vrm.lrv.lt archyvo nuotr.

Vidaus reikalų ir Krašto apsaugos ministerijos sutarė dėl bendradarbiavimo suvaldant neteisėtos migracijos srautus pasienyje su Baltarusija.

„Ketiname pasitelkti kariuomenės pajėgumus, kurie teiks pagalbą pasienyje. Taip pat kariai padės įrengti du angarus, skirtus apgyvendinti neteisėtai sieną kirtusius migrantus. Mūsų tikslas – padaryti viską, kad neteisėtos migracijos srautai būtų užkardyti, o visuomenė jaustųsi saugi“,  –  teigia vidaus reikalų ministrė, Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos pirmininkė Agnė Bilotaitė.

Artimiausiu metu prie Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų kariai turėtų prisijungti pasienio užkardose. Tai pat kariuomenės padaliniai dvejose užkardose įrengs du angarus. Kariuomenė karščiausiuose pasienio ruožuose jau šią savaitę prisidės prie fizinio barjero tiesimo.

Šiemet į Lietuvą iš Baltarusijos bandė patekti 1 416 neteisėti migrantai. Šis skaičius yra septyniolika kartų didesnis, nei buvo per visus 2020 metus. Pernai Lietuvos pasienyje sulaikytas 81 toks užsienietis. 2019 m. pasieniečiams įkliuvo 46 neteisėti migrantai, 2018 m. – 104, 2017 m. – 72.

Tarp šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikytųjų daugiausia yra Irako piliečių ar jais prisistačiusių užsieniečių. Pastaruoju metu labai išaugus neteisėto migracijos srautams VSAT sustiprino sienos su Baltarusija apsaugą. Be įvairių organizacinių priemonių, į šį ruožą buvo komandiruoti pareigūnai iš kitų VSAT padalinių bei skirti papildomi techniniai resursai.

Be to, pasieniečiams pagalbon atėjo pajėgos iš Viešojo saugumo tarnybos, Lietuvos policijos, Šaulių sąjungos ir kitų institucijų, taip pat pasienyje su Baltarusija dirbti pradėjo Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros FRONTEX pareigūnai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: