Igoris Kochetkovas ir Kiras Fyodorovas (Facebook archyvo nuotr.)

Rusijos aktyvistai patvirtino, kad stipriai prieš LGBT+ bendruomenę nusiteikusios šalies valdžia, pripažino tos pačios lyties asmenų santuoką dėl įstatymuose esančios spragos.

Tos pačios lyties asmenų santuokos Rusijoje yra nelegalios. Šalyje įvestas „gėjų propogandos“ įstatymas draudžia viešai kalbėti apie homoseksualumą.

Dėl valstybės šeimos įstatyme esančios spragos, Rusijos valdžia per klaidą pripažino Igorio Kočetkovo ir Kiro Fiodorovo santuoką, praneša „The Moscow Times“.

Dėl šios spragos, Rusijos mokesčių tarnyba buvo priversta Kočetkovui suteikti mokesčių lengvatą jo vyro vardu. Tokios lengvatos yra taikomos susituokusioms poroms.

Spraga Rusijos Šeimos Kodekse privertė valstybę pripažinti homoseksualų santuoką.

Trečiųjų poros vestuvių metinių proga, Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantis Kočetkovas, „Facebook“ paskelbė įrašą apie tai, jog mokesčių tarnyba pripažino jų santuoką.

“Šiandien graži diena!”, jis rašė. “Lygiai prieš trejus metus, Igoris ir aš oficialiai tapome sutuoktiniais. Bet aš jums norėjau papasakoti ne apie tai,“ sakė jis.

“Rusija, valstybinių įstaigų akivaizdoje, pripažino tos pačios lyties asmenų santuokas.”

Kočetkovas pasakojo, jog jis ir jo vyras nagrinėdami Šeimos Kodeksą išsiaiškino, kad nors kodeksas neleidžia susituokti homoseksualioms poroms, bet ir nedraudžia to.

Jis sakė, jog Šeimos Kodeksas pripažįsta santuokas, kurios įtvirtintos užsienyje, o tai yra būtent Kočetkovo ir jo sutuoktinio atvejis.

„Nereikia jokio pripažinimo proceso, mėgautis šeimos teisėmis gali tiesiog remiantis santuokos dokumentais“, rašė jis.

Valstybė jiems suteikė mokesčių lengvatas, nors ir uždavė daug klausimų.

Pora nusprendė surengti testą šiai įstatymo spragai ir pažiūrėti ar Rusijos valdžia pripažins jų santuoką.

„Praėjusių metų pabaigoje, Igoris apdraudė mane gyvybės draudimu, po kurio gavome krūvą dokumentų ir juos išsiuntėme mokesčių tarnybai, kad gautume socialinę sutuoktinio lengvatą. Mes laukėme jų nesutikimo, po, kurio galėtume kreiptis į teismą dėl mūsų santuokos pripažinimo Rusijoje. Visiškai netikėtai, Federalinė Mokesčių Tarnyba patvirtino šią lengvatą ir jau pervedė pinigus.“

Jis pridėjo: „Tai reiškia, jog Rusija, valstybinių tarnybų akivaizdoje pripažino tos pačios lyties asmenų santuoką.“

Tai nėra pirmas kartas kuomet homoseksualų santuoka buvo legaliai pripažinta Rusijoje. 2018 m. užsienyje, susituokė Jevgenijus Voicekovskis ir Pavelas Stockis, o jų santuoką buvo pripažinta dėl tos pačios įstatymo spragos.

Nepaisant to, vėliau jie buvo priversti pabėgti iš Rusijos, nes neigiamų LGBT+ pažiūrų aktyvistai juos persekiojo. Po šio įvykio jie prižadėjo daugiau niekada nebesugrįžti į Rusiją.

Paskutinis legaliai pripažintos santuokos atvejis įvyko likus vos savaitei iki Rusijos balsavimo dėl daugybės Konstitucijos pataisų, kurios leistų Vladimirui Putinui išlikti prezidento poste iki pat 2036 m. ir apibrėžtų santuokos sąvoką, kaip esančią tik tarp vyro ir moters.

Taip pat skaitykite: 20 kino žvaigždžių, viešai pareiškusių apie savo homoseksualumą

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: