Organizatorių archyvo nuotr.

Festivalis „Senamiečio žiogas“ į aštuntojo sezono atidarymo koncertą birželio 5 d. kviečia ir dainuojamosios poezijos gerbėjus, ir tuos, kurie dar nespėjo pamilti šio puikaus žanro. „Ateikite ir praleiskite jaukų vasaros vakarą Kauno senamiestyje, nes dainuojamoji poezija sujungia dainą ir poeziją į vieną nedalomą meninį kūrinį, tarsi „atrakindama“ kiekvieną eilėraštį“, – kviečia Gediminas Storpirštis.

Pirmajame šio sezono koncerte keturi skirtingi atlikėjai džiugins publiką. Domantas Razauskas – šio festivalio veteranas, idėjų generatorius, dainų autorius, grosiantis su keturiais bendraminčiais (smuikininku Simu Butavičiumi, bosininku Paulium Ruku, būgnininku Marium Leiburu ir trombonininku Pranu Dapšausku), nenuspėjamas improvizatorius, muzikos stilių ir žanrų derinimo virtuozas, mielas ir šiltas žmogus… „Nusimeskite bet kokius išankstinius įsivaizdavimus ir ateikite pasiklausyti tikrai įvairios ir geros muzikos, skambančios pačioje Kauno širdyje“, – kviečia Domantas.

Organizatorių archyvo nuotr.

Gediminas Storpirštis – kino ir teatro aktorius, teatro pedagogas, bardas, dainuojamosios poezijos kultūros skleidėjas, dainų autorius ir atlikėjas, apdovanotas Vytauto Kernagio vardo gitara. Kai Gediminas stovi scenoje, valiūkiškai žiba jo akys ir nušvinta šilta šypsena, o kai uždainuoja, norisi ne tik klausyti, bet gerte sugerti visą jo dainų gerumą. Festivalio atidarymo koncerte skambės dainos iš vaikystės („Nebijau varlės“, „Kregždė“, „Sara bara bu“) bei nauji, dar negirdėti atlikėjo kūriniai.

Organizatorių archyvo nuotr.

Andrius Kulikauskas – lietuviškosios scenos korifėjas, buvęs populiaraus estradinio ansamblio „Vilniaus aidai” muzikantas ir vadovas, bardas, poetas, kompozitorius, dainų autorius, atlikėjas ir aranžuotojas, taip pat apdovanotas Vytauto Kernagio vardo gitara, dabar kuriantis muziką filmams ir spektakliams, o scenoje atpažįstamas iš garbanotų plaukų – ši šukuosena nekinta jau daugelį metų. Jis – žemaitis, mažai kalbantis, daug dirbantis, į muziką įklimpęs nuo 5 klasės. Galbūt todėl jo dainos tokios skaidrios,  kartais – iki graudulio jautrios ar ironiškos, bet visad akimirksniu pasiekinčios klausytojo širdį. Klausant norisi, kad tos dainos skambėtų ir nesibaigtų, nes taip gera tiesiog būti ir ištirpti jų garsuose…

Silvija Guzovijūtė (SIL) – jaunoji dainuojamosios poezijos atlikėja, festivalio organizatorius sužavėjusi savo išskirtiniu balsu bei kūryba. Silvija – studentė, laisvu laiku muzikuojanti ir kurianti muziką. Jau keletą metų koncertuojanti kūrėja yra įsitikinusi, kad muzika yra jos hobis ir gyvenimas.

Organizatorių archyvo nuotr.

Bet teisybės dėlei reikia pasakyti, kad „Senamiečio žiogas“ – tai ne vien koncertai. Pasiklausę muzikos turėsite kur ir akis paganyti – Ryšių kiemelyje 837 puikuosis metalinis 12 m ilgio traukinys „Savaitės ekspresas“. Tai – skulptoriaus Algimanto Šlapiko kūrinys, vizualizuojantis šių laikų žmogaus gyvenimo ritmą.

O patys mažiausi lankytojai kviečiami į „Mažojo dailininko dirbtuvėlę“ – iš panaudotų popieriaus ritinėlių, nenaudojamų kamštelių, žurnalų bei  kartono gamins drugelius. Dirbtuvėlėse vaikai atskleis savo kūrybiškumą, išmoks sukurti naujų dalykų iš to, kas  nebenaudojama, ir supras, kad taip galima tausoti aplinką. Bilietus platina „Tiketa“, renginio pradžia – 19 val., trukmė – 3 val., vaikai iki 6 metų įleidžiami nemokamai.

Bilietus platina TIKETA.LT.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: