instagram.com archyvo nuotr.

Retas žmogus gali įvardinti tą akimirką, kai jų gyvenimas visiškai pasikeitė. Tačiau Fordham universiteto profesorė ir socialinių tinklų darbuotoja Lyn Slater savo karjeros lūžį prisimins visą gyvenimą.

2014 metais rugsėjo mėnesį ji laukė draugo, kad galėtų kartu papietauti. O netoliese vyko Niujorko madų savaitė. Lyn stovėjo gatvėje, o užsienio fotografai supainiojo 63 metų moterį su kitu modeliu. Ir pamanė, kad ji – mados ikona. Fotografai pradėjo ją fotografuoti iš visų pusių, ir vėliau tai pritraukė daugybės turistų dėmesį, kurie tai pat pradėjo ją fotografuoti.

,,Visi šie fotografai atsistojo aplink mane, ir pradėjo fotografuoti. Keletas žurnalistų iš Japonijos pradėjo manęs klausinėti. Turistai irgi atbėgę šnekėjosi, jog tai labai svarbus žmogus mados savaitėje. Didžiulė žmonių minia apsupo mane.“- pasakoja Lyn apie tos dienos įvykius. Tai tapo neįtikėtina pradžia į madų pasaulį.

mature-female-model-13

Slater visada mėgo madas, ir jas sekdama vilkėdavo tam tikrus rūbų komplektus kaip išsireiškimo formą. Po šio lemtingo susidūrimo, ji pradėjo rašyti savo dienoraštį, kurį pavadino ,,atsitiktinė ikona“. Ten pradėjo tyrinėti žmonių stilių ir grožį. Tačiau dar būdama profesorė, ji toliau rimtai dirbo prie studijų, o mada tapo jos hobiu, bet neilgam.

,,Kuo daugiau tyrinėjau madą, tuo daugiau supratau, kad tai galinga jėga. Mes daug kalbame apie tai, kaip tai slegia, ar kaip skatina idealius kūno tipus, bet mes nekalbame apie tai, kaip ji gali atrodyti produktyvi.“- ištrauka iš Slater asmeninių rašinių apie savo santykius su mada.

mature-female-model-2

Po šio neįtikėtino įvykio, Slater per mėnesį pradėjo rašyti ,,atsitiktinę ikoną“. Vienas redaktorius įkėlė jos nuotrauką į ,,Downtown“ žurnalą, ir taip paklojo pamatus profesorės mados tinklaraščio susikūrimui. Nuo tada prasidėjo labai didelis augimas jos populiarumo, ir žengė labai didelį šuolį naujame modelių pasaulyje. Slater jau yra pasirodžiusi ne vienoje mados kampanijoje reklaminiu veidu, tai pat ji užsiima dideliais mados projektais. ,,Yra ne amžiaus parametrai madoje. Mano šūkis tapo – ,,nesakykite man apie taisykles“.

Stulbinančios nuotraukos, kuriose pozuoja vyresnio amžiaus moteris – tai nauji iššūkiai madoje. Pasitikinti moteris savimi, kuri nešioja geriausių prekės ženklų rūbus, tai atsiranda lyg eksperimentas ir rizika dėl auditorijos reakcijų. Tačiau Slater teigia, jog ji yra maištininkė. ,,Noriu būti provokuojanti – laimei dabar aš esu vyresnė ir žinau, kaip valdyti tai. Metai natūraliai tirpsta. Todėl dabar esu madoje tam, kad galėčiau savo amžiaus moteris sugrąžinti į reklamą.“

mature-female-model-12

Dabar ji savo tinklaraštyje ,,Atsitiktinė ikona“, rašo apie madą ir grožį. Labiausiai domisi mažiau žinomais dizaineriais ir jų prekių ženklais. Tai pat ji pozuoja fotografijose, kuriose rodo savo unikalumą ir grožį vyresniame amžiuje. Lyn Slater visiškai sulaužė standartus mados industrijoje. ,,Tai metas naujiems įvaizdžiams, reiškia, kad fotografuotis turi ir vyresnio amžiaus moterys.“

mature-female-model-3

mature-female-model-11

mature-female-model-8

mature-female-model-1

mature-female-model-2 (1)

mature-female-model-6

mature-female-model-9

mature-female-model-4

mature-female-model-7

Taip pat skaitykite: 95 metų stilinga senolė tapo interneto sensacija [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: