Steven Kenny darbas

Stevenas Kenny vienas pirmųjų, kuris sugalvojo baroko stilių sumaišyti su siurrealistinėmis idėjomis. Baroko stiliaus portretams suteikdavo mistiško gamtos žavesio, pavaizduodamas kuo subtiliau žmogaus ir gamtos santykius. Menininkas pabrėžia, jog nenori perteikti grožio savo darbuose, anaiptol S. Kenny nori, kad žmonės kiekviename jo kūrinyje atrastų dalele savęs ir aplinkos, kuri jį supa.

Stevenas Kenny gimė Peekskill mieste 1962 m. Jis lankė Rhode Island dizaino mokyklą, 1984m. įgijo dailės magistro laipsnį. Paskutiniai studijų metai prabėgo Romoje. Šis laikotarpis menininką paskatino domėtis Europos kultūra. Didžiulė įtaka S. Kenny dailės stiliui padarė italų, olandų ir flamandų baroko darbai.

Po studijų menininkas persikėle gyventi į Niujorką, ten jis dirbo laisvai samdomu komerciniu iliustruotoju. Jis bendradarbiavo su įžymiomis didžiųjų pasaulio šalių kompanijomis: „Sony Music“, „Time Magazine“, „AT & T“, „United Airlines“, „Celestial Seasoning“, „Microsoft“ ir daugelį kitų. Jo iliustruojami darbai buvo ne tik pripažinti visame pasaulyje, bet menininkas taip pat gavo labai svarbių apdovanojimų: iš Iliustratorių draugijos „Communication Arts“ ir iš Niujore esančio didžiausio meno klubo. Tačiau menininkas nesijautė pilnai save realizavęs. 1997m. jis pasitraukė iš iliustratoriaus veiklos ir iškeliavo savęs ieškoti į Virdžinijos kalnus, kur turėjo privačias valdas su nedideliu kalnų nameliu. Kiek vėliau menininkas įsikūrė Sankt Peterburge, kur kūrė barokinio stiliaus piešinius.

Steven Kenny 0

Jo darbuose yra vaizduojamas žmogaus santykis su gamta. Anot menininko žmogus yra priklausomas nuo gamtos tol, kol kvėpuoja ir vaikšto po žeme, dėl šios priežasties jis turi laikytis gamtos įstatymų. Ši pagrindinė mintis menininkui įsirėžė nuo pat vaikystės. Mat, vaikystėje jaunasis S. Kenny mylėjo gamtą, rūpinosi ja, mėgo tyrinėti gimtinės aplinką, o ypač miškingas vietoves. Be to S. Kenny augo pamaldžioje, dievobaimingoje šeimoje. Dėl šių priežasčių jo kūriniuose galima atrasti mistiškai pavaizduotų kraštovaizdžių, daugybė medžių, įdomių miškų bei simbolikos susijusios su katalikų religija. Be vaikystės prisiminimų jo portretuose gausu mistinių, keistų, sunkiai paaiškinamų aplinkos vaizdų. Pasak menininko visi jo darbai atspindi jo gyvenimišką patirtį. Aplinkoje žmonės įamžinti tarp gyvūnų, kuriuos jie laiko, arba šie gyvūnai ropoja ant portrete pavaizduotųjų. Šie keistai atrodantys žmonės laiko dar keistesnius daiktus, gyvūnus, paukščius ant savo viršugalvio. Be to, reiktų pabrėžti, kad patys žmonės yra vaizduojami pernelyg rimti, pikti, sumišę, nustebę arba perdėtai ramūs.

Steven Kenny 11

Baroko stilistika aptinkamakiekviename menininko darbe, galbūt dėl to, kad nuo pat studijų laikų jį žavėjo didieji Europos siurrealistiniai šedevrai, į kuriuos S. Kenny stengėsi lygiuotis. Jo darbuose pavaizduotas santykis tarp žmogaus ir gamtos nepalieka abejingų žiūrovų. Jo vardas ir apdovanojimai yra garsūs visame pasaulyje, o paveikslai eksponuojami prestižinėse Europos ir Jungtinių Valstijų galerijose.

Steven Kenny 1

Steven Kenny 2

Steven Kenny 3

Steven Kenny 4

Steven Kenny 5

Steven Kenny 6

Steven Kenny 8

Steven Kenny 9

Steven Kenny 10

Steven Kenny 12

Steven Kenny 13

Steven Kenny 14

Steven Kenny 15

Steven Kenny 55

Steven Kenny 99

Taip pat skaitykite: Menininkas kuria milžiniškas skaitmenines skulptūras ir jas talpina įvairiose erdvėse [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: