Visame pasaulyje LGBT bendruomenė vis garsiau ima atvirai kalbėti apie savo gyvenimo būdą, problemas su kuriomis tenka susidurti ir asmeninio gyvenimo peripetijas. Bendruomenės dalimi yra tiek eiliniai žmonės tiek didžiulės ekrano žvaigždės.

Homoseksualių menininkų ir scenos žmonių netrūksta ir mūsų šalyje. Tiesa, atvirai prabilti apie savo orientaciją Lietuvoje scenos žvaigždės neskuba ir kalbėti tokiomis temomomis privengia, vis tik, atskirų atsivėrimų yra.

Vienas iš pirmųjų atsiskleidusių – kino režisierius Romas Zabarauskas, kuris neslėpia, kad jo atžvilgiu pasitaiko neapykantos protrūkių, tačiau skatina apie homoseksualumą kalbėti garsiai. Lietuvos kino terpėje LGBT narių yra ir kur kas daugiau, tik ne visi jie jau yra pasiruošę apie tai prabilti viešai. Mūsų visuomenė keičiasi ir gana sparčiai seka vakarų kraštų pavyzdžiu, ateina jauna liberalesnė karta, todėl belieka tikėtis, jog atsiskleidusisius žmones priims pozityviai tokius, kokie yra.

Čia pateikiame 20 pasaulinės kino industrijos atstovų, priklausančių LGBT bendruomenei ir viešai prabilusių apie savo seksualinę orientaciją.

1

Kristen Stewart – ši jaunosios kartos aktorė populiarumą pasiekė būdama dar visiškai jauna, kai  2008-ais pasirodė, paauglių širdis užkariavusiame filme „Saulėlydis“ ir jo tęsiniuose. Vėliau sekė ne mažiau sėkmingų filmų virtinė. Kritikų ne itin mėgstama aktorė ilgą laiką nekomentavo savo asmeninio gyvenimo, bet 2017-ais, dalyvaudama pramoginėje laidoje „SNL“, Kristen atskleidė esanti homoseksuali.

2

Ben Whishaw – britų aktorius, daugeliui turėtų būti pažįstamas ne tik iš Džeimso Bondo filmų, bet ir kritikų palankumo sulaukusios dramos „Danų mergina“. Daugelį metų užsiminti apie savo asmeninį gyvenimą vengęs aktorius, 2013-ais  spaudai pranešė, kad yra susituokęs su vyru.

3

Tessa Thompson – aktorė ir muzikantė, geriausiai žinoma iš tokių filmų ,kaip „Toras:pasaulių pabaiga“ir „Keršytojai: pabaiga“ bei „Vyrai juodais drabužiais”. Detektyvų mėgėjai turėtų ją atsiminti iš serialo „Veronika Mars“. 2018-ais interviu su „Net-a-Porter“ aktorė atskleidė, kad ją traukia tiek vyrai, tiek moterys ir džiaugėsi naujai užsimezgusiais jausmais.

4

Ellen Page – būdama 20-ies pasirodė komedijoje paaugliams „Džuna“, kuri sulaukė didelio pasisekimo. Šiandien ji geriau žinoma, kaip viena iš superherojų „Netflix“ seriale „Skėčio akademija“. 2014-ais žmogaus teisių kampanijos metu, aktorė viešai prisipažino esanti homoseksuali, o 2018-ais susituokė.

5

Zachary Quinto – siaubo serialų fanai šį aktorių turėtų atsiminti iš  „Amerikietiškos siaubo istorijos“ ar serialo „Herojai“, o fantastikos mėgėjai – iš filmų „Žvaigždžių kelias“ ir „Žvaigždžių kelias: atradimas“. 2011-ais metais aktorius viešai paskelbė esantis gėjus ir teigė, kad tolerantiškumo homoseksualams srityje, žmonėms dar reikia nueiti ilgą kelią.

6

Sarah Paulson – „Amerikietiškos siaubo istorijos“ žvaigždė ir  „Oušeno 8“ aktorė paviešino savo orientaciją, kai  2005-ais „Tony“ apdovanojimų metu, viešai pabučiavo savo tuometinę merginą. Plačiau kalbėti šia tema aktorė ryžosi tik 2013-ais ir stebėjosi, kad jos orientacija yra tokia aktuali kitiems.

7

Ezra Miller – paauglių mėgstamame filme „Atskalūno laiškai“  suvaidinęs aktorius pelnė didelį populiarumą. Vėliau Ezra subligėjo DC „Teisingumo lygoje”.  Apie savo orientaciją aktorius užsiminė dar 2013-ais ir teigė, kad neidentifikuoja savęs nei kaip vyru, nei kaip moterimi. Dabar aktorius yra pirmas, atvirai apie tai prabilęs homoseksualas vaidinantis superherojų.

8

Kate Mckinnon – aktorė ir komikė žinoma dėl savo pasirodymų televizijos laidoje „SNL“ bei vaidmenų tokiuose filmuose kaip „Vaiduoklių medžiotojai“ bei „Šnipas,kuris mane suvedžiojo“. Nuo pat savo darbo televizijoje pradžios ji neslėpė savo orientacijos ir tapo pirmąja lesbiete dirbančia „SNL“.

9

Tituss Burgess – Brodvėjaus tenoras tapo mylima televizijos ekranų žvaigžde, kai vaidmens „Nepalaužiamoji Kimė Šmit“ dėka,  gavo net 4 „Emmy“ apdovanojimus. Aktorius yra atvirai gėjus ir nevengia apie tai kalbėti tiek interviu metu, tiek narplioti šią temą kino kūriniuose.

10

Evan Rachel Wood – aktorė filmų industrijoje sukiojasi nuo vaikystės ir yra vaidinusi tokiose filmuose kaip „Trylika“, „Anapus slėnio“ ir „Lenktynės su žirklėmis“. Ji  vaidino ir siaubo seriale „Tikras kraujas“ bei ryškiai sužibėjo seriale „WestWorld“. 2011-ais aktorė savo „Twitter“ paskyroje paskelbė esanti biseksuali.

11

Luke Evans – aktorius pradėjo savo karjerą teatro scenoje, o vėliau vaidino filmuose „Greiti ir įsiutę 6“, „Hobitas“, „Drakula:pradžia“ ir naujoje „Gražuolė ir pabaisa“ adaptacijoje. Apie savo orientaciją aktorius prakalbo dar  karjeros pradžioje, 2002-ais, kai paskelbė, kad visi, kurie jį pažįsta, žino, jog jis yra gėjus.

12

Lee Pace – aktorius, vaidinęs tokiuose filmuose kaip „Saulėlydis“, „Kapitonė Marvel“ bei seriale „Mirę, kaip ir aš“, kuriame gavo „Auksinio Gaublio“ nominaciją, šiandien daugiau laiko praleidžia and Brodvėjaus scenos. Interviu „W“ žurnale, aktorius atskleidė,kad susitikinėja ir su vyrais, ir su moterimis.

13

Andrew Rannels – aktorius ir „Tony“ apdovanojimo nominantas už geriausią vaidmenį 2011-ųjų miuzikle „Mormono knyga“. Taip pat, jis puikus muzikantas, laimėjęs „Grammy“ apdovanojimą už geriausią miuziklo albmą. Jis niekada neslepė, kad yra gėjus ir teigia žinojęs tai nuo vidurinės mokyklos laikų.

14

Cara Delevingne – nors didžiausią populiarumą ji pelnė žingsniuodama podiumiu, dabar ji yra ir ne mažiau vertinama aktorė, vaidinusi filmuose  „Ana Karenina“, „Popieriniai miestai“ bei „Savižudžių būrys“. Nors žiniasklaidoje dažniau aptarinėjami jos santykiai su moterimis, nei vyrais, ji pati  teigė esanti biseksuali.

15

Jim Parsons –  „Didžiojo sprogimo teorijos“ aktorius 2012-ais interviu  „The New York Times“  prisipažino esąs gėjus ir niekada nevengė apie tai kalbėti, o 2017-ais vedė savo ilgalaikį partnerį.

16

Jesse Tyler Ferguson – aktorius gerai pažįstamas serialo „Moderni šeima“ žiūrovams. Serialo dėka aktorius 5 kartus tapo  „Emmy“  apdovanojimo laimėtoju. Jis niekada neslėpė, kad yra gėjus ir 2013-ais susituokė.

17

Jamie Clayton – aktyvistė, blogerė ir aktorė, žinoma dėl savo vaidmenų serialuose „Aštuntas pojūtis“ ir „Descedentas“. Ji yra transeksualė ir puikiai naudojasi savo turima platforma siekiant dalintis informacija apie savo gyvenimą.

19

Ruby Rose – modelis, aktorė ir televizijos laidų vedėja, kuri savo karjerą pradėjo „MTV“, vėliau vaidino seriale „Oranžinė, tai nauja juoda“, filme „Džonas Vikas“, „Aukšta klasė“ ir jau liepos 28-ą  pasirodys naujame, fantastiniame seriale „Moteris-šikšnosparnė“ , kuriame įkūnys superheroję lesbietę. Nuo 12 metų laikanti save homoseksualia, ji nepriskiria savęs jokiai lyčiai.

20

Matt Bomer –  ankščiau aktorius buvo žinomas dėl vaidmens seriale „Aferistas“ arba filmuose „Magiškasis Maikas“ ir „Normali širdis“. Šiandien aktorius daugiau laiko praleidžia Brodvėjaus scenoje. Žinia, kad aktorius yra gėjus, viešumą pasiekė 2012-ais metais, nors jis ir ilgalaikis partneris susituokė 2011-ais. Pora turi 3 vaikus.

Difficult People

Billy Eichners – pokalbių laidų kūrėjas, aktorius vaidinęs „Amerikietiškoje siaubo istorijoje“ ir seriale „Sudėtingi žmonės“ visada buvo atviras, dėl savo orientacijos, nevengė apie tai kalbėti viešai.

Taip pat skaitykite: TOP 10 geriausių originalių Netflix filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: