Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidentas Joe Bidenas. ELTA Andriaus Ufarto nuotr.

Jungtinės Valstijos padės Izraeliui išlaisvinti „Hamas“ paimtus įkaitus, taip pat ir perduodamos jam naujausią žvalgybos informaciją.

Tai pareiškė JAV prezidentas Joe Bidenas.

„Aš daviau nurodymą savo komandai dirbti su kolegomis izraeliečiais visais įkaitų krizės aspektais, įskaitant dalijimąsi žvalgybos duomenimis ir JAV vyriausybės ekspertų pasitelkimą konsultuojant juos įkaitų išvadavimo klausimais“, – sakė J. Bidenas.

Anot jo, „tikėtina, kad tarp „Hamas“ laikomų žmonių gali būti ir JAV piliečių“.

„Deja, žinome apie mažiausiai 11 nužudytų amerikiečių, kurių daugeliui Izraelis buvo tapęs antraisiais  namais“, – pareiškė JAV prezidentas.

Jis pridūrė, jog nemažai amerikiečių vis dar laikomi dingusiais be žinios, „ir mes dirbame su Izraelio pareigūnais, kad gautume papildomos informacijos apie jų buvimo vietą“.

Izraelio vyriausybė anksčiau patvirtino, kad šiuo metu Gazos Ruože laikoma daugiau nei 100 įkaitų izraeliečių, tačiau neigė pranešimus apie derybas dėl jų išlaisvinimo.

Stasys Gimbutis (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: