Pexels.com archyvo nuotr.

Tikėjimas ir religinės pažiūros daugumai žmonių yra dalykas, kurį gali nulemti tėvai, draugai, aplinka arba pačio žmogaus priimtas sprendimas išpažinti tam tikrą mitų ir prietarų rinkinį.

Pasaulyje yra daugybė įvairių pavojingų religijų, tad šiame tekste neapsistosime mums įprastomis krikščionybe, islamu ar budizmu, kurios savo vietoje ir laiku ne tik suteikė išganymą, bet ir sukėlė milžinišką pavojų masėms žmonių. Šiandien mūsų dėmesį patraukė religinės bendruomenės tikinčios į pačius keisčiausius dalykus ir siejamos su itin realia grėsme jų nariams bei aplinkiniams. Kiekviena sekta turi savo atsiradimo istoriją, taisykles, pažiūras ir idealogijas, tad žmogui telieka pasirinkti kokie nukvakėliai jam labiausiai tinka. Dėl dvasinių kultų veiklos žuvo arba susigadino gyvenimus begalės žmonių. Ne be reikalo tokių bendruomenių įkūrėjai slepia savo tikruosius tikslus ir neretai užsiima nelegalia veikla. Tad kyla klausimas, kodėl vis tiek žmonės randa savo vietą tokiose vietose? Kokios priežastys lemią jų tokį pasirinkimą? Šiandien iš arčiau supažindinsime jus su 10 religinių kultų, kurie yra laikomi vieni iš pavojingiausių visame pasaulyje.

ĮSPĖJIMAS: religiniai kultai gali padaryti neatitaisomą žalą jums ar jūsų artimiesiems!

10. Scientologija

Scientologijos pradininkas yra rašytojas L. Ron Hubbard, kuris šią sektą įkūrė ir jai vadovavo iki pat mirties. Ji nėra tipinė religija, kurioje yra svarbiausia kokia nors tai Dievybė. Būnant šios sektos nariu, sužinosite, kad žmonija yra nemirtinga ir yra iš kitos planetos. Žmonės yra įstrigę materijoje, energijoje, erdvėje ir laike. Nors daugelis šią religijai lygina su krikščionybę, tačiau jos nėra panašios. Scientologai tiki, jog žmogus yra iš prigimties geras ir jam atgailauti už nuodemes nereikia, taip pat tiki jog po mirties žmonės reinkarnuojasi. Atidžiau išnagrinėjus abi religijas, galima pastebėti, jog scientologija veda tolyn nuo krikščioniškojo Dievo. Tikint šia religija ir norint išsigelbėti nuo negerų emocijų, kurie blokuoja energiją ir veda į išsilaisvinimą, teks susimokėti. Šią bendruomenę sudaro nemaža dalis įvairių garsenybių kaip T. Kruzas, J. Levis, J. Travolta ir kiti. Todėl nenuostabu, jog scientologija garsėja kaip labai brangi religija, už kurią ne kiekvienas sugebėtų ir atsiskaityti. Kiekvienas scientologijos aspektas turi savo konkretų ir individualų mokestį, todėl yra sunku nustatyti kokios pinigų sumos sukasi šioje sektoje.

Ši sekta yra labai slapta, įstojus į šią sektą bus sunku iš jos išeiti, nes ši bendruomenė jokiu būdu nenori ir neleidžia žmogui iš jos išeiti. Tačiau tiems, kuriems pavyko tai padaryti, pasakoja, jog jiems buvo atliktas ,,smegenų plovimas“, juos apgavo financiškai ir morališkai. Taip pat šios religijos atstovai visuomet gąsdina narius atviromis grėsmėmis ir kalba apie pavojingus metodus, kuriuos panaudos lojalumo užtikrinimui.

Šiandien scientologijos bažnyčių yra per 11 tūkst. visame pasaulyje ir skaičiuojama per 4,4 mln. bendruomenės narių. Šie skaičiai tikrai skamba grėsmingai pagalvojus jog tai vis dėlto yra sekta, nors ir pripažinti visuomenėje ir puikiai veikianti iki šiol. Tačiau nederėtų pamiršti jos grėsmių ir reikalingų įsipareigojimų.

Taip pat skaitykite: „Išsiaiškinimas: Scientologija ir tikėjimo kalėjimas“ visa tiesa apie populiariąją religiją

9. Unitaristų bažnyčia

Ši religija atsirado Pietų Korėjoje 1935 m., kai Mun Yong, 16 metų berniukui Velykų rytą apsireiškė Jėzus ir paprašė jo užbaigti jo pradėtą darbą Žemėje. Po ilgų dvėjonių ir svarstymų, jis nusprendė imtis šio darbo ir vėliau pasikeitė savo vardą į Sun Myung Moon. Šios bendruomenės nariai yra dažnai vadinami ,,mėnuliais“ (angl. moonies) dėl jų vedlio korėjiečio pavardės, kurioje yra žodis mėnulis. Šis religinis judėjimas tiki mėnuliu ir mano, jog jis privalo būti dievinamas. Tačiau vien mėnulio garbinimu ši religija neapsiriboja, ji tiki, kad Dievo tikslas buvo sukurti žmones, juos apdovanoti gyvenimu ir sugrąžinti žmonijai žmogiškumo jausmą ir priminti apie santykių svarbą. Dievas pats nespėjo to padaryti, dėl to skyrė šią dovaną Unitaristų bažnyčios lyderiui. Taip pat lyderis nuolatos kalba apie tai, jog Korėja yra pasirinkta karalystė ir atvirai tikisi, kad jo pasekėjai bus laikomi dievais.

Unitaristų bažnyčia garsėja Šventosios santuokos palaiminimo ceremonijomis – tai didelio masto vestuvių ar santuokos pašventinimo ceremonija. Tai skirta jau vedusioms arba norinčioms tuoktis poroms. Per šią ceremoniją visi bendruomenės nariai tiki, kad poros bus pašalintos iš nuodėmingos žmonijos kilmės. Dėl to sutuoktinių pora ir jų vaikai, gimę po palaiminimo, yra laisvi nuo pradinės nuodėmės pasėkmių.

Tačiau ne visi yra tokios geros nuomonės apie šią sektą. Kai kurios šalys, tarp jų Vokietija, uždraudė vesti mokymus šios bažnyčios pagrindu, nes mano, jog tai kelia grėsmę žmonėms, o ypač jaunimui. Taip pat yra manoma, jog bažnyčia siekia atskirti jaunus žmones nuo jų šeimų, drausdami bendrauti ir turėti santykius su namiškiais.

8. Kukluksklanas

Dar kitaip šis klanas vadinasi KKK dėl ilgo ir painaus pavadinimo. Ši sekta garsėja baltu ilgu apdaru ir baltu smailiu gaubtu ant galvos, tik su iškirptomis vietomis akims. Tokias aprangas devėjo nariai, norėdami tuo įrodyti, jog jų poziciją, kaip baltųjų žmonių, yra viršesnė visuomenėje, nei juodaodžių. Klaną sudarė žmonės, kurie tikėjo į ekstremistinę krikščionybę, buvo rasistai, homofobai, antisemitai. Tačiau istorija byloja, kad šiai sektai nebuvo lengva gyvuoti ilgai. Pirmasis bandymas įkurti sekta buvo 1865 m. ir jų tikslas – buvusiems juodaodžiams vergams neleisti turėti visuomenėje statusą ir žmogiškas teises. Tie, kurie prieštaravo jų idėjoms, susidorodavo – terorizuodavo, baugindavo, sudegindavo arba net nulinčiuodavo. Valdžiai pastebėjus jų neteisėtus veiksmus prieš nekaltus žmones, buvo uždrausta ir palaipsniui ji savaime išnyko. Bet 1915 m. klaną atgaivino W. J. Simmons‘as, tačiau jie jau tokių drąstiškų žudynių nebepropogavo, bet klano idėja, dėl kurios ir buvo sukurta, tebegyvavo. 1925 m. sektoje save nariais laike apie 4 – 5mln. žmonių, tad tik galime įsivaizduoti jos mąstą.

Istorijoje šis klanas paliko neišdildoma pėdsaką, dėl kurio šis klanas turėtų gėdytis. Žmogžudystės, terorizmas, baimės taktika – šie veiksmai buvo jų vizitinė kortelė. Šiandienos klanas atrodo jau visiškai kitaip, organizacijos, kurios turi KKK būdingas idėjas, bet jau kitokius tikslus, prie savo organizacijos pavadinimo tiesiog prideda KKK pavadinimą, bet nepalieka jo vieno, prideda kitų žodžių. Ir tokių organizacijų yra gana nemažai pasaulyje. Nors šios sektos įtaka smarkiai sumažėjo, tačiau vis dar išlieka gana slapta ir pavojinga.

Taip pat skaitykite: Kukluksklanas – gėdinga dėmė žmonijos istorijoje

7. Judėjimas, kuris gyveno pagal 10 Dievo įsakymų

Šį judėjimą įkūrė Ugandoje gyvenanti C. Mwerinde, kuri tikėjo, jog pasaulio pabaiga neišvengiamai turėjo įvykti 2000 m. sausio 1-ąją dieną. Šis kultas prieš šią datą griežta laikėsi dešimties Dievo įsakymų. Šių taisyklių besilaikydami, nariai retai kada kalbėjo vienas su kitu, o daugelis netgi naudojo gestų kalbą, kad tik nepasakytų jokio melo ir nesulaužytų devintojo Dievo įsakymo. Taip pat jie atsisakė seksualinių santykių (nors pati įkūrėja prieš tai dirbo prostitute) ir reguliariai pasninkavo. Nesulaukus minėtos pasaulio pabaigos, kultas pradėjo netekti sekėjų, nes jautėsi apgauti ir išnaudoti. Jie suabejojo pačiu tikėjimu, todėl nebematė prasmės likti bendruomenėje. Tačiau sekta taip lengvai nenorėjo apleisti savo veiklos ir tais pačiais 2000 m. kovo mėnesį kulto lyderiai išpranašavo antrąją pasaulio apokalipsę. Antrą kartą patikėję, 700 sektos narių susirinko į bažnyčią. Tačiau jiems tai kainavo gyvybę, nes bažnyčia sprogo.

Po šio įvykio, sekta buvo apkaltinta tyčinėmis masinėmis žudynėmis. Tie, kuriems pavyko išgyventi, buvo persekiojami, nuodijami, nes jie suabejojo pirmąją apokalipses data. O patys lyderiai dingo iš šalies, jų iki šiol nėra radę policijos pareigūnai ir yra manoma, kad jie yra vis dar gyvi.

6. Aum Sinrike

Šis japonų kultas dar vadinamas ,,Aukščiausiąją tiesa“, o 1984 m. jį įkūrė S. Asahara. Prisidengusi jogos ir meditacijos veiklomis, gaunant pripažinimą visuomenėje ir religinį statusą, šis kultas ruošėsi žiauriems ir pavojingiems tikslams. Per praėjusį dešimtmetį kulto lyderis ir jo pasekėjai buvo apkaltinti sukčiavimu, priverstinėmis piniginėmis aukomis ir žmogžudystėmis. 1995 m. policija pradėjo rimčiau tirti S. Asaharos veiklą ir sieti kai kuriuos nužudimus su juo. Ir policijos pareigūnai savo įtarimais neklydo, kadangi ši sekta iš tikrųjų vykdė įvairius teroristinius išpuolius, kaip Tokijaus metro išpurškė zarino dujomis (nervus paralyžuojančios dujos), dėl kurių žuvo 12 žmonių, o metais anksčiau tomis pačiomis dujomis išpurškė Nagano prefektūrą, kurioje buvo nunuodyti 7 žmones ir 144 sužeisti. Pavykus susekti S. Asahara, patalpose, kuriose vyko sektos susitikimai, jie aptiko nelaisvėje laikomu žmonių, ginklų, sprogmenų, sraigtasparnį, narkotikų, cheminį ginklą, tų pačių dujų, kuriomis nuodijo žmones. O dujų kiekis buvo toks didžiulis, jog buvo apskaičiuota, kad toks kiekis galėtų pražudyti 4 mln. žmonių.

Išsiaiškinus visų teroristinių išpuolių kaltininkus, S. Asahara ir jo bendrininkai buvo nuteisti mirties bausme, o dalis kitų sektos narių buvo nuteisti kalėti taip pat ilgus metus. Nors pagrindinis lyderis jau nebevaikšto šia žeme, jis vis dar turi savo pasekėjų ir yra manoma, jog jie vis dar bando tęsti teroristinę veiklą ir bando perimti Japonijos valstybinių kompiuterių tinklų valdymą paleisdami įvairius virusus, kurie galėtų perimti informaciją.

Taip pat skaitykite: ,,Aum Sinrike“ – kaip jogos guru tapo itin pavojingu teroristu

5. Dievo vaikai

Šis kultas yra pakankamai žiaurus ir neįtikėtina, jog jis tęsia veiklą iki šiol. Šios organizacijos steigėjas buvo pastorius D. Bergas, kuris tikėjo, jog yra Dievo pasiuntinys ir privalo atlikti jo darbus. Todėl įkūrė bendruomenę, kurioje išskirtinis dėmesys buvo skirtas vaikams ir paaugliams. Seksualiniai prievartavimai, kraujomaiša, ,,smegenų plovimas“ – visa tai egzistavo jo religinėje bendruomenėje, kuri iki šiol veikia, tačiau jau kitu pavadinimu ,,Tarptautinė šeima“ (angl. The Family International).

Ši organizacija yra įsitikinusi, jog lytiniai santykiai su vaikais yra ne tik geras dalykas, bet ir dieviškoji teisė. Ši organizacija nuo pat 1968 m., keliaudavo aplink visą JAV ir ieškodavo vaikų, kurie neturi namų. Juos apgyvendino įsteigtuose namuose, kur jais ,,rūpindavosi“. Taip pat mergaitės būdavo priverstos apsimetinėti prostitutėmis, jog pritrauktų naujų narių į šią sektą.

Iš šio kulto yra netgi pabėgusiu garsių žmonių, kaip aktorė R. McGovan, muzikantas C. Ovensas, pirmoji dviratininkė, kuri apkeliavo visą pasaulį J. Bukring ir kiti. Jų papasakotos istorijos, išgyvenimai padėjo demaskuoti šios religinės bendruomenės nešvarius darbus.
Nors ši religinė bendruomenė gyvuoja iki šiol, kad ir pakeistu pavadinimu, ji teigia nebenaudojanti prievartos prieš vaikus, nors jie ir anksčiau nemanė, jog darė blogai. Amerikos valdžia kas pusę metų tikriną šią bendruomenę, jos narius ir stengiasi užtikrinti, jog nelegali veikla nevyktų.

4. Saulės šventykla

Šis keistas kultas yra grindžiamas senoviniu mitu, kad Tamplierių ordinas vis dar egzistuoja ir, kad, išganymas yra prieinamas tik prisiekusiems garbintojams, kurie už tai pakils į dangų. Šį kultą įkūrė 1984 m. J. D. Mambro ir L. Jouretas. Remiantis vieno iš lyderiu L. Jouretu, jis praeitame gyvenime buvo vienas iš Tamplierių ordino narių, o šiame gyvenime jis reinkarnavosi į Jėzų Kristų. Todėl jis turi pilną teisę ir užtektinai jėgų toliau tęsti Jėzaus neužbaigtus darbus. O antrasis lyderis J. D. Mambro tapo išrinktuoju vesti ritualus ir ceremonijas. Sekta remiasi dvasiniais dalykais, kurie turi padėti žmonijai pasiruošti didžiajam „pasikeitimui“, ruoštis Antrajam Jėzaus Atėjimui ir suvienyti visas krikščionių bažnyčias bei islamą.

Kaip ir visoms sektoms yra būdinga, ši taip pat buvo labai slapta, bet apie ją daugiau yra žinoma nuo 1994 m., kada sektantai brutaliai nužudė kūdikį, nes manė jog tas kūdikis yra gimęs būti prieš Kristų. Ties šiuo įvykiu, jų misija nesibaigė ir jie toliau žudė nekaltus žmones dėl savo asmeninių priežasčių. Taip pat jie mėgo žudyti ir viduje esančius narius dėl menkiausių nusižengimų ar įsitikinimų. Jie teigė, kad dėl ekologinės katastofos, artėja pasaulio pabaiga ir nusprendė, kad kai kurie nariai turi anksčiau palikti žemę. Jie buvo žudomi įvairiomis formomis: pasitelkiant ritualais, šaudė į galvą, nuodijo narkotikais, degino ir pan. Daugelis iš jų devėjo juodus ceremonijos drabužius, ant jų galvų buvo rasta plastikiniai maišeliai, kūnai sudėti į žvaigždės formą, o kojos nukreiptos į jos centrą. Tokia pozicija buvo rasta nemažai negyų kūnų. Manoma, jog jie iš viso nužudė virš 100 žmonių, tačiau tikslūs skaičiai nėra deklaruojami. Tačiau paskutinis lašas šioje sektoje buvo masinė žmogžudystė 1994 m. spalio 5 d., kada buvo rasti negyvi 54 nariai, tarp jų ir abu sektos lyderiai. Juos pasiglemžė gaisras. Tais pačiais metais Šveicarijoje ir Kanadoje patys sektantai žudė savus narius, teigiama, jog jų buvo nužudyta per 50.

3. Dovydo šaka

Dovydas Koresas, paskutinysis šios sektos vedlys, įtikino savo pasekėjus, kad visi, kurie nebus kartu su juo šioje bendruomenėje, o ypač gyvenantys JAV, bus Dievo priešai. Šis kultas tikėjo, jog jie gyvena laukimu, kada pradės pildytis Biblijos pranašystes apie pasaulio pabaigą ir Kristaus antrąjį sugrįžimą į žemę. Tačiau ne viskas šioje sektoje buvo gerai. Jie kūrė melus, naudojo terorą prieš savo bendruomenes narius ir verbavo visus, naujai atėjusius narius ir senus. Pats D. Koresas teigė, kad jis yra Dievo balsas ir net Mesijas, kuris, pagal jį, turėjo teisę ir galių išnaudoti bendruomenes mergaites ir moteris lytiškai. Taip pat ši sekta aktyviai užsiėmė didmenine ginklų prekyba, dėl kurios jiems pavykdavo prisivilioti vis daugiau naujų pasekėjų.

Tačiau galutinai sekta visuomenei žinoma tapo dėl 1993 m. įvykių, per kuriuos buvo surengtas policininkų reidas areštuoti D. Koresą jo bendruomenės būstinėje. Dovydo šakos sektantai nė neketino nusileisti pareigūnams ir bandė gintis netgi 51 dieną. Pareigūnai, konsultavęsi su įvairiomis įmonėmis, kurie sprendė tokias problemas apgulties metu, pasiūlė pasinaudoti ašarinėmis dujomis. Tų dujų pagalba, be jokių pašalinių intencijų, būstinė užsiliepsnojo ir pasiglemžė per 100 gyvybių, kartu ir D. Koreso. Manoma, kad sektos nariai patys sukėlė šį gaisrą, tačiau veiksmas buvo toks intensyvus, jog nepavyko arba nebuvo norėta sužinoti kodėl iš tikrųjų šis gaisras kilo. 5 pasakėjai už tai buvo nuteisti, įtarimus ir už kitus nusikaltimus, kaip žmogžudystes ir šaunamųjų ginklų pažeidimus.

2. Liaudies šventykla

Šiai religinių fanatų sektai vadovavo J. Jonesas, buvęs marksistinių ir komunistinių pažiūrų rėmėjas, vėliau tapęs praktikuojančiu kunigu. Dar vaikystėje – jis mėgo kontroliuoti ir valdyti padėti, vadovauti žmonėms, meluoti, nevaldyti pykčio kai jį palieka vieną arba kai vaikai atsisakydavo kartu žaisti. Jis netgi viena iš savų draugų uždarė tvarke ir niekam nesakė kur jis yra. Jis 1953 m. įkūręs šią sektą tapo labai populiariu, nes jo tikslas buvo kovoti su rasizmu, elitiniu visuomenės sluoksniu ir tuo pačiu siekė socialinio teisingumo. Jo bendruomenė taip išsiplėtė, jog JAV finansavo ir aukojo tolimesnei religinei veiklai. Savo sektos nariams, J. Jonesas bandė suteikti prieglobstį, padėti spręsti iškilusias problemas, nuraminti kai yra emociškai sunku. O atsidėkodami lyderiui, jie darbščiai dirbo visus ūkinius darbus, užsiėmė altruistinėmis veiklomis, atsikratydavo įvairių priklausomybių susijusių su narkotikais ir alkoholiu, nustojo daryti nusikaltimus. Visi jie jautėsi kaip viena didelė šeima, kuri pagaliau galėjo atrasti ramybę. Bet tai, kas prasidėjo nekaltai, ilgainiui kardinaliai pasikeitė.

Kulto lyderis visai nebesikoncentravo į Dievo šlovinimą ir Biblijos nagrinėjimą, o labiau fokusavo savo dėmesį į paranojiškus svaičiojimus apie branduolinę katastrofą, kuriai žutbūt reikia ruoštis. Persikėlus su visa bendruomene iš JAV į Gajaną, įkūrė miestą, vadinta ,,Jonestown“. Čia turėjo būti rojus žemėje tiems, kurie nepritapo visuomenėje, patyrė patyčias ir susidūrė su kitokiais psichologiniais ir fiziškais sunkumais. Tačiau, deja, bet taip nenutiko. J. Jonesas buvo apkaltintas moterų išnaudojimu, žmones laikymu prieš jų valia. Jog tai išsiaiškintų valdžia išsiuntė tuometinį kongresmeną L. Ryan‘ą, kad patikrintų apylinkes. Besiruošiant skristi atgal į Valstijas, aerodrome kongresmenas ir su juo keliavę 3 žurnalistai buvo sušaudyti vieno iš miestelėno. Pamanius, jog jo kultui ateina pabaiga, J. Jonesas savo sektantam įsakė nusinuodyti, o tie, kurie priešinosi, buvo sušaudyti. Žuvo daugiau nei 900 sektos narių. Tai, kas turėjo gražią prasmę ir viltį daugelio žmonių širdyse, buvo sužlugdyta per vieną savanaudišką poelgį. Visiškai nekalti žmones, kurie tiesiog norėjo geresnio gyvenimo – mirė. Ši sekta yra priskiriama prie žudikišku ir yra viena žiauriausių.

1. Dangaus vartai

Šio kulto sekėjai mano, kad išsigelbėti nuo pasaulio pabaigos gali tik tuo atveju jeigu paliks savo kūną žemėje. Jie tikėjo, kad prieš 2000 metų žemę aplankė dangaus karalystės pasiuntiniai, kurie vienam iš išrinktųjų pasėjo mintį galvoje apie aukštesnių jėgų egzistavimą. Pasirodžius šiems pasiuntiniams antrą kartą, M. Applewhite buvo apdovanotas šia informacija ir kita asmenybe jame, kuri buvo Jėzaus Kristaus. Jis teigė, jog žemėje vyks perdirbimo procesas, visuotinis atsinaujinimas, per kurį žemėje neliks nei vieno gyvio ir viskas bus pradėta iš naujo. Bet iki to, pasiruošti į šią kelionę gali ne bet kas ir tik atrinkti kandidatai, tinkami aukštesnei evoliucijos pakopai. Tai galėjo padaryti tik kulto lyderiai, kurie buvo M. Applewhite ir B. Nettles. Jie abu susipažino ligoninėje, kol tuo metu M. Applewite gydėsi depresiją, o B. Nettles jį slaugė. Judviejų draugystė išsivystė į keistą norą suburti bendruomenę, kurioje jie viskam vadovaus ir remsis Biblijiniais motyvais. Nors narių skaičius sektoje vis keitėsi, kaip ir pačių lyderių požiuris į sektą, tačiau pagaliau apsisprendę, jog reikia nusistovėti, jie pasitelkė internetą pritraukti naujų narių, nepamirštant ir senų, kurie jau paliko sektą. Taip pat kūrė įvairius vaizdo įrašus, kuriuose pasakojo kaip reikia palikti savo žemišką ,,mėsą“ ir išsilaisvinti, apie ateivių egzistavimą ir kitus nežemiškus dalykus.

Pats M. Applewhite sirgo nepagydoma vėžio formą ir suvokdamas, kad jam laiko liko nedaug šioje žemėje, pasinaudojo 1997 m. nukritusia ,,Haley’s Comet“ ir teigė, jog erdvėlaivis, kuris yra pasiruošęs juos paimti į aukštesnįjį lygį, jau atvyko ir pasaulio pabaiga jau arti. Nors sektos lyderis prieštaravo pats sau, nes savižudybės netoleravo, tačiau tai buvo vienintelis būdas užsitikrinti sau vieta kosminiame erdvėlaivyje. Tad per 3 dienų laikotarpį, nusižudė 21 moterys ir 18 vyrų. Jir buvo ištikimiausi sektos nariai. Jie, avėdami ,,Nike“ firmos sportbačius ir antklodes ant veidų, patys nusinuodijo. Taip manoma yra todėl, nes jokių prievartos žymių ant aukų kūnų nebuvo rasta.

Taip pat skaitykite: „Eutanazijos Bažnyčia“ kviečia tapti naujais tikinčiaisiais (N-18)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: