(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Iki balandžio 9 d. Kauno menininkų namuose dailininkės Laimos Dzigaitės  paroda „Tave randu visuos daiktuos…”, – R.M.Rilkė.
Paveikslai sukurti iš augalinių pluoštų. Siužetinės kompozicijos aprėpia kitas žmonijos kultūras, kuriose mistinė augalų esybė organiškai įsilieja į buitį, į ritualines apeigas, į mūsų betarpišką žmogišką gyvenseną. Meilės, mirties, vilties, prisikėlimo dvasios temos panardina į paslaptingą augalų mozaiką, surinktą dailininkės Laimos Dzigaitės rankomis. Mintis, sudėliota per augalus, subtiliai trapi, pagilinta pastelinių spalvų perėjimais iš rausvų gelsvų pustonių į gelsvai matinį, besikeičiantį saulėto spinduliavimo link, kur nėra horizonto. „Augalas turi tave įsileisti”, – sako dailininkė, todėl turi augti kartu su juo, surasti kalbą. Kaip atsiskyrėlis, kad išmoktum paukščių ir žvėrių kalbą. „Pasiimu augalus ir dėlioju. Žmonės, piligrimai, priminimai, kodėl keliaujame į savo šventą svarbią vietą kalnus? Kas verčia  mesti kasdienius darbus?”, –  klausia L.Dzigaitė.

Dailininkės kūrybos procesas prasideda nuo plono popieriaus dengimo pasteliniais dažais. Tas gruntas formuoja dailininkės nuotaiką, minčių kryptį, kuris paremtas pasakomuoju siužetu. Dėl to kompozicijos kiekviename darbe yra skirtingos, turi dar vienos istorijos pradžią. Gimę kūrybos darbai nuosekliai plėtoja pasaulio filosofijos išmintį, suvedamą į Amžinybę. Dailininkę išskiria paveikslų siužetai, kupini metaforų  ir daugiaprasmių simbolių, jos nesupainiosi su kitais autorių kūriniais.

Darbo laikas: pirmadienį-ketvirtadienį 10-18 val; penktadienį 10-16:30 val. Įėjimas nemokamas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: