facebook.com/barasklimas nuotr.

Prisipažinsiu, jaučiu didžiulę pagarbą tiems žmonėms, kurie savo svajones virtusias idėjomis įgyvendina visu šimtu procentu. Džiaugiuosi už tuos, kuriems pavyksta viskas taip, kaip ir tikėjos, jog pavyks. Baras „Klimas“ yra be abejonės viena iš tų vietų, kuria galima džiaugtis ir gerėtis. Šiltas ir vasariškas šeštadienio vakaras yra tinkamiausias laikas praleisti kelias valandas ragaujant skanius kokteilius bei maistą. „Klimas“ šią progą suteikė ir mums. O likome tikrai nenusivylę.

Šis baras įsikūręs vasaros pradžioje, tarp kitų Rotušės aikštės barų išsiskiria savo aukštomis raudonomis kėdėmis, nenuvalkiotais alkoholiniais kokteiliais bei deramais užkandžiais. Kaip rašoma meniu pradžioje, baro pavadinimą įkvėpė Lietuvos teisininkas, istorikas, publicistas ir kitų veiklų žmogus – Petras Klimas. „Klimas“ teigia, jog jie yra tokie tikri, kaip vinilinės plokštelės skambesys. Ir iš tiesų, ši vieta būtent tokia – neįpareigojanti, tikra ir nesuvaidinta.

Meniu dizainas žavi savo paprastumu. Juoda ant balto surašytas ilgas alaus, alkoholinių kokteilių bei stipriųjų gėrimų pasirinkimas: net devynios rūšys pilstomo alaus siekiant įtikti net išrankiausiems, kurių kainos prasideda nuo 2,80eu ir siekia 3,50eu už bokalą. Taip pat bare rasite ir įvairių hipsteriškų butelinio alaus rūsių. Sau tinkantį kokteilį taip pat nėra sunku surasti, o jų kainos prasideda nuo 6 eurų ir siekia 8 eurus. Taip pat šis baras išsiskiria tuo, jog tai vienintelė vieta Kaune, kurioje gali paragauti „Prosecco“ putojančio vyno tiesiai iš statinės. O 3 eurai už 200ml taurę putojančio vyno pačioje Kauno senamiesčio širdyje tikrai nėra daug.  Visas maistas sutalpintas ir nukeltas į meniu galą taip parodant, jog čia svarbiausi yra gėrimai. Maisto pasirinkimas nėra didelis, tačiau tai nėra jokia problema: dvejos cezario bei vienos graikiškos salotos, BBQ vištienos sparneliai, nachos su jautiena, gruzdinta duona su sūriu, retai kur sutinkamos įdarytos datulės, sūrių rinkinys bei kiaulienos šonkauliukai su BBQ padažu – viskas paprasta, tačiau puikiai dera su gėrimų gausa. O užkandžių kainos svyruoja nuo 5,5 iki 7 eurų.

02

© Eriko Prokopo nuotr. / KaunoZinios.lt

Vakarą „Klime“ pradėjome užsisakydami kokteilius. Apie juos jau esame girdėję teigiamų atsiliepimų. Draugė užsisakė saldųjį romo ir vanilės likerio „The Bug“ už 8 eurus, o aš savo ruoštu išsirinkau džino, citrinų sulčių, cukraus sirupo ir kiaušinio baltymo kokteilį – „Green Eyed Love“. Kol laukėme kokteilių svarstėme, jog 8 eurai už kokteilį yra ganėtinai daug, tačiau įvertinę tai, jog esame šios vietos svečiai, neturime teisės bumbėti dėl kokteilių įkainių. Atsižvelgiant ir į tai, jog tokias ir panašias kainas diktuoja didžioji dauguma Kauno senamiesčio kavinių, restoranų bei barų. Padavėja, nustebinusi mus savo paprastumu ir atvirumu papasakojo viską, ką turime žinoti apie šiuos kokteilius.  Jie, kaip ir tikėtasi buvo puikūs ir paprasti. Pirmą kartą ragavau kokteilį su plakta kiaušinio baltymo puta.

06

© Eriko Prokopo nuotr. / KaunoZinios.lt

Skaitant užkandžius norėjosi paragauti viską, tačiau išsirinkom gan tradiciškai – draugė pasirinko cezario salotas su vištiena už 6 eurus, o aš – kiaulienos šonkaulius su BBQ padažu (6,8eu). Vis dar ieškant skaniausių šonkauliukų mieste nutariau įvertinti būtent juos, o visą kitą palikti kitam kartui. Prie pasirinkto maisto užsisakėme bokalą pilstomo „Blanche De Bruxelles“ nefiltruoto kvietinio alaus su kalendra ir karčiojo apelsino žievelėmis už 3 eurus bei taurę  jau minėto putojančio vyno.

05

© Eriko Prokopo nuotr. / KaunoZinios.lt

Mums pasisekė gauti staliuką nedidelės terasos kampe. Staliukai yra palyginus nedideli, tačiau tai nesukelia jokio nepatogumo. Visgi šią vietą žmonės renkasi norint paragauti išskirtinių kokteilių bei lengvai užkąsti. Praėjus kiek daugiau nei 20 minučių maistas jau ant mūsų mažojo stalo. Iš karto į akis krito tamsus BBQ padažas bei tai, kaip sočiai ir skaniai juo ištepti šonkauliukai. Atrodo tikrai skaniai. Galbūt tai nėra įmantriausi šonkauliukai mieste, tačiau tai yra būtent tai, ko aš ir tikėjausi. Kiauliena, lengvai slystanti nuo mažų kauliukų – tikras vegetarų košmaras! Atsiprašau jūsų už tai, tačiau man buvo labai skanu. Naminės „coleslaw“ salotos lengvos ir tokios, kokios turi būti. Draugės salotos buvo taip pat neprastos – Cezario salotos su vištiena, pagardintos kaparėliais šiek tiek iškraipė tradicinį šių salotų suvokimą.

03

© Eriko Prokopo nuotr. / KaunoZinios.lt

Už vakarienę dviem sumokėjome kiek daugiau nei 34 eurus (plius arbatpinigiai). Likome tikrai nenusivylę ir patenkinti savo pasirinkimu. Išėjome net neabejodami, jog į šią vietą dar tikrai sugrįšime. Verta paminėti tai, jog šis baras gali būti ir kitoks: ketvirtadienio vakarais „Klimas“ atsuka laiką atgal bei tampa 80-ųjų muzikos išsiilgusių žmonių traukos centru. Penktadieniais čia groja muzika išskirtinai iš vinilinių plokštelių, o vėlų sekmadienio vakarą kolektyvas rengia „staff“  vakarėlius kitų kavinių bei barų darbuotojams.

Klimas

© Eriko Prokopo nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas 5: Nepaisant to, jog tai yra visgi baras, maistas buvo skanus ir sotus. Šonkauliukai vieni geriausių Kaune, o užkandžiai ant kitų staliukų atrodė nemažiau patrauklūs. Kokteiliai originalūs bei tokie, prie kurių nesinori net prikibti.

Aplinka 3: Esant geram orui, galima prisėsti nedidelėje terasoje su aukštomis ir ganėtinai nepatogiomis baro kėdėmis. Viduje interjeras išsiskiria tuo, jog nebuvo bandoma visiškai užstatyti pastato praeities. Atrodo, jog buvo stengiamasi prisitaikyti prie šių patalpų istorijos. Tiesa, ištrupėjusios lubos bei matomi ventiliacijos vamzdžiai didelio įspūdžio gal ir nepaliks.

Aptarnavimas 5: Padavėja puiki ir nebijanti klientų deramai perteikė šio baro kultūrą bei požiūrį. Drąsiai ir net nemirktelėjusi papasakojo viską, kas mus domino bei rekomendavo išbandyti vieną ar kitą kokteilį bei patiekalą.

Verta aplankyti 4: Tai yra be abejonės sėkminga vieta, vos per du mėnesius užsitarnavusi ganėtinai gerą vardą. Tiems, kas ieško naujos vietos Kauno senamiestyje savaitgalio vakarui– rekomenduoju aplankyti bei įsitikinti, jog viskas yra daroma iš meilės barų kultūrai.

Galutinis įvertinimas:

Sakutes

Taip pat skaitykite: „KUHNE“ – alkio žudikai žinantiems ko nori nori

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: