Visual_Show nuotr.

Netoli Madrido stovi neeilinė katedra. Ji pastatyta iš nebenaudingų medžiagų, surinktų per 50 statymo metų. Justo Martinez (kuris dabar žinomas kaip Don Justo) dirbo daugybę metų prie šio didžiulio pastato, kai dėl ligos teko palikti vienuolyną. Tai buvo jo gyvenimo tikslas – pastatyti katedrą už savo pinigus šeimai ir miesteliui.

Seniau dirbęs kaip ūkininkas, tačiau giliai tikintys Don Justo prisijungė prie vienuolyno. Deja, po 8 metų teko išvykti. Benediktų vienuolis – Don Justo susirgo tuberkuliozę, kuri privertė išeiti iš vienuolyno dėl savo sunkios būklės. Palikus senąjį gyvenimą, jis pažadėjo sau, kad jei jis išgyvens, pastatys bažnyčią sau ir kitiems miestelio gyventojams.

Daugiausia šiam pastatui sukurti buvo naudojamos medžiagos, kurias rasdavo aplinkui. Dauguma plytų buvo paimtos iš netoliese esančių plytų gamyklų. Ir dabar jam tik liko užbaigti stogą, ir įdėti keletą langų. Don Justo pats sukūrė brėžinius ir inžinerinius planus, pagal Šv. Petro katedrą Ispanijoje. Jo fone ūkininkaujantys gyventojai nestabdė imtis tokio sudėtingo projekto.

21

Abraxas 139 nuotr.

Katedra stebina savo dydžiu, su daugybę atraminių kolonų. Stogą puošia begalė tonų plytų ir maži bokšteliai. Dovanotos ar nereikalingos medžiagos sudaro visą pastatą. Šį darbą įgyvendinti tai pat padėjo jo asistentas ir sūnėnai.

Don Justo šiai katedrai paaukojo visą savo turtą, šeimą ir gyvenimą. Sukūrė šį paminklą kaip simbolį tikėjimo. Labai tikėtina, jog autorius užbaigs savo kūrinį iki mirties, tačiau kas nutiks šiam pastatui po jo mirties, lieka atviras klausimas. Niekas neplanuoja perimti šio projekto.

27Frank O. Sotomayor nuotr.

Nors ir pastatas neturi nei oficialaus plano, nei leidimo, Madrido miestas jį toleruoja ir neketina griauti. Dabar šiai vietai yra suteiktas Don Justo katedros pavadinimas, ir tai tapo turistų traukos objektu. ,,Jei aš gyvenčiau vėl savo gyvenimą iš naujo, aš statyčiau vėl katedrą, tik didesnę.“- teigia Don Justo.

Jis prie šio savo gyvenimo kūrinio praleido 56 metus, ir toliau tobulina. Kiekviena katedros dalelė buvo sukurta kruopščiai ir su meile. Don Justo didžiulę motyvaciją suteikė jo tikėjimas, kuris neapleido sunkiu metu. Don Justo toks stiprus atsidavimas įkvepia ir kitus stengtis dėl savo tikslų.

30

Frank O. Sotomayor nuotr.

24

Frank O. Sotomayor nuotr.

25

Abraxas 139 nuotr.

26

Frank O. Sotomayor nuotr.

31

Frank O. Sotomayor nuotr.

99

Abraxas 139 nuotr.

Taip pat skaitykite: Turistų traukos taškas Indonezijoje – išskirtinės išvaizdos bažnyčia

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: