Filmo "Flintstones" kadras

Remiantis nauju tyrimu, dauguma amerikiečių vis dar tiki, kad dinozaurai klaidžioja žemėje ir yra paslėpti nuošaliame pasaulio kampelyje. Maždaug 20% amerikiečių mano, kad dinozaurai išnyko ne anksčiau kaip prieš 100 metų.

Šis tyrimas – užsakytas „Boat Rocker Studios“, kurie netrukus „Disney Junior“ kanale pradės transliuoti naują laidą pavadinimu „Dino Ranch“ skirtą ikimokyklinio amžiaus vaikams – apklausė 2 tūkst. suaugusiųjų ir patikrino jų žinias apie priešistorines būtybes.

Rezultatai parodė, kad maždaug 40% Amerikos gyventojų tiki, kad dinozaurai išmirė prieš 2 tūkst. ar 10 tūkst. metų. Nors ekspertai jau seniai padarė išvadas, jog nuo žemės paviršiaus jie buvo nušluoti prieš 65 mln. metų.

Apie 20% amerikiečių tiki, kad dinozaurai išnyko tik prieš 100 metų.

Nors moksliškai tai buvo įrodyta kaip netiesa, beveik 30% suaugusiųjų tiki, kad dinozaurai ir žmonės žeme vaikščiojo tuo pačiu metu, o maždaug vienas iš keturių tiki, kad dinozaurai žeme vaikščiojo kartu su drambliais, nors pažymima, jog drambliai išsivystė tik praėjus apie 10 mln. metų po dinozaurų išnykimo.

Maždaug 54% apklaustųjų tvirtino, kad dinozaurai gyveno tik Afrikoje ir Šiaurės Amerikoje, tačiau paleontologai dinozaurų liekanų randa visame pasaulyje.

Pasak rezultatų, suaugusieji gali įvardinti apie šešias dinozaurų rūšis, nors žinoma, kad priešistoriniais laikais jų gyvavo tūkstančiai. Kaip ir buvo tikimasi, galingiausias plėšrūnas Tiranozauras buvo minimas dažniausiai.

Viena iš tokių prastų tyrimo rezultatų priežasčių gali būti JAV itin populiarus Kreacionizmas ir jo skleidžiamos idėjos – tai tikėjimas, savo pagrindine tiesa laikantis tai, kad Dievas yra absoliutus ir vienintelės žemės bei dangaus kūrėjas, sukūręs šį pasaulį vien savo valia. Nors visos didžiosios religijos teigia panašiai, kreacionizmo atstovai išsiskiria tuo, kad atkakliai ir netgi šiek tiek beprotiškai neigia viską, kas prieštarauja tiesiogiai interpretuojamai Biblijai. Tokių dalykų tarpe atsiduria ir visuotine tiesa pripažinta Darvino evoliucijos teorija.

Kreacionizmo atstovai tiki, kad viskas, kaip yra dabar, buvo sukurta Dievo, ir nei vienas organizmas neišsivystė savaime. Jie taip pat neigia ir žmogaus išsivystymo iš beždžionės teoriją. Jų manymu, australopitekai ir neandartaliečiai yra grynakraujai žmonės, o morfologinius skirtumus tikintieji aiškina tuo, kad šie senovės „žmonės“ tiesiog sirgo rachitu ar artritu.

Tačiau visuotinai pripažintų teorijų neigimas nėra keisčiausias kreacionistų įsitikinimas. Šios religijos atstovai taip pat tiki, kad žmonės ir dinozaurai senovėje gyveno tuo pačiu metu. Anot jų, tokia teorija paaiškina tai, kodėl slibinai ir drakonai taip dažnai pasirodo senovės mitologijoje ir liaudies pasakose.

Negana to, kreacionistai taip pat tvirtina, kad šalia Paluksio upės Teksaso valstijoje, prie dinozaurų pėdsakų buvo rasti žmogaus pėdsakai, patvirtinantys jų teorijas. Jų įsitikinimu, didžiojo potvynio metu žemėje buvusios fosilijos buvo „sugadintos“ ir būtent dėl to mokslininkai klaidingai mano, kad dinozaurai gyveno Žemėje milijonais metų anksčiau už žmones.

Realūs, moksliniai įrodymai sako, kad žmonės Žemėje atsirado prieš 200000 metų – ilgai po dinozaurų išnykimo t. y. 65 milijonais metų vėliau.

Taip pat skaitykite: Top 10 pavojingiausių religinių kultų

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: