(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Lietuvoje rugsėjį oro bendrovės “airBaltic” paslaugomis naudojosi 34,8 tūkst. keleivių – per Vilniaus oro uostą vyko 29,02 tūkst., per Kauno – 3,1 tūkst. ir per Palangos 3,3 tūkst. žmonių. “airBaltic” lėktuvai šalies oro uostuose kilo ir leidosi 763 kartus. Oro bendrovės lėktuvai Vilniuje vidutiniškai buvo užpildyti 60 proc., Kaune ir Palangoje – apie 52 proc. “airBaltic” atstovų teigimu, pastebimai daugėja keleivių, skrendančių per Kauno oro uostą. Iš viso per šiuos metus oro bendrovė Lietuvoje sulaukė 302,4 tūkst. keleivių ir atliko 6523 skrydžius.

Rugsėjo mėnesį “airBaltic” skraidino 348 keleiviais daugiau, nors atliko 297 skrydžiais mažiau nei tuo pačiu metu pernai. Šiuo laikotarpiu didžiausios Baltijos šalyse oro bendrovės lėktuvai per Lietuvos ir Latvijos oro uostus skrido 4 proc. labiau užpildyti nei praėjusių metų rugsėjį.

“Atidžiai vertiname, kurie reisai yra šiuo metu reikalingiausi keleiviams ir siekiame, kad jie būtų vykdomi kuo efektyviau”, – veiklos rezultatus komentavo “airBaltic” viceprezidentas ir atstovybės Lietuvoje generalinis direktorius Tadas Vizgirda. Jo teigimu, “airBaltic” šiuo metu yra viena iš kelių oro bendrovių visame pasaulyje, vykdančių pelningą veiklą.

“airBaltic” ypač paskutiniaisiais mėnesiais pasiekė didelio lėktuvų salonų užpildymo – liepą ir rugpjūtį lėktuvai skrido su 77 proc. užimtų vietų ir tai buvo rekordinis skaičius. Rugsėjį lėktuvai buvo užpildyti 72 proc., o pernai rugsėjį šis rodiklis sudarė 68 proc.

Per tris šių metų ketvirčius “airBaltic” skraidino 5 proc. daugiau žmonių ir anksčiau nei pernai sutiko 2 milijoninį keleivį. Viso per sausį-rugsėjį su “airBaltic” skrido 2 mln. 75 tūkst., o tuo pačiu metu pernai – 1,9 mln. keleivių. Vidutinis per šiuos metus lėktuvų salonų užpildymas sudarė 69 proc. – tai 3 proc. punktais daugiau nei praėjusiais metais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: