daugelis pirmiausia mestų darbą ir visam laikui išeitų į pensiją. Tačiau vienas kanadietis Pierre’as Richeris, neseniai laimėjęs 50 milijonų dolerių, nesijautė galintis taip pasielgti. Bijodamas naštos, kurią jo staigus išėjimas iš darbo sukeltų darbdaviui ir bendradarbiams, jis nusprendė tęsti darbą. Taip ir toliau jis ėjo į darbą 4.30 val.

Šešiasdešimtmetis Richeris dirba vairuotoju ir pristatymo skyriaus vadovu maitinimo įmonėje. Nepaisant to, kaip anksti jam tenka keltis į darbą, jis norėjo ir toliau dirbti, kad visiems neapsunkintų situacijos. „Negaliu palikti jų vienų tamsoje. Be manęs pristatymo skyrius neįmanomas“, – „Loto-Québec“ surengtoje spaudos konferencijoje dalijosi Richeris.

Vyro gyvenimą pakeitęs posūkis įvyko, kai jis su šeima rinkosi ingredientus Padėkos dienos vakarienei. „Kai  „Super C“ parduotuvėje buvo parduodama pyrago pluta, mano dukra nuėjo jos pasiimti, o aš įsigijau bilietą“, – pasakoja Richeris. Jis sako, kad jei pyrago pluta būtų kainavusi visą kainą, jis ten net nebūtų vykęs.

Po dienos Richerio dukra atsidarė „Lotto“ programėlę, kad patikrintų tėčio pasirinkimą. Pamačiusi rezultatus, ji taip garsiai sušuko, kad jos šeima pamanė, jog ji pamatė vorą. Į visą dukros ir žmonos susijaudinimą jis beveik nereagavo. „Įėjau į kambarį ir jie man pasakė, – prisimena Ričeris. „Pasakiau „gerai“ ir išėjau“.

Tačiau tai nereiškia, kad jis negalvojo, ką darys su tais pinigais. Dabar Richeris gali įgyvendinti savo svajonę turėti namą Monrealio pakraštyje, siųsti šeimą atostogauti ir atnaujinti savo automobilį. Kalbėdamas apie darbą, Richeris sakė, kad šiek tiek laiko skirs sau, tačiau į pensiją artimiausiu metu išeiti neketina. „Aš jaučiuosi taip pat“, – sako jis. „Niekas nepasikeitė.“

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: