youtube archyvo nuotr.

Šiaurės Korėja išleido savo sukurtą „Netflix“ pakaitalą – „Manbang“.

Televizijos pavadinimas iš korėjiečių kalbos išverčiamas kaip „visur“ ir yra prieinamas valstybės valdomu internetu.

Žmonės su prieiga, galės žiūrėti filmus ir TV laidas kada panorėję ir tai itin panašu į vakarų transliavimo paslaugas „Netflix“.

Deja, šiaurės korėjiečiai negalės pasidžiaugti pasaulyje populiariais serialais ar filmais. Vietoje to, „Manbang“  „bus galima pažiūrėti dokumentinius filmus apie vadovavimą ir galės mokintis anglų bei rusų kalbų.“ Taip pat bus galima žiūrėti penkias TV kanalų transliacijas įskaitant šiaurės Korėjos valstybinį transliuotoją „KCTV“.  Na taip, prieinamas turinys atrodo išties mažos apimties ir apkarpytas. Panašu, kad labiausiai buvo telkiamasi ties dabartiniu jų lyderiu Kim Jong-un, taip pat papildomos programos apie jo tėvą ir senelį, kurie kaip žinoma nuvedė šią šalį iki visiškos izoliacijos nuo pasaulio.

Ši stebuklinga dėžutė taip pat leis žiūrovams ieškoti programų įvedant pavadinimą ar tiesiog ieškant jų skirtingose kategorijose kas itin primena plačiai naudojamą „Netflix“.

Mažai tikėtina, kad šia paslauga galės naudotis daug žmonių, kadangi retas turės jai prieigą.

Na aišku, šiaurės korėjiečiai negaus to ką siūlo „Netflix“. Norėdami filmų iš už šiaurės Korėjos sienų, žmonės turės pasitikėti aktyvistais, kurie slapčia šių filmų gauna – kaip tas vyrukas kuris drono pagalba, per šiaurės Korėjos sieną, perskaidino usb raktą pilną vakarietiškų filmų.

Šai ką rodo naujoji televizija:

Š.Korėja yra viena iš labiausiai atsiskyrusių valstybių pasaulyje, su limituota infrastruktūra, kuri yra ypač kontroliuojama, todėl sunku pasakyti kiek žmonių turės prieigą „Manbang“. Manoma, kad tik keli tūkstančiai iš 25mln. žmonių, turi prieigą globaliam internetui, kuriam pasiekti reikia specialaus leidimo, likusi dalis naudojasi valstybiniu internetu, kuriame vos 5 tūkstančiai internetinių puslapių. Taip pat galioja ir įrenginių registracija, tad visiems turintiems personalinius kompiuterius, tenka juos užregistruoti.

Taip pat skaitykite: Nuotraukų ciklo „Grožio atlasas“ fotografė suteikia retą galimybę pažvelgti į Šiaurės Korėjos moteris

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: