„Žlugęs gyvenimas” („The Undoing“) – naujas, prieš keletą mėnesių HBO platformoje pasirodęs mini, 6 serijų serialas prikaustantis prie ekranų žiūrovus ne tik intriguojančia istorija, bet ir akį traukiančiais bei visiems pažįstamais aktoriais. Nicole Kidman ir Hugh Grant puikiai perteikia psichologinio trilerio nuotaiką ir turtingos poros paslaptis.

Niujorke gyvenanti šeima atrodo lyg tobula. Greisė Freizer – garsi terapeutė, kuri poroms padeda išpainioti netvarkingą asmeninį gyvenimą, jos vyras Džonatanas Freizeris sėkmingas vaikų onkologas. Atrodo, kad laimingai santuokai netrukdo nei darbai, nei kitos buitinės problemos. Paauglys sūnus Henris lanko privačią, prabangią mokyklą, o Greisės tėvas turbūt vienas iš turtingiausių Niujorko gyventojų. Viskas atrodo nuostabu iki tos dienos, kai pranešama, apie įvykusią žmogžudystę jų rajone.

Pagrindinius vaidmenis atlieka Nicole Kidman ir Hugh Grant, jiems puikiai pavyko įkūnyti inteligentiškus ir paslaptingus personažus. herojai žiūrovus veda per istoriją, per jos vingius sukeldami įvairius jausmus.

Greisė priklauso sūnaus mokyklos aukciono komitetui kartu su kitų mokinių mamomis. Viena iš jų Elena Alves (vaidina Matilda De Angelis). Tai jauna ir patraukli moteris, kuri iš karto išsiskiria iš kitų ne tik savo žavesiu, bet ir tuo, kaip ji drąsiai elgažiasi. Greisė, kuri puikiai išmano psichologiją, pastebi Elenos keistą elgesį ir sunerimusį veidą surengto aukciono renginyje. Freizerių šeimos idilė sprogsta, kai randamas Elenos kūnas ryte po renginio. Moteris siejo tik komitetas ir žinoma, dar keletas atsitiktinių susitikimų sporto klube ar įvykusiame aukcione, bet nieko daugiau kas būtų žinoma Greisei.

Keistas sutapimas, kad kai tą patį rytą, kai buvo rastas kūnas, dingo ir Greisės vyras Džonatanas. Džonatanas neatsiliepia į žmonos skambučius, neatsako į žinutes. Pradėjus vykdyti žmogžudystės tyrimą išaiškėja vis daugiau painių detalių, kurios susijusios su Džonatanu. Jis tampa pagrindiniu įtariamuoju. Čia ir prasideda įvykių grandinė, kuri suskaldo tobulą Freizerių šeimą.

Išaiškėja, daug nemalonių ir netikėtų dalykų. Pasirodo, Greisė labai ne daug žino apie savo vyrą, su kuriuo kartu beveik dvidešimt metų. Bet ji drąsiai tvirtina, kad jos vyras negalėjo nužudyti moters. Istorija priverčia susimąstyti ir kyla klausimas: kaip gerai iš tikro pažįstame tuos, kurios mylime labiausiai?

Svarbiausia ir didžiausia Džonatano korta tampa jo padėtis visuomenėje – jis privilegijuotas, turtingas, geras žmogus, niekada nesmurtavęs, mylintis tėvas ir vyras, darbe užsitarnavęs puikų vardą dėl išgelbėtų gyvybių. Visai kitaip pateikiamas Elenos vyras Fernandas – piktas, pavydus, skurdžiau gyvenantis juodaodis. Džonatanas mano, kad būtent šis vyras nužudė savo žmoną.

Serialas paremtas Jean Hanff Korelitz 2014 m. išleistu romanu „You Should Have Known“. Serialo kurėjo vaidmens ėmęsis David E. Kelley prieš tai jau bendradarbiavo su pagrindine aktore Nicole Kidman daug liaupsių ir daug žiūrovų sulaukusiame seriale „Nekaltas melas“ („Big Little Lies“).

„Žlugęs gyvenimas“ parodo, kokie mūsų artimi žmonės gali būti paslaptingi ir visai neatpažįstami, kai kuriose situacijose. Nors Greisė su psichologija turi artimą ryšį, ji nepastebi savo vyro pasikeitusio elgesio ir jo veiksmų nesupranta.

Staigmenos, paslaptys, netikėti vingiai – serialo variklis. „Žlugęs gyvenimas” sumušė rekordus, kai pasirodė ekranuose. Tai populiariausias JAV sukurtas serialas žiūrimas Jungtinėje Karalystėje, jis pranoko net ir visų mylimą serialą „Sostų karai“.

Taip pat skaitykite: 10 puikių serialų skirtų tik suaugusiems (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: