Instagram archyvo nuotr.

Vokietija pareikalavo, kad įkalintam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui būtų suteikta skubi medicininė pagalba. Rusijos kalėjimo pareigūnai jam neleidžia gydytis ligoninėje. Pasak Navalno, jis buvo specialiai užkrėstas patalpinus į jo kamerą sunkia užrečiama liga sergantį kalinį.

Žinomiausias prieš Rusijos Prezidentą Vladimirą Putiną pasisakantis asmuo A. Navalnas trečiadienį sakė, kad serga gripu ir karščiuoja, tačiau yra laikomas karcerio kameroje griežto režimo kalėjime už Maskvos. Taip pat jam nesuteikiami būtini vaistai.

„A. Navalnui reikia nedelsiant suteikti medicininę pagalbą. Mes norime, kad Rusijos vyriausybė nedelsiant ir išsamiai pateiktų mums informaciją“, – sakė Christiane Hoffmann.

Berlynas taip pat dar kartą pareiškė, kad A. Navalnas turėtų būti išlaisvintas, nes buvo uždarytas dėl „politiškai nulemto nuosprendžio“.

2020 m. kelionės į Sibirą metu A. Navalnas buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje pagaminta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Navalnas buvo gydomas Berlyne, manoma, kad dėl išpuolio kaltas V. Putinas.

Atvirame laiške daugelis Rusijos gydytojų paprašė vyriausybės nustoti kankinti A. Navalną ir suteikti jam reikiamą priežiūrą. Iki šiol peticiją, kurioje prašoma, kad opozicijos politikas būtų visapusiškai ištirtas ir gautų tinkamą medicininę pagalbą, pasirašė mažiausiai 100 gydytojų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: