Serialo "You me and the Apocalypse" kadras

Įsivaizduokite – pabaiga artėja. Po kelių dienų viskas gali pasibaigti – darbo reikalai, meilės itorijos, pasiekimai, kasdienybės rūpesčiai, kurie dings, nes žmonijos egzistavimas baigsis. Tai atrodo siaubinga. Priėmus šią neįtikėtiną prielaidą, serialas ,,Tu, aš ir apokalipsė“ bando derinti dramą ir linksmus nuotykius šiame baisiame laukimo laikotarpyje.

Dar niekada pasaulio pabaiga niekada nebuvo taip smagiai ir kruopščiai pavaizduota. Iš katastrofos pasišaipyta kaip reikiant ir juokas žiūrovams šiame seriale tikrai smagus ir užkrečiantis. Pradžioje paskelbiama, jog meteoras yra netoli žemės paviršiaus, ir po 34 dienų visų žmonių gyvenimas baigsis. Tai siužetas, kurį mes matėme daugybėje kartų kituose filmuose, bet tai ką sukūrė ,,Tu, aš ir apokalipsė“ serialo kūrėjas Iain Hollands yra kažkas naujo. Tai jo pati pirma TV drama, kurią statydamas bendradarbiavo su ,,Working Title Television“ ir ,,NBC Universal“.

Pats serialo kūrėjas Iain Hollands teigia, jog jie praleido daugybę laiko bandydami sukurti siužetą, kuriame visi leistų linksmai laiką. Ir tai labai priklausė nuo nuotaikos. ,,…rašant apie kunigą Tėvą Judą buvo tikrai labai smagu, nes jis yra paviršutiniškas, rūko. Žmogus, kuris rūpinasi visuomene, bet realiai neturi drąsos prisiimti tokią didelę naštą.“

You-Me-and-the-Apocalypse

Šis serialas yra bendras Jungtinės Karalystės ir JAV kūrinys, susipynęs tarp dramos ir komedijos žanrų. Dienose, kurios jau suskaičiuotos, grupelė žmonių bando kovoti su neišvengiama apokalipse. Meteoritas jau yra visai šalia tarp susidūrimo su žeme. Visa istorija šokinėja ir pasakojama iš Anglijos į Jungtines Amerikos Valstijas, Vatikaną.

Tuo tarpu vyriausybių planas yra gana paprastas: nuraminti žmoniją, jog yra vilties. O tada būtų galima pabandyti atkurti tvarką. Tai reiškia, jog žmonės grįš į darbus, užsiims kasdieniniais rūpesčiais, ar visus kalinius, kurie pabėgo bus galima rasti ir grąžinti atgal į kalėjimą. Tada pasakojimas koncentruojasi ties Rhonda ir Leanne, kurios pavogia greitosios medicinos pagalbos automobilį ir pabėga iš kalėjimo. Rhonda yra pagarsėjusi kaip ,,hakerė“, kuri gali nulaužti pačią stipriausią sistemą internetinę, ir tai pat sugebėjo nulaužti NSA duomenų bazę. Leanne nacių grupuotės lyderė, pasipuošusi kaktą svastika.

YOU, ME AND THE APOCALYPSE -- "Who Are These People?" Episode 101 -- Pictured: (l-r) Jenna Fischer as Rhonda McNeil, Megan Mullally as Leanne -- (Photo by: Ed Miller/WTTV Productions Limited)

Rhonda sėdi laisvės atėmimo terminą Naujojoje Meksikoje, dėl įsilaužimo į Nacionalinio saugumo agentūrą. O Tėvas Jude, pamišęs Vatikano kunigas, pasisamdęs jauną vienuolę bando įveikti chaosą. Nors ir pirmosios serijos prasideda keliais skirtingais posūkiais, juos visus sieja viena siužeto linija.

Nors tai ir nėra neįprasta pasaulyje nustatyti apokalipsės metą, bet šiame seriale atrodo herojai mėgaujasi chaosu, ir busimu visuotiniu sunaikinimu. Neviltis verčia žmones daryti beprotiškus, bet drąsius sprendimus. Kaip pavyzdžiui Rhonda, kuri bando teisinti savo fizinį smurtą, jog vis tiek visi mirs.

????????????????????????

Jamie yra nuolankus banko vadovas iš Slough, kuris beviltiškai įstrigęs gedėti savo dingusios žmonos prieš septynerius metus. Yra tik 34 dienos kol meteoritas pasieks žemę. Kiekvienas epizodas prasideda bunkeryje, kaip Jamie stebi pasaulio pabaigos naujienas per televiziją. Meteoritas yra 8 mylių pločio ir keliauja link žemės, ir yra tikėtina, jog visą žmoniją išnaikins. Tačiau buneryje jis ruošiasi didžiausiam smūgiui ir kiekvieną dieną mokosi kaip išgyventi. Tada serijose yra grįžtama į praeitį, kai gyventojai sužino apie neišvengiamą žlugimą ir prasideda sąmyšis.

you me and the apocalypse 2

Jauna vienuolė Celina niekada niekur nėra sulaužiusi savo tikėjimo įžadų. Keliaudama aplink pasaulį kartu su Tėvu Jude ieško tų, kurie gali būti antruoju Kristaus įsikūnijimu arba galimu antikristu.

,,Tu, aš ir apokalipsė“ yra visiems tinkantis laisvalaikiu pažiūrėti serialas, tai puikus daugybės skirtingų žanrų mišinys. Pažvelgus į IMDB reitingą bei komentarus galima spręsti tik vieną – daugelis pažiūrėję bent vieną seriją, pamilsta jį. Nors apokalipsė atrodo dar toli, tačiau sunku su tuo susitaikyti, kai mėnesio pabaiga taps paskutiniosiomis gyvenimo dienomis. Kiekviena serija išbando sukurtus draugystės ryšius. Geras britiškas humoras ir ironiškas požiūris į žmoniją padaro ,,Tu, aš ir apokalipsė“ serialą dar nuostabesniu.

Taip pat skaitykite: Serialas „iZombie“ – detektyvinė komedija apie gyvus numirėlius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: