Organizatorių archyvo nuotr.

Vienas geriausių būdų atsigaivinti karštą dieną – šaltas gėrimas. Tačiau dar geriau, kai jis yra gausus vitaminų, tuomet atgaiva kūnui ir energijos užtaisas dar didesnis.

Tinklaraščio „Maisto klubas“ autorė Ilona Juciūtė sako, kad daug geresnis nei pirktinis yra namuose pasigamintas limonadas, kurį paruošti nesudėtinga, tereikia turėti keletą ingredientų ir žinoti specialių triukų.

„Limonadams atvėsinti galite naudoti šaldytas uogas, arbūzą, tuomet nereikės papildomų ledukų. Jei norite limonadus patiekti efektingai, naudokite sausą ledą, tuomet gėrimai atrodys įspūdingai. Įmeskite į ąsotį žalumyno šakelių, baziliką, čiobrelį, rozmariną, citrusų skiltelių, tai ypač papuoš jūsų limonadą. O jei norite limonado su burbuliukais – vietoj paprasto naudokite gazuotą mineralinį vandenį“, – pasakoja I. Juciūtė.

Tam, kad limonadai būtų kuo sveikesni ir turėtų kuo daugiau vitaminų, tinklaraščio autorė rekomenduoja naudoti šviežias uogas, kurių pasirinkimas turguose šiuo metu yra nemažas. Centrinio Kauno turgaus pardavėjai pasakoja, kad šiuo metu perkamiausios uogos yra trešnės, tačiau populiarios yra ir šilauogės bei avietės.

„Lietuviai mėgsta saldesnes uogas – trešnes, mėlynes. Rečiau perkami serbentai ir slyvos. Tačiau uogas karštomis dienomis pranoksta arbūzai, mat šie vaisiai ypač gaivina ir yra itin mėgstami“, – pasakoja nuo turgaus atsidarymo vaisiais ir daržovėmis pardavinėjantis Vaidas.

Juciūtė siūlo nepamiršti ir pieno kokteilių, o kavą atvėsinti ledukais.

„Vasarą, kai toks gausus uogų pasirinkimas, nėra nieko gardžiau kaip atsigaivinti pieno kokteiliu. Juk kaskart galima improvizuoti ir bandyti surasti naują skonį. Patarimas kavos mėgėjams – turėkite namuose pasiruošę jai specialių ledukų. Užsišaldykite į formeles kavos su pienu ar tiesiog pieno ir karštą vasaros dieną kavą atvėsinkite ledukais“, – idėjomis dalijasi „Maisto klubo“ autorė Ilona Juciūtė.

limonadas

Organizatorių archyvo nuotr. 

Limonadui reikės:

2 šaukštai rudojo cukraus

Keli lapeliai baziliko

Laimo žievelės ir sultys

0,5 l vandens

1 l ramunėlių arbatos

Baziliką sugrūskite su ruduoju cukrumi, įspauskite laimo sulčių ir įtarkuokite žievelę, viską gerai ištrinkite ir sumaišykite su arbata, vandeniu. Į ąsotį su paruoštu limonadu įdėkite laimo riekelių, baziliko, įspauskite apelsinų sulčių.

Skanaus!

Taip pat skaitykite: Gruzija: Baklažanai su riešutais

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: