(c) Kaunozinios.lt archyvo nuotr.

2009 m. spalio 5 d. startuoja naujasis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas. Lyga savo 17 sezoną krepšinio sirgalius pasitinka ir su nauju pavadinimu – „Kalnapilio LKL čempionatas“, ir padidinusi savo gretas: pirmenybėse rungsis net 13 komandų.

UAB „Kalnapilio – Tauro grupė“ pasirašė ilgalaikio rėmimo sutartį su LKL ir tapo generaliniu lygos rėmėju, kurio prekinis ženklas „Kalnapilis“ taps neatsiejama stipriausios krepšinio lygos čempionato vardo dalimi.
„Kalnapilis“ nuolat remia Lietuvos krepšinį. Tačiau dabar, kai verslas ženkliai mažina savo paramą sportui, nusprendėme tapti pagrindiniu LKL čempionato rėmėju ir dar daugiau padėti Lietuvoje taip mylimam krepšiniui. Tikimės, kad su mūsų parama „Kalnapilio LKL čempionatas“ padovanos daug teigiamų emocijų ir įspūdžių visiems Lietuvos žmonėms“, – teigė UAB „Kalnapilio – Tauro grupės“ generalinis direktorius Marijus Kirstukas.

„Labai malonu, kad šiuo sunkiu visai Lietuvai laikotarpiu, į rėmėjų gretas įsilieja naujos įmonės, kurios yra pasiryžusios prie LKL veiklos prisidėti reikšmingai. Be to, 1996 m. “Kalnapilis” jau buvo generaliniu lygos rėmėju, tad aš labai džiaugiuosi, kad prie mūsų vėl prisijungia senas patikimas partneris“, – teigė LKL generalinis direktorius Linas Gilys.

Pasaulyje prekinių ženklų vardai dažnai tampa sporto šakų čempionatų pavadinimų dalimi: Anglijos futbolo čempionatas vadinasi „Barclay‘s Premier League“ dėl pagrindinio rėmėjo „Barclay‘s“ banko, Danijos futbolo čempionatą „SAS liga“ remia Skandinavijos avialinijos, stipriausia Serbijos krepšinio lyga dėl generalinio rėmėjo Šveicarijos laikrodžių gamintojos turi „Swisslion Super Liga“ pavadinimą, o Lenkijos krepšinio lyga vadinasi „Dominet Bank Ekstraliga“.

M. Kirstukas teigia, kad toks „Kalnapilio“ dėmesys krepšiniui nėra atsitiktinis: „Manau, kad krepšinis ir alus yra kiekvieno lietuvio tautinio identiteto dalis, todėl natūralu, kad mes kaip vieno populiariausių lietuviško alaus prekės ženklo, gamintojai nusprendėme remti populiariausią sportą Lietuvoje“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: