J. Bidenas suteikė vilties, kad Ukraina sulauks daugiau „Patriot“ sistemų. EPA-ELTA nuotr.

JAV prezidentas Joe Bidenas G7 viršūnių susitikimo kuluaruose suteikė vilties Ukrainai, kad ji jau netrukus savo oro gynybą galės sustiprinti papildomomis „Patriot“ sistemomis iš užsienio. Penkios šalys pažadėjo „Patriot“ baterijų ir kitų oro gynybos sistemų, sakė J. Bidenas spaudos konferencijoje Pietų Italijos Fazano mieste. Vašingtonas, be to, šalims, kurioms yra pažadėjęs tokių sistemų, pranešė, kad jos dar turės palaukti. „Viskas, ką turime, keliaus į Ukrainą, kol bus patenkintas jos poreikis“, – kalbėjo J. Bidenas. O Tada JAV esą įvykdys įsipareigojimus kitoms šalims.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, jog partneriai žino, kad Ukrainai reikia mažiausiai septynių tokių sistemų. „Aptarėme galimybes penkias jų gauti. Tai tiesa, ir partneriai dėl to dirba“, – teigė jis. Sistemų esą nesitikima jau rytoj, tačiau netolimoje ateityje. J. Bidenas pabrėžė: „Kelias gausite pakankamai greitai“.

Patriot“ oro gynybos sistema yra viena moderniausių pasaulyje. Ji gali atremti priešo lėktuvus, balistines ir sparnuotąsias raketas.

Ukrainos Vakarų sąjungininkės šiuo metu mėgina Rusijos užpultai šaliai suorganizuoti daugiau „Patriot“ sistemų.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Rekomenduojame

Naujienų agentūros ELTA informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "NAUJIENŲ AGENTŪRA ELTA" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: