© Vilmanto Ramono nuotr. / KaunoZinios.lt

Mobilių aplikacijų hakatonas, virtualių žaidimų pramonė, startuoliai ir aukščiausio lygio verslo atstovai, inovacijos, tradicinių ir netradicinių technologijų industrijų sankirta bei jai neabejinga tūkstantinė visuomenė, kontraversiški pranešėjai ir inovacijų revoliucionieriai – technologijų ir progreso festivalis LOGIN 2016 yra geresnio pasaulio ir progresyvios ateities vizijų sintezė.

Per dvi dienas išgirsti daugiau nei 100 pranešimų, sudalyvauti visose diskusijose, renginiuose ar interaktyviose veiklose bei platformose – sunkiai įvykdoma užduotis, todėl iki festivalio likus vos mėnesiui, organizatoriai jau dabar rekomenduoja planuotis savo laiką. Tad kas mūsų laukia dešimtajame LOGIN?

„Intensyviai dirbame visus metus, kad festivalio mastai augtų ne tik didėjant temų spektrui ar atvežant geriausius šių metų pranešėjus, tačiau ir pildytųsi naujomis atraktyviomis ir nišinėmis platformomis ar įvairiais renginiais. Per kelias dienas kiekvienas dalyvis gaus milžinišką kiekį informacijos, daugybę kontaktų, įkvėpimo ar galbūt motyvacijos įgyvendinti savus tikslus. Rekomenduojame kelių dienų maratoną susiplanuoti iš anksto – taip kiekvienas tikrai išsineš tai, kas jam vertingiausia bei duos daugiausiai naudos“, – sako LOGIN vadovė Ieva Dirvonskaitė.

Mobilių programėlių kūrimo hakatonas ir aukščiausio lygio vadovų susitikimas

Skaitmeninė išmaniųjų telefonų evoliucija šiais metais taps nišine LOGIN 2016 platforma. Dar prieš prasidedant technologijų ir progreso festivaliui, gegužės 3 dieną, pirmą kartą po LOGIN renginių „skėčiu“ vyks mobilių programėlių kūrimo hakatonas LOGIN App Camp, kurio organizavimą šiais metais perėmė festivalio komanda. Kūrybingiausi aplikacijų kūrėjai – pavieniai asmenys ar komandos – per 48 valandas savo idėjas pavers realiomis mobiliomis programėlėmis ar jų prototipais, kurių pristatymas vyks pirmąją festivalio dieną, gegužės 5-ąją. Siekiant geriausio rezultato, LOGIN App Camp hakatono, kurio pagrindinis partneris yra DNB bankas, metu kūrėjai galės konsultuotis su mentoriais iš žinomų Lietuvos ir užsienio tarptautinių kompanijų programavimo, marketingo, finansų, idėjų pristatymų ir kitose srityse.

LOGIN kartu su IT ir technologijų bendrove „Teo“ tęsia ir didelės sėkmės sulaukusį projektą – verslui skirtą konferencijos dalį Teo Business Summit @ LOGIN. Jame 2015-aisiais dalyvavo daugiau kaip 300 įmonių vadovų iš Lietuvos ir užsienio. Šių metų pagrindinė renginio tema – kaip technologijos keičia mūsų vartojimo įpročius, kokių paslaugų ir produktų tikisi vartotojai, kaip verslas gali atsakyti į šiuos lūkesčius. Apie tai kalbės 4 tarptautinio lygio pranešėjai bei specialus svečias – technologijų bei inovacijų tyrinėtojas Davidas Rowanas, žurnalo „Wired“ (UK) redaktorius.

© Vilmanto Ramono nuotr.  KaunoZinios.lt (16)

© Vilmanto Ramono nuotr. / KaunoZinios.lt

Startuolių kalvė ir žaidėjų entuziastai

Jau ketvirtus metus technologijų ir progreso festivalio metu vyks svarbiausias Lietuvos startuolių ekosistemos renginys LOGIN Startup Fair, organizuojamas „Verslios Lietuvos“ „Startup Lithuania“ komandos. LOGIN Startup Fair susirinks apie 100 perspektyvių Lietuvos, Baltijos ir Vidurio Europos startuolių bei dešimtys vietos ir užsienio investuotojų. Jaunieji vizionieriai dalyvaus verslo susitikimuose, pristatinės savo produktus ir paslaugas, varžysis dėl 6 tūkst. eurų prizo, taip pat tobulės „Uber“ ir „Startup.lt“ profesionalų rengiamoje meistriškumo mokykloje.

Startuolių mugė žiūrovams bus nemokama, joje lankytojų laukia bepiločių orlaivių lenktynės, robotai ir visa Lietuvos techninės kūrybos grietinėlė „Hardware District“ zonoje. LOGIN Startup Fair metu vyks ir konferencija, kurioje pranešimus skaitys „The Next Web“ atstovai, dirbtinio intelekto ir ateities darboviečių kūrėjai, o viso renginio metu bus gausu įkvėpimų ir bendraminčių pradėti savo startuoliui ar karjeros galimybių jau veikiančiose inovatyviose įmonėse.

Festivalio metu kostiumą ir darbą tarp keturių sienų išmainyti ir įsitraukti į malonų virtualų žaidimų pasaulį galės visi kompiuterinių žaidimų mėgėjai. Dar viena iš technologijas ir progresą sujungiančių bei brėžiančių  ateities tendencijas unikalių dalių – LOGIN Game Fest, organizuojama žaidimų kūrimo bendrovės „Nordcurrent“. Milžiniška kūrybinė vaizdo žaidimų industrija, jau dabar siekianti beveik 100 mlrd. JAV dolerių rinkos vertę, Lietuvoje pastaruoju metu sulaukia vis daugiau dėmesio ir pritraukia nemažai žaidimų kūrėjų iš kaimyninių valstybių. Mūsų šalyje veikia apie 50 lietuviškų žaidimų studijų, kai kurių kūriniai jau sulaukę ir pasaulinio pripažinimo, tad LOGIN Game Fest metu susitiks ne tik žaidimų mėgėjai, tačiau ir jų kalviai: rinkos ekspertai, dizaineriai, programuotojai, kūrėjai ir kiti šios masinančios pramonės atstovai.

Kas dar laukia dešimtajame LOGIN 2016?

Nors įvadine festivalio pradžia tampa mobilių aplikacijų hakatonas, tačiau LOGIN pranešėjai, žaidimų kūrėjai ir konferencijos dalyviai susitiks jau konferencijos išvakarėse Nordcurrent LOGIN Pre-Party vakarėlyje. VIP svečiai, pranešėjai ir investuotojai pirmąją festivalio dieną įžvalgomis dalinsis kontaktų vakare VIP Networking Event Vilniaus Rotušėje. Visi festivalio dalyviai be išimties neformaliam bendravimui susitiks Islandijos ar Vilniaus gatvėse pagal kodinį pavadinimą „LOGIN eina į miestą“, o kelių dienų intensyvų maratoną vainikuos LOGOUT vakarėlis – Lietuvos interneto apdovanojimai.

Sužinok daugiau! Spausk čia ir tapk mūsų draugu „Facebook’e“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: