Gitanas Nausėda. ELTA / Orestas Gurevičius

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio parengtame „Pergalės plane“ numatyti elementai yra Vakarų partnerių nepadaryti darbai. Pasak jo, kol šie darbai nebus atlikti, tol Ukrainai pergalės nepasieks.

„Kai kurie sprendimai priklauso nuo Jungtinių Amerikos Valstijų, daugelis sprendimų yra susiję ir su mūsų – Europos Sąjungos sprendimais. Bet aš noriu pasakyti, šitie pagrindiniai Zelenskio plano elementai, tai yra mūsų nepadaryti namų darbai“, – žurnalistams Briuselyje teigė G. Nausėda.

Šalies vadovas akcentuoja, kad kol šie darbai nebus padaryti, tol Ukraina bus toli nuo pergalės.

„Ten nieko nėra naujo, ten yra tai, ką mes norėjome padaryti, bet nepavyko, Vilniaus viršūnių susitikime dėl Ukrainos pakvietimo tapti NATO nare, po to ir Vašingtone pasikartojo tas pats. Ten taip pat yra punktas apie leidimą atakuoti Rusijos karinius objektus jos teritorijoje, šito taip pat nepadarėme. Trečias punktas tiekti ilgojo nuotolio ginklus ir kitą įrangą labai konkrečią“, – vardino G. Nausėda.

„Tai kol mes to nepadarome, tol mes esame toli nuo pergalės. Tai labai priežastiniai ryšiai čia yra savaime suprantama“, – akcentavo prezidentas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis trečiadienį parlamento deputatams pristatė ilgai lauktą „Pergalės planą“.

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: