fb.com profilio archyvo nuotr.

Europos Parlamento nariams pristatydamas Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) prioritetus vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas antradienį prognozavo, kad laukia sunkios derybos dėl to, kaip turi būti saugomos ES išorės sienos.

“Planuojame skirti daug pastangų bei laiko “Pažangiai valdomų sienų” teisės aktų paketo svarstymui. Pirmosios valstybių narių pozicijos parodė, kad yra nemažai nuogąstavimų dėl galimo siūlomų sistemų kaštų ir naudos santykio, ypatingai dėl Registruoto keliautojo programos. Akivaizdu, kad laukia sudėtingos derybos”, – antradienį Piliečių laisvių, teisingumo ir vidaus reikalų komitete posėdyje teigė D.A.Barakauskas.

Jis sakė, kad pirmininkaudama ES Lietuva numačiusi intensyvų šio teisės aktų paketo svarstymo ES Tarybos darbo grupėse grafiką ir sieks “maksimalaus progreso”.

Pasak ministro, be išorės sienų apsaugos, ypatingas dėmesys bus skiriamas teisėtos migracijos, teisėsaugos institucijų bendradarbiavimo bei kovos su organizuotu nusikalstamumu ir terorizmu klausimams.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: