Suomijos menininkas Jirka Väätäinen jau sužavėjo internetą su savo stulbinančiomis interpretacijomis kaip atrodytų Disney herojai būdami realiais žmonėmis. Visose jo iliustracijose atpažinsime jau visiems gerai pažįstamus veikėjus, tokius kaip: Aladinas, Pelenė, Undinėlė ir daugelį kitų.

Grafikos dizaineris teigia, kad idėja sukurti tokius personažus atėjo iš niekur. Tiesiog vieną dieną jis pagalvojo, kaip galėtų atrodyti Disney personažai realiame gyvenime. Taigi jis išsirinko vieną iš gerai žinomų veikėjų Ursula ir su „Photoshop“ programa įgyvendino mažą asmeninį projektą. Kadangi, skaitmeniniame amžiuje nebėra populiaru kurti ant popieriaus tam pasitelkiami inovatyvūs sprendimai. O ir skaitmeninėje erdvėje darbai išlieka daug ilgiau, negu piešti ant popieriaus lapo.

Taigi, sulaukus nemažai nostalgijos, jausmas pasidarė patrauklus ir tai tapo jo iššūkiu, kurio metu jis daug dirbo analizuodamas veido bruožus ir pačią personažų fizionomiją. Kūrėjas taip pat akcentuoja, kad visada domėjosi personažų dizainu ir išvaizdos akcentais. Taip natūraliai ir atėjo idėja, kurti tai, ką mes visi puikiai pažįstame ir žinome.

Menininkas sulaukė nemažai ir visuomenės susidomėjimo savo iliustracijomis. Nors jos padarytos tik kompiuterio pagalba, bet žiūrint į jas atrodo juk šios iliustracijos buvo nutapytos pasinaudojant teptuką ir dažus. Socialinėje platformoje „Facebook“ jo darbai sulaukia daugiau negu 15 000 paspaudimų „patinka“ bei 30 000 pasidalijimų. Manoma, kad pirmiausia tai daro moterys, nes žavi ne tik princesių išvaizda, bet ir princų. Visi vaizduojami personažai yra išvaizdūs, gražių bruožų ir netgi seksualūs. Kaip ir animaciniuose filmuose jie vaizduojami ryškiais žandikauliais, ilgais plaukais ir raumeningomis kūno formomis.

Atrodo, kad mažas asmenins projektas virto nemaža sėkme grafikos dizaineriui. „Manau, kad daugelis žmonių, kurių tarpe esu ir aš, užaugo su „Disney“ personažais ir žmonės pažvelgę į mano darbus jaučia susižavėjimą.“ – taip jis kalbėjo viename iš savo interviu. Nes pasak dizainerio, kartais pažvelgus į iliustraciją apima noras, kad iš tiesų šis personažas būtų tikras. Tuomet su juo būtų galima pasikalbėti ir labiau išanalizuoti jo charakterį. Taip būtų galima dar geriau perteikti portretą akcentuojant veido bruožus, kurie sustiprintų visą iliustraciją.

Savo „Instagram“ paskyroje jis dėkoja visiems savo gerbėjams už palaikymą ir jų paramą. Pradėdamas savo projektą jis dar nebuvo visai tikras ar žmonėms tai bus įdomu. Bet susidomėjimas buvo puikus variklis keliauti į priekį. Jirka pažadėjo, kad ateityje panašių darbų bus daugiau. Tad su nekantrumu laukiame, kuo mus nustebins šis gabus dizaineris ir vėl.

Tarzan

tangled2 tangledflynnridertangled1 snow3

snow2 snow1 sleepingPhillip sleeping1

sleepin2 pocahontes4Thomaspocahontas2 pocahontes4

Processed with VSCO with j2 preset

Processed with VSCO with j5 preset Processed with VSCO with j5 preset

peterpan peterpan3wendyfrom

peterpan2 peterpan1

mulan1 mulanShang

Processed with VSCO with j5 preset

alice

mermaid3eric mermaid3 mermaid2 mermaid1

merida jane-

BRUSSELS, BELGIUM - NOVEMBER 15: Casino Royal actrice Caterina Murino poses for photographers at the Amigo Hotel on November 15, 2006 in Brussels, Belgium. (Photo by Mark Renders /Getty Images)

hunchbackPhoebus hunchback1 hercules3 hercules2 hercules1 frozenkristoff frozen3 frozen2 frozen1 frogNaveen frog1 cinderellaprincecharming cinderella2

Processed with VSCO with j5 preset

belle3 belle2 belle1 anastasiadimitri anastasia alladin4

alladin3

Processed with VSCO with j2 preset

alladin1

Taip pat skaitykite: Atgimę Disney herojai – įžymių filmų scenose [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: