(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Šių metų balandžio 15 -18 dienomis Barselonoje vyko tarptautinė turizmo paroda „SALON INTERNACIONAL DE TURISME DE CATALUNYA (SITC)“

Šiemet jau ketvirtą kartą mūsų šalies turizmo galimybes šioje parodoje pristatė Barselonoje veikiantis Lietuvos turizmo informacijos centras. Kaip sako, šio centro direktorius Raimundas Michnevičius, „per keturias dienas parodoje apsilankė apie 195.000 lankytojų. Džiugu, kad dabar jau nereikia ispanams aiškinti kur yra Lietuva. Praktiškai jau visi žino, kad mūsų šalis randasi prie Baltijos jūros“.

Visos parodos metu Lietuvos stende žmonių netruko. Į stendą juos labiausiai viliojo tautodailės amatų el. mugės „Etno Lietuva“ pristatyti suvenyrai iš Lietuvos. „Džiaugiuosi, kad Lietuvos stende buvo nemažai žmonių, kurie jau turi nusipirkę bilietus į Lietuvą. Jie apsilankė parodoje, nes žinojo kad čia bus pristatyta mūsų šalis“.

Nuo gegužės mėnesio iš Katalonijos i Lietuvą bus vykdomi 4 tiesioginiai skrydžiai: ketvirtadieniais ir sekmadieniais iš Žironos (Girona) į Vilnių skraidys aviakompanija „Star 1“, antradieniais ir šeštadieniais iš Žironos į Kauną – aviakompanija „Ryanair“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: