Polinos Zimmerman nuotr. / Pexels.com archyv.

Dantų šaknų kanalų gydymas, arba endodontija yra sudėtingas procesas, kuriam reikalingas odontologų profesionalumas, patirtis ir specifinė gydymo įranga. Šaknų kanalų gydymas daugeliu atvejų siejasi su diskomfortu ir skausmu, tačiau pergyventi dėl to nereikėtų, nes profesionalūs endodontai procedūrų metu užtikrins kaip įmanoma didesnį komfortą. Skaitykite ir sužinokite apie endodontinį gydymą bei kada galite kreiptis pagalbos.

Kaip atliekamos endodontinės procedūros?

Dantų skausmas nemalonus niekam. Dar nemaloniau, kai susiduriama ne su įprastu paviršiniu dantų gedimu, bet su giliai pažeistais dantų kanalais. Gydymas tuomet tampa kur kas sudėtingesnis ir brangesnis. Gera žinia ta, kad naudojant šiuolaikines odontologijos mokslo technologijas ir medžiagas gydymas tampa tikslesnis, kokybiškesnis ir efektyvus. Maža to, paslaugūs ir darbui atsidavę odontologai, besispecializuojantys endodontijoje, gali pasirūpinti procedūrų nepriekaištingumu ir gera dantų šaknų kanalų gydymo kokybe.

Kas susidūrė su šaknų kanalų gydymu tikriausiai žino, kaip tai nemalonu. Paprastai reikia ne vienos procedūros, o kelių. Pirmos procedūros metu atidengiama pažeisto danties šaknis ir vyksta gydymas, dedama laikina plomba. Kitos procedūros metu atliekami papildomi būtini veiksmai, priklausomai nuo individualios situacijos ir vėliau jau dedama nuolatinė dantų plomba. Tačiau itin sunkiais atvejais, gydymas gali užtrukti ir gerokai ilgiau.

Su kiek skausmo teks susidurti?

Endodontinių procedūrų metu pacientų pageidavimu naudojami nuskausminamieji vaistai, kurie visiškai nuslopina skausmą ar didžiąja dalimi jį sumažina. Ar labai skaudės, ar tik truputį, ar visai neskaudės, priklauso nuo individualios situacijos ir dantų nervų būklės. Bet kokiu atveju, endodontija yra vienintelis efektyviausias pažeistų dantų kanalų gydymas, todėl norint vėl mėgautis sveikais dantimis reikalinga kantrybė.

Nepamirškite, jog geriausia kreiptis dėl endodontinio gydymo yra iš karto, vos pajutus nežymius skausmo dantyse požymius. Tokiu atveju, gydymas gali būti lengvesnis ir greitesnis. Ir priešingai, jeigu ilgai delsite, dantų šaknų kanalus gydyti tampa sudėtingiau, be to susirgimai gali sukelti bendrai dantų būklei pavojingų veiksnių.

Daugiau apie dantų šaknų gydymą sužinosite: https://vingioklinika.lt/

Užsakymo Nr. KMC220107

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: