Pexels.co archyvo nuotr.

Ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje galime sutikti daugybę žmonių, kurie kone kiekvieną rytą arba pernelyg dažnai atsibunda jausdami nugaros skausmus. Deja, turite sau pripažinti, kad problema pati, savaime neišnyks. Turite perimti iniciatyvą į savo rankas bei daryti žingsnius, kurie padėtų įveikti skausmą. Šis straipsnis apžvelgs tai, ką galite daryti, kad skausmui būtų galima pasakyti „Viso gero“.

Dažniausios rytinio nugaros skausmo priežastys

Pradėkime nuo to, kas laikoma dažniausiais šios problemos sukėlėjais. Pirmiausiai ortopedai ir specialistai siūlo atkreipti dėmesį į tai, kokia poza miegate. Jeigu miegate taip, kad sukuriate didelę apkrovą sąnariams arba, jeigu dažnai miegate ant pilvo, nugaros skausmas bus labiau tikėtinas. Specialistai pataria stengtis miegoti ant šono arba ant nugaros. Jeigu vienintelė padėtis, kaip išsimiegate, yra ant pilvo, po dubeniu patieskite pagalvę, kad sumažėtų įtampa nugaroje.

Netinkamas čiužinys yra dar viena, dažna priežastis. Specialistai pataria čiužinius keisti maždaug kas dešimtmetį. Pagal savo nugaros būklę taip pat gali būti patartina rinktis minkštesnį ar kietesnį čiužinį. Kitos problemos, kurios sukelia nugaros skausmą ryte yra labiau medicininės diagnozės. Tai – tarpslankstelinių diskų degeneracija, fibromialgija, uždegimas, patempimas ir kitos. Jas patvirtinti gali tik medikai, todėl užsiregistruokite apžiūrai.

Efektyviausi sprendimai nugaros skausmui atsikratyti

Priklausomai nuo to, kokia yra skausmo priežastis (kas yra sukėlėjas), gali skirtis ir geriausias sprendimas. Kai kada pakaks pakeisti pagalvę ar čiužinį. Kitus kartus jau reikės galvoti apie miego poziciją. Na, o jeigu problema yra rimtesnė ir gilesnė, pavyzdžiui patempimas ar trauma – jūsų dėmesį turėtų patraukti kineziterapija Vilniuje ar kitame mieste. Aktyvios kineziterapijos, į reabilitaciją orientuotų užsiėmimų baseine metu, su masažų pagalba ir kitomis priemonėmis galima išspręsti net ir rimtas raumenų ar audinių problemas.

Dėl to, kad specialistai sudaro individualų užsiėmimų ir veiklų planą, tai yra maksimaliai orientuota į jūsų atvejį bei jūsų situaciją. Taip užtikrinami patys aukščiausi rezultatai, didžiausia nauda.

Tad, su kineziterapija, masažais ir kai kuria kita veikla galima palikti rytinį nugaros skausmą užnugaryje.

Užsakymo Nr. KMC220207

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: