Dž. G. Barysaitės prezidente.lt arch. nuotr.

Premjerui Algirdas Butkevičiui pareiškus, jog jis nepritaria tos pačios lyties asmenų partnerystės įteisinimui, klausimų Europos sąjungoje vis aktualesne tampančia tema neišvengė ir Lietuvos respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Atsakydama į žurnalistų klausimą, ar pritartų tos pačios lyties asmenų partnerystės įteisinimui Lietuvoje, D.Grybauskaitė tvirtino, kad homoseksualų partnerystės įteisinimo klausimas Lietuvoje kol kas per ankstyvas.

„Pirmiausia, manau, tai labai ankstyvos diskusijos Lietuvoje, jos tik užsimezga. Manau, kad bet kokiu klausimu Lietuvoje verta diskutuoti, o kai pribręs reikalas, tada ir spręsime. Manau, kad kol kas tai labai ankstyva diskusija“, – teigė šalies vadovė.

Gali būti, kad tokiu būdu prezidentė stengiasi išlikti neutrali šalį skaldančios aktualijos klausimu ir bando neprarasti rinkėjų palaikymo artėjančių seiimo rinkimų metu.

Skirtingai nuo D.Grybauskaitės ir socialdemokratų lyderio A.Butkkevičiaus Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis savo partijos poziciją išreiškė aiškiai ir nedviprasmiškai: „Mes neskirstome žmonių į lytis ir mes kalbame apie partnerystę tarp pačių įvairiausių žmonių, pripažindami visokias partnerystės formas. Mes neturime nei moralinės, nei politinės teisės ignoruoti šių žmonių problemų ir vaizduoti, kad jos neiškyla”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: