Donaldas Trumpas / JAV prezidento archyvo nuotr.

Rinkimų kolegijai patvirtinus išrinktojo JAV prezidento Džo Baideno pergalę, socialiniame tinkle „Twitter“ pasipylė sąmokslo teorijomis paremti Trumpo pranešimai.

Prezidentas Donaldas Trumpas dalinasi šalutinio internetinio puslapio „The DC Patriot“ apgaulingais tvirtinimais apie sukčiavimą rinkimuose bei reikalavimais uždaryti Džordžijos vyriausybės lyderius į kalėjimą. Taip pat melagingai teigia, jog jo „pergalė buvo triuškinanti“ ir atimta iš jo dėl „siaubingų problemų“ kilusių su balsavimo aparatais.

Visa tai, kaip tyčia, įvyksta po to, kai Rinkimų kolegija balsavimo būdu patvirtino, jog išrinktasis prezidentas Džo Baidenas yra 2020 metų rinkimų nugalėtojas. Tačiau Trumpo „Twitter“ platformoje to visai nesimato. Iš Trumpo įrašų tegalima suprasti tai, jog jis įžengė į kažkokią paralelinę visatą, kurioje ne tik laimėjo rinkimus, bet taip pat yra pasiruošęs skaudžiai nubausti visus žmones, kuriuos kaltina „pavogus“ iš jo pergalę.

„Rinkimų būsena: Trumpas bando įrodyti, jog laimėjo, o Baidenas apsimeta laimėjęs“, rašoma konservatorės Cari Kelemen įraše, kuriuo pasidalino ir Trumpas.

Panašu, kad Trumpas pilnai sutinka su visiškai demaskuota „QAnon“ sąmokslo teorija, kuri teigia, kad „Dominion“ balsavimo aparatai balsus skirtus jam sukeitė su Baideno ir dalinasi konservatoriaus radijo laidų vedėjo Kevino McCullough įrašu, bylojančiu, jog yra atliktas aparatų „teismo auditas“.

„Balsavimo aparatai „Dominion“ visoje šalyje yra tikra nesėkmė“, ankstų antradienio rytą rašė Trumpas. „Pakeitė triuškinančios pergalės rezultatus. Negaliu to leisti.“

„Dauguma Trumpo balsų buvo nukreipti Baidenui“, toliau rašė Trumpas. „Allied Security Operations Group“ – grupė, paruošusi ataskaitą – melagingai tvirtino, kad šeši Mičigano rajonai, pasak „Detroit News“, sulaukė daugiau nei 100 procentų rinkėjų dalyvavimo. Viename mieste, kuriame, tariamai, dalyvavo 781 procentas rinkėjų, iš tiesų, remiantis viešai skelbiamų duomenų rezultatais, daugiausiai rinkėjų sulaukusiame to miesto rajone balsavo tik 82 procentai. Mičigane Baidenas laimėjo su daugiau nei 150,000 balsų.

„Jei Trumpo rinkimų kompanija būtų turėjusi tikrų sukčiavimo įrodymų – ar bent jau rimtų įtarimų – būtų galėjusi prašyti rankinio kiekvieno rinkimų biuletenio valstijoje perskaičiavimo“, pirmadienį pareiškė Mičigano valstijos ministrė Jocelyn Benson. „Bet taip nepadarė, vietoj to, pasirinko leisti neaiškioms organizacijoms švaistytis nepagrįstais pareiškimais dėl sukčiavimo vien tam, kad suklaidintų Amerikos rinkėjus ir pakenktų rinkimų sąžiningumui.“

Kaip manyta, Trumpas antradienį užsipuolė ir Benson. „Ar Mičigano valstijos ministrė pažeidė įstatymą? Likite su mumis!“ rašė jis.

Trumpas taip pat kritikuoja ir kitus respublikonus, kurie nepritaria jo tvirtinimams dėl sukčiavimo rinkimuose. Antradienį Trumpas pasidalino teisininko Lino Vudžio, kuris skatino Džordžijos respublikonus boikotuoti prieš pakartotinius rinkimus, lemiančius, kuri partija kontroliuos JAV Senatą, įrašu. Ankstyvasis balsavimas prasidėjo antradienį.

Vudžio „Twitter“ įrašas reikalauja Trumpo pasodinti Džordžijos gubernatorių Brianą Kempą ir valstijos ministrą Bradą Raffenspergerį į kalėjimą, nors jis ir neturi teisės to padaryti, kadangi nėra nė teisėjas, nė federalinis prokuroras. „Lažinuosi, kad Trumpui nepatinka sodinti žmones už grotų, ypač „Respublikonus“, rašė Vudis. „Jis suteikė Kempui ir Raffenspergeriui ne vieną progą viską padaryti tinkamai. Jie atsisakė. Greitu metu jie keliaus už grotų.“

Trumpo kampanija atsiribojo nuo Vudžio ir kito teisininko Sidnėjaus Powello, bet pats prezidentas pasidalino anksti antradienį paplitusiu Vudžio įrašu.

Nors Trumpas net nebando susitaikyti su pralaimėjimu, jo sąjungininkai jau gyvena toliau. Pasak Kremliaus, Rusijos Prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pasveikino Baideną su pergale, o antradienį senatorius Mitchas McConnellis – svarbiausias respublikonų kongreso narys – pagaliau, nors ir nenoromis, pripažino Baideno pergalę.

„Rinkimų koledžas jau pasisakė, todėl šiandien norėčiau pasveikinti išrinktąjį prezidentą Baideną“, antradienį savo kalboje išsakė McConnellis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: