Marvel“ kino visata – tai didžiulė frančižė, vis sparčiau auganti ir besiplečianti kartu su kiekvienu naujo filmo leidimu. Šios visatos superherojų, kuriuos įkvėpė „Marvel“ komiksai, vaidmenys padėjo daugeliui aktorių kilti karjeros laiptais. Tokios sėkmės priežastis yra puikiai atrinkti talentai. Kol daugumai tai atrodo nepakartojama galimybė, visgi yra aktorių, kurie praleido progą vaidinti „Marvel“ filmuose dėl įvairių priežasčių.

Jason Momoa – Draksas

Po „Akvameno“ ir „Sostų karų“ sėkmės, Momoa jau ilgai maudosi šlovės spinduliuose. Tačiau jis atsisakė vaidinti Draksą Naikintoją „Galaktikos Sergėtojuose“ tam, kad išvengtų klišinės „raumeningo vyro“ etiketės. Šis vaidmuo galiausiai atiteko Dave Bautista.

John Krasinski – Kapitonas Amerika

Sunku vertinti, kaip Johnas Krasinski būtų įkūnijęs Kapitoną Ameriką, bet visgi jis ruošėsi atrankai dėl šio vaidmens. Deja, pamatęs Chrisą Hemsworthą su Toro kostiumu, kuklusis aktorius suvokė, kad iki superherojaus kūno sudėjimo jam dar toli. Jis išėjo iš filmavimo aikštelės net nesudalyvavęs atrankoje. Žinoma, tai buvo seniai ir dabar Johnas ne tik sustiprėjo fiziškai, bet ir įgijo patirties veiksmo filmuose.

Jensen Ackles – Kapitonas Amerika

Galbūt Jensenas Acklesas nėra žymus kino aktorius, užtat gerbėjams jis puikiai žinomas dėl vaidmens seriale „Išrinktieji“. Daugelis jų norėtų pamatyti Acklesą „Marvel“ filme. Iš tikrųjų jis dalyvavo atrankoje dėl Kapitono Amerikos vaidmens, kuris galiausiai atiteko Chrisui Evansui. Jensenas visgi paliko įspūdį režisieriams ir jam buvo pasiūlytas Sakalo Akies vaidmuo, tačiau aktoriaus tai netenkino ir jis atsisakė pasiūlymo.

Emily Blunt – Juodoji Našlė ir Pegė Karter

Žiūrovams būtų vienas malonumas stebėti porelę – Emily ir Johną Krasinski – vaidinančią toje pačioje superherojų visatoje. Emily buvo pirmoji išrinkta Juodosios Našlės ir Pegės Karter vaidmenims. Deja, jai teko atsisakyti abiejų vaidmenų iš „Marvel“ dėl ankstesnių įsipareigojimų. „Guliverio kelionių“ filmavimų datos dubliavosi su Juodosios Našlės filmavimu „Geležinis Žmogus 2“. Tačiau aktorė neslepia džiaugsmo atsisakiusi „Marvel“ vaidmenų. Ji mano, kad John Krasinski režisuota juosta „Tylos zona“ nebūtų išvydusi dienos šviesos, jei jiems tektų vaidinti „Marvel“ filmuose.

Tomas Cruise – Geležinis Žmogus

Robertas Downey Jr. taip nepriekaištingai įkūnijo Tonį Starką, kad dabar sunku įsivaizduoti, jog kas nors kitas galėtų vaidinti genialų ir išvaizdų milijardierių filantropą. Tačiau prieš R. Dowrey Jr. Geležinio Žmogaus vaidmuo buvo numatytas Tomui Cruise. „Neįmanoma misija“ aktorius prarado šį visų geidžiamą vaidmenį, nes jis užsigeidė pakeisti Geležinio Žmogaus kaukės dizainą, kad būtų geriau matomas jo veidas.

Matthew McConaughey – Ego

Tarp žvaigždžių“ aktorius buvo pirmas režisieriaus James Gunno pasirinkimas Ego vaidmeniui. Deja, šis veikėjas Matthew pasirodė per daug rimtas, todėl aktorius atmetė pasiūlymą. Vaidmuo atiteko Kurtui Russelui.

Danielis Craigas – Toras

Džeimso Bondo aktorius skambėjo gan įtikinamai, kai prasitarė žurnalistams apie derybas dėl Toro vaidmens. Tačiau po žinios, kad vaidmuo atiteko Chrisui Hemsworthui, apie tai paklaustas Danielis atsakė, jog jis tiesiog juokavo.

Jake Gyllenhaal – Žmogus-Voras

Kai „Žmogaus-Voro“ aktorius Tobey Maguire filmavimo metu stipriai susižalojo, režisieriai svarstė, kad jį pakeis Jaku Gyllenhaalu. Bet Tobey primygtinai reikalavo tęsti darbą ir taip įtikino kūrėjus. Likimas visgi atvedė Jake į „Žmogaus-voro“ pasaulį, jam atiteko Misterijaus vaidmuo.

Taip pat skaitykite: Ar koronavirusas superherojų filmams sufleruoja pabaigą?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: