(c) Kolpingo kolegijos archyvo nuotr.

Kolpingo savaitės idėja – suteikti galimybę nemokamai gauti informacijos verslo, teisės, mokesčių, socialiniais, edukologiniais bei kitais klausimais visiems norintiems nemokamuose seminaruose, kuriuos veda Kolpingo kolegijos užsienio universitetų partnerių bei Lietuvos specialistai.

Pirmadienį vyko knygos „Mąstyti, veikti, būti: Socialinis darbas organizacijoje“ pristatymas. Dalyvavo knygos iniciatorė ir bendraautorė – Lies Gualtherie van Weezel – socialinio darbo ekspertė iš Olandijos. Ji dirbo socialine darbuotoja institucijoje jaunimui su fizine negalia, dėstė vidutiniojo ir aukštesniojo lygio kursuose socialiniams darbuotojams, yra supervizorė ir nepriklausoma ekspertė (socialinio darbo metodai, grupinis ir komandinis darbas, vadyba). Viena iš knygos bendraautorių ir Kolpingo kolegijos dėstytoja Evelina Darulienė. Knyga skirta socialiniams darbuotojams, socialinių paslaugų įstaigų vadovams, socialinės politikos formuotojams, nevyriausybinių organizacijų darbuotojams, taip pat studentams bei dėstytojams.

Kovo 22-25 d. vyks verslo kūrimo ir organizavimo eksperto-lektoriaus iš St.James universiteto (Škotija) – James S. Paterson keturi atskiri seminarai skirti visiems, norintiems ir galvojantiems apie galimybę pradėti ar plėtoti savo verslą. Seminaruose bus kalbama apie idėjų paiešką, rinkas ir rungtyniavimą jose, svajonių komandas, įėjimo į rinką strategijas bei kt. klausimais. Į šiuos 4 verslo seminarus registracija jau baigta, nes vietų nebeliko per kelias dienas nuo programos paskelbimo.

Kitomis dienomis vyks apvalaus stalo diskusija „Ar gyvename teisinėje valstybėje“, seminaras „Konfliktų valdymo technikos edukaciniame procese“, kuris skirtas mokytojams, dirbantiems su vyresniųjų klasių moksleiviais ir jų šeimomis. Seminarą ”Finansų ir mokesčių naujovės” ves nepriklausomas auditorius ir mokesčių konsultantas Artūras Kapitanovas.

Visi seminarai vyks VšĮ Kolpingo kolegijos patalpose, Raguvos g. 7, Kaune ir yra nemokami. Į visus renginius išankstinė registracija būtina, nes vietų skaičius ribotas.

Kolpingo savaitės renginiai pasibaigs kovo 26 d., penktadienį, Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje organizuojama tarptautine moksline – praktine konferencija „Iššūkiai ir socialinė atsakomybė versle šiandien“. Į konferenciją atvyksta garsus Vokietijos verslininkas Hubert Staerker – Bavarijos Pramonės federacijos bei Bavarijos Metalų ir elektros gamintojų asociacijos garbės prezidentas. Taip pat Tėvas Roland Pasensie – Pietų Afrikos Kolpingo dvasios vadovas, visos Afrikos generalinis dvasios vadovas, kuris kalbės apie jaunimo bedarbystę ir smulkaus verslo bei mažųjų įmonių vystymąsi Pietų Afrikoje. Konferencijoje dalyvaus James S Paterson – verslo kūrimo ir organizavimo ekspertas-lektorius iš St.James universiteto (Škotija), prof. G.Merkys ir kiti.

Baigiamosios tarptautinės mokslinės-praktinės konferencijos metu bus įteikta ir daugiau nei 40 Kolpingo kolegijos steigėjo stipendijų, kurių vertė beveik 40 tūkst. litų. Stipendijos skirtos už labai gerus studijų rezultatus, taip pat dalis stipendijų yra socialinės ar paskatinamosios, skirtos studentams už aktyvų dalyvavimą Kolpingo kolegijos bei visos Kolpingo bendruomenės veikloje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: