Organizatorių archyvo nuotr.

Laikui bėgant, restoranų dekoras tapo vienu pagrindinių aspektų, į kurį atsižvelgia potencialūs lankytojai prieš pasirinkdami, kur jie pietaus ar vakarieniaus. Dabar nebepakanka tiekti skanius patiekalus, turėti įdomų meniu ar įsirengti užkandinę žavioje vietoje. Daugelis klientų nori ypatingos atmosferos, patogumo, kurie, kartu su puikiu aptarnavimu ir maistu, leis jiems patirti kažką naujo, nepaprasto. Norėdami tai pasiekti, vadovai neretai skatinami atsižvelgti į naujas restoranų dekoro tendencijas, o 2020 m. jos yra tikrai vertos dėmesio. Specifiniai interjero stiliai, spalvų pasirinkimas, dekoracijos, indai restoranams – kiekviena detalė, kasdien pastebima vis labiau, gali radikaliai pakeisti lankytojų patirtį.

„Tone-on-Tone“ interjeras

Praėjusiais metais kai kurie rinkosi dekoruoti erdves šiltais smėlio, rudais atspalviais, vengė dramatiškų spalvinių pasirinkimų. Kiti nebijojo drąsių, ryškių spalvų, kurios tikrai patraukia daugelio dėmesį. Šias metais populiaru viską tonuoti.

„Tone-on-Tone“, arba kitaip – sluoksniavimui būdingas vienos ar kelių spalvų pritaikymas prie patalpų panaudojant skirtingus jų atspalvius bei sodrumo lygius. Toks interjeras sujungia kruopščiai atrinktus atspalvių, tekstūrų bei medžiagų sluoksnius, o taip sukuriama šiuolaikiška atmosfera. Taip pat rekomenduojama naudoti daugiau natūralių medžiagų, tokių kaip mediena, akmuo, kurios padidina lytėjimo patirtį, o ji būtina norint sukurti atpalaiduojančią erdvę.

Maksimalizmas

Tai stilius, kurio tikslas – didingumo bei pertekliaus pojūtis. Viskas prasideda nuo smulkiausių, tačiau esminių detalių, todėl ryškūs, margi indai restoranams, ekscentriškos stalo dekoracijos ir prabangiai atrodantys stalo įrankiai čia būtini. Norėdami įrengti tokio stiliaus patalpas:

  • Rinkitės įvairias spalvas, nebijokite maišyti skirtingų, iš pirmo žvilgsnio nederančių.

  • Nepalikite tuščių sienų – kuo daugiau paveikslų, rėmų, veidrodžių, tuo geriau.

  • Siekdami patogumo, jaukumo, naudokite tik tuos papuošimus, kurie patinka jums, dera prie restorano tematikos.

  • Nesiekite tobulumo – stenkitės suasmeninti erdvę.

Be spalvų, tekstūrų maišymo, taip pat pravartu įtraukti senovinių dekoro elementų, juos suderinti su moderniais baldais. Taip sukursite savitą, prabangiai atrodančią aplinką.

80-ųjų įkvėptas dizainas

Šis dešimtmetis neabejotinai paliko įspūdį daugeliui – drąsios spalvos bei žaismingi geometriniai raštai įkūnijo laisvumo, nerūpestingumo pojūtį. Nenuostabu, kad dabar populiarėja šio stiliaus įkvėptas retro dizainas.

Tokia architektūra, baldai ir net patys indai restoranams pasižymi pūstomis proporcijomis, geometriškumu. Itin svarbus aspektas yra ir drąsios atspalvių schemos. Rekomenduojama rinktis sodrius violetinius, koralų, jūros žalumo bei pirminių spalvų tonus. Taip pat pravartu įkomponuoti dekoratyvinę tapybą. Tai tinka sienoms, lentynoms ir baldams. Nesvarbu, ar pasirenkate debesų freską, ar abstraktų dizainą, svarbiausia, kad rezultatas būtų svajingas ir net šiek tiek siurrealistinis.

Augalai bei žalios erdvės

Ekologiškumas 2020 m. tampa vienu iš pagrindinių restoranų dekoratyvinių elementų. Nuolat kuriami skirtingi formatai bei dizainai, tokie kaip vertikalus sodas, skirtas dekoruoti sienas, laisvas erdves. Augalai įneša gamtos, ramybės pojūtį. Tam gali būti panaudojama tiek dirbtinė, tiek natūrali augmenija.

Kalbant apie žalią erdvę, joje turi atsirasti ne tik augalai. Į sveikatingumą orientuotas dizainas apibūdina aplinką, skatinančią atsipalaiduoti, padedančią pabėgti nuo miesto rutinos ir patogiai „atsijungti“. Prie šios aplinkos prisideda visi esminiai elementai – indai restoranams, sėdimoji erdvė, muzika bei patiekalai.

Patogios, įvairioms progoms pritaikomos sėdimos vietos

Anksčiau patogi sėdima erdvė buvo tik prie restorano temos pritaikyti paprasti stalai bei kėdės. Pastaraisiais metais, o ypač 2020-aisiais, didesnis dėmesys skiriamas norint sukurti universalias sėdimas zonas, kuriose galima tiek pailsėti, tiek papietauti. Dabar itin pravartu rinktis baldus, kurie gali atlikti kelias funkcijas.

Šiandien sėdimųjų vietų pasirinkimas apima poilsio kėdes, pagalvėlėmis kone perpildytas sofas bei fotelius. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori ramiai pasimėgauti patiekalais. Taip pat populiarus variantas – bendruomeninis sėdėjimo stilius prie baro ar ilgo stalo, skirtas itin dideliems susibūrimams. Verta pagalvoti ir apie individualias, dviem žmonėms skirtas vietas, kuriose intymumas – ganėtinai svarbus aspektas. Svarbiausia, kad pasirinkti baldai būtų itin minkšti, o apmušalai švelnūs.

Šiomis dienomis apsilankymas restorane – ne tik pasimėgavimas maistu. Tai maloni patirtis, kurią sukuria daugelis skirtingų elementų, o vienas svarbiausių yra dekoras. Pritaikyti čia paminėtus stilius nėra sunku; deramai parinktos spalvų paletės, indai restoranams, baldai ir kitos dekoracinės priemonės gali sukurti žavią, klientus patraukiančią bei įtraukiančią atmosferą. Tai pravartu tiek norintiems atsinaujinti, tiek naują vietą įrenginėjantiems vadovams.

Užsakymo Nr. KMC200033

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: