Vis dažniau, apranga visuomenei tampa ne tik nuo oro sąlygų ir nuogumo sauganti būtinybė, bet ir pilietinės pozicijos raiškos priemonė, išreiškianti jų požiūrį į pasaulį ar net politines pažiūras. Rusijoje pastaruoju metu labiausiai „ant bangos“ yra marškinėliai su vis daugiau diktatoriaus ar tirono bruožų įgaunančio prezidento Vladimiro Putino atvaizdu.

Šią vasarą Rusijoje jau pasižymėjęs Kremliaus judėjimas „Сеть“, pristatė dar vienus, visiškai naujo dizaino, originalius marškinėlius su prezidento atvaizdu, kūrėjų nuomone, patiksiančius ne tik merginoms, bet ir vaikinams, mėgstantiems paganyti akis į moteriškus apvalumus. Pagrindinis naujų marškinėlių akcentas – širdelės formos iškirptė, kurią išdidžiai laiko ne kas kitas, o pats Vladimiras. Norintiems šiek tiek subtilesnių vaizdų, siūlomi ir marškinėliai su Rusijos žemėlapio iškirpte, arba ne tokiu aiškiu Putinio veido profiliu.

21

Besididžiuojantys savo nauju kūriniu, šių meniškų marškinėlių sumanytojai pabrėžia, kad originalioji prekė yra absoliučiai rusiška – visa jos sudėtis, yra iš čia pagamintų medžiagų, o savo prekės populiarumu jie visiškai neabejoja, todėl jau dabar planuoja išleisti ir vėsesniems orams skirtus, to paties dizaino rūbus ilgomis rankovėmis.

22

Pasak vieno iš šių marškinėlių dizainerio Ilja Sadalskio, V. Putinas jau seniai yra ne tik politikas, bet ir garsus prekės ženklas, savo atvaizdu puošiantis įvairiausius rūbus. Jo nuomone, įprastiniai prezidento portretai ant drabužių jau nieko nebestebina, o daugelis jaunų dizainerių, dirbančių su šiuo patriotiniu mados žanru, nuolatos ieško naujų idėjų, kaip politiko atvaizdą paversti dar originalesniu ir patrauklesniu visuomenei.

23

Vos pasirodę prekyboje, skandalingieji marškinėliai iškarto sulaukė didžiulio susidomėjimo, o kūrėjai esą vos spėja suktis, priimdami naujus užsakymus. Tiesa, daugelio nuomone, marškinėlius perka ne politiko gerbėjai, siekiantys išreikšti savo palaikymą, o jo veiklą neigiamai vertinantys asmenys, taip bandydami pasišaipyti iš prezidento. Šiaip ar taip, kūrybingų vaikinukų idėja – išties sėkminga.

24

25

26

Taip pat skaitykite: Pamatykite, kokie Rusijos suvenyrai užsieniečius stebina labiausiai [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: