Serialas "The Office"

Biuras“ (angl. „The Office“) – amerikiečių televizijos serialas, išgarsėjęs kitonišku ir absurdišku humoru jausmu. Situacinę komediją apie biure dirbančius žmones sugalvojo britų komikai Ricky Gervais ir Stephen Merchant, tačiau ši idėja populiarumo susilaukė būtent amerikiečių prodiuserio Greg Daniels televizijos seriale. 18-kos narių komanda išleido devynis sezonus ir susižėrė net penkis „Primetime Emmy Awards“ apdovanojimus.

Visas situacinės komedijos veiksmas vyksta Pensilvanijos valstijoje, „Dunder Mifflin“ įmonėje, kurioje prekiaujama popieriumi. Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, jog žiūrėti, kaip ofise dirba žmonės, turėtų būti velniškai nuobodu, tačiau taip tikrai nėra. Aktoriai pasitelkdami nejaukaus humoro žanrą ir vaidybos elementus, įrodo, jog viskas priklauso tik nuo mūsų pačių požiūrio į darbą. Situacinė komedija išlaiko savo unikalumą nenaudodama šiam žanrui būdingo juoko įrašo po kiekvieno pokšto, kuris paprastai pasitelkiamas, kad nesijaustumėme keistai, kai juokiamės vieni kambaryje. Viso šio televizijos serialo pažiba yra Steve Carell, įsikūnijęs į biuro vadovo vaidmenį Maiklą Skotą. Nors daugeliui žiūrovų pradėjus žiūrėti „Biurą“ gali pasirodyti, jog Maiklas Skotas užimdamas tokias svarbias pareigas, turėtų reprezentuoti profesionalumą ir elgtis kaip pridera, bet komedijos kūrėjai pademonstruoja, jog šiame seriale stereotipai neegzistuoja.

the-office-quotes 3

Maiklas Skotas kalbėdamas rimtomis įmonės temomis apie biudžetą, algų mažinimą ar personalo atleidimą, vartoja absurdišką humorą ir neįvertina situacijos svarbumo. Jis stengiasi, kad jo darbuotojai darbo aplinkoje jaustųsi patenkinti. Amerikiečių komedija per šį personažą akcentuoja viena iš savo pagrindinių minčių, jog darbe svarbiausia yra ne pelnas, o žmonės, nuo kurių darbo biure įmonė klesti.

the-office-quotes

Nors pirmieji sezonai televizijos ekrane ir nebuvo susilaukę didelio populiarumo, tačiau serialui pereinant į tolimesnius sezonus ir stiprinant Maiklo Skoto vaidmenį ir jį supančių darbuotojų asmenybes, komedija įgavo žavesio. Taip atsitiko dėl to, nes seriale žiūrovams vis labiau susipažįstant su kiekviena asmenybe atskirai, buvo pradėta naudoti juokeliai, kuriuos gali suprasti tik ankstesnius sezonus matę ir personažus pažįstantys žiūrovai (angl. „inside jokes“). Tokiu būdų buvo suartintas ryšys ne tik tarp pačių vaidmenų, bet įtraukiant ir kitame ekrano pusėje esantį stebėtoją. Dėl šios priežasties yra manoma, jog serialas turi fenomenalų efektą tarp savo žiūrovų. Nemaža dalis žmonių, kurie bent kartą yra peržiūrėję šį serialą, mielai jums pasakys, kad galėtų tai padaryti dar bent keletą kartų. O kiti jau yra tai padarę bent 10-šimt kartų ir naudoja šį serialą, kaip atsipalaidavimo pramogą.

The Office series

Seriale tai nebuvo vienintelis būdas palaikyti ryšį su žiūrovu. Amerikiečių televizijos serialas unikalus yra ir savo filmavimo ypatybėmis ir stiliumi. Visą komediją buvo pasirinkta nufilmuoti viena kamera, kad atrodytų, kaip tikra dokumentika. Žinoma, kai kuriems žiūrovams gali pasirodyti, jog drebantis vaizdas, bėgant kameros operatoriui yra neprofesionalus filmavimas, tačiau tai pasirinkta kūrėjų komandos, kuri norėjo išryškinti ne tik absurdišką humorą, bet ir patį dokumentikos filmavimą. Negana to, seriale dažnai įsiterpia darbuotojų ir pačio Maiklo Skoto komentarai apie įvykius biure, kuriuos jie išsako tiesiogiai žiūrovams. Keli iš aktorių, tokie kaip Jenna Fischer (Pam Beesly Halpert) ir John Krasanski (Jim Halpert) turi ypatingus vaidmenis, kuomet siužetinė filmo linija sukasi aplink jų meilės istoriją, o jie kada panorėję gali tiesiogiai komunikuoti su dokumentiką filmuojančią kamerą ir ją žiūrinčiais žiūrovais.

the-office-quotes 2

Baigus žiūrėti serialą, kiekvienas iš mūsų bus artimai susipažinęs su daugeliu personažų, nes jie yra spalvingi, klystantys ir atviri. Situacinė komedija, kaip ir daugelis šio žanro serialų, pateikia daugybę socialinių problemų, kurios apipintos nejaukiu ir absurdišku humoru. „Biuras“ (angl. „The Office“) serialas puikiai atskiria ribą tarp patyčių ir mokėjimo kitą patraukti per dantį, ragina pasijuokti iš savęs bei plečia akiratį ir supratimą apie gyvenimą. Šis šedevras yra rekomenduojamas norintiems patobulėti socialinėje aplinkoje.

Taip pat skaitykite: TOP 10 laukiamiausių 2019-ųjų metų filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: